Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Παπανδρέου: “Το ΔΝΤ είναι εδώ”


Το χρέος μου ήταν να προστατεύσω τη χώρα

“Το ΔΝΤ είναι εδώ” ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός και διαβεβαίωσε ότι με την ενεργοποίηση του μηχανισμού “δε θα αφεθούμε να βουλιάξουμε”.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΣΥΝ, Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι δεν κάναμε τίποτε άλλο από το να θέσουμε το αυτονόητο, «αφού η Ελλάδα πήγαινε σούμπιτη προς το ΔΝΤ, εξαιτίας της πολιτικής της προηγούμενης κυβέρνησης, που τεχνηέντως απέκρυβε τα στοιχεία».

«Δείξαμε τη βούληση να βάλουμε τάξη στη χώρα. Τα σοσιαλιστικά μου αντανακλαστικά ήταν να προστατεύσω τη χώρα από τη χρεοκοπία» τόνισε ο πρωθυπουργός και κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο πρωθυπουργός επέμεινε ιδιαίτερα στο σημαντικό ρόλο που έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση στο μηχανισμός στήριξης, λέγοντας ότι η ενεργοποίησή του κρίνεται με γνώμονα το συμφέρον του λαού.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι «η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα της ευρωζώνης που παραδίδεται στην υπερατλαντική δικαιοδοσία» και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση «δεν έχει τη δημοκρατική νομιμοποίηση να προσφύγει σε δανειστές χωρίς λαϊκή συναίνεση».

«Yπάρχουν 10.000 εθνικά κληροδοτήματα στην χώρα και αν αξιοποιηθούν, δε θα χρειαστεί να δανειστεί η Ελλάδα για 2 χρόνια», τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Τη θέση της κατά της προσφυγής της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) επαναλαμβάνει η Ν.Δ., με δήλωση του εκπροσώπου της.

«Η Κυβέρνηση φαίνεται να οδηγεί τη χώρα προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ως Νέα Δημοκρατία θεωρούμε επιβεβλημένο να επαναλάβουμε, για μία ακόμη φορά, τη διακηρυγμένη πεποίθησή μας ότι πρέπει να δείξουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του Ελληνικού λαού και να προχωρήσουμε με νέο μείγμα οικονομικής πολιτικής, προκειμένου να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας. Και, κυρίως, χωρίς τους νέους δυσβάστακτους όρους, που σίγουρα θα θέσει το ΔΝΤ και θα έχουν καταλυτικές επιπτώσεις στην Ελληνική κοινωνία», ανέφερε ο Πάνος Παναγιωτόπουλος.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://innoutworld.blogspot.com/

Related Posts
0 Comments

No Comment.