Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Παρέμβαση Ομπάμα υπέρ της ανέγερσης τεμένους κοντά στο «Σημείο Μηδέν»

Ο Μπαράκ Ομπάμα στη διάρκεια της ομιλίας του ενώπιον αμερικανικής ένωσης μουσουλμάνων
Νέα Υόρκη

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα τάχθηκε υπέρ της ανέγερσης τεμένους και μουσουλμανικού πολιτιστικού κέντρου κοντά στο σημείο όπου σημειώθηκαν οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, σχέδιο το οποίο συναντά έντονες αντιδράσεις από τους συντηρητικούς και πολλούς κατοίκους της πόλης.

«Ως πολίτης, και ως πρόεδρος, πιστεύω ότι οι μουσουλμάνοι έχουν το ίδιο δικαίωμα όπως και οποιοσδήποτε άλλος σε αυτή τη χώρα να ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα» τόνισε ο Ομπάμα.

Μέλη των οικογενειών των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου τάσσονται κατά της ανέγερσης τεμένους, θεωρώντας ότι πρόκειται για «προδοσία» της μνήμης τους.

Συντηρητικοί πολιτικοί, μεταξύ αυτών η υποψήφια αντιπρόεδρος Σάρα Πέιλιν, καλούν επίσης τις Αρχές της Πολιτείας να ακυρώσουν το έργο.

Δεν έλειψαν μάλιστα και εξαιρετικά ακραίες φωνές, όπως του Μαρκ Γουίλιαμς, εκπροσώπου του συντηρητικού πολιτικού κινήματος Tea Party, ο οποίος είπε ότι το κέντρο θα χρησιμοποιείται από «τρομοκράτες για να λατρεύουν το θεό-μαϊμού τους».

Καθώς η ένταση αυξανόταν, ο Ομπάμα αποφάσισε να παρέμβει.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ έχει ταχθεί σθεναρά υπέρ της ανέγερσης του κέντρου, όπως και πολλές άλλες θρησκευτικές οργανώσεις στην πόλη.

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marist, αυτή την εβδομάδα, το 53% των νεοϋορκέζων αντιτίθενται στο έργο.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

Related Posts
0 Comments

No Comment.