Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Πάνω στη διόγκωση της οργής του λαού, γενίτσαροι ΔΙΑΛΥΟΥΝ Σπήλαιο Αλτρουϊστών Αρχανθρώπων-Πάνω στη διόγκωση της οργής του λαού, γενίτσαροι ΔΙΑΛΥΟΥΝ Σπήλαιο Αλτρουϊστών Αρχανθρώπων-Μουσείο ΠετραλώνωνΜουσείο Πετραλώνων

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το Μουσείο ιδρύθηκε από την Ανθρωπολογική Εταιρεία Ελλάδας το 1978. Άρχισε να λειτουργεί το 1979 και έκτοτε πλήθος κόσμου, περίπου 70.000 άνθρωποι, το επισκέπτονται κάθε χρόνο. Ωστόσο, κάποια από τα ευρήματα που περιλαμβάνει κρίνονται ιδιαίτερα προβληματικά. Στα 215 τ.μ. του κύριου εκθεσιακού χώρου εκτίθενται πίνακες, νεολιθικά εργαλεία, απολιθωμένα ξύλα, αναπαραστάσεις και αντικείμενα, πολλά από τα οποία χαρακτηρίζονται ως επιστημονικά ανακριβή, ενώ είναι εμφανής η κακή τους αισθητική.

Γι αυτό το λόγο και το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), που συνεδρίασε την Τρίτη, 24 Μαΐου, γνωμοδότησε υπέρ της απομάκρυνσης εκθεμάτων που βρίσκονται εντός και εκτός του κτιρίου, όπως η αναπαράσταση προϊστορικών ζώων, που βρίσκονται στον υπαίθριο χώρο.

Συμπερασματικά: Η αποδόμηση του επιστημονικού έργου του Άρη Πουλιανού και των καλλιτεχνικών αναπαραστάσεων των πολυβραβευμένων Κοροβέση και Καγκαρά, περα από το να ικανοποιήσει σκοτεινά ανθελληνικά κέντρα, θα «δικαιολογήσει» ένα σωρό κρατικά έξοδα για την πληρωμή άχρηστων μεν αδηφάγων δε μελών διαφόρων συμβουλίων.

Κι όλα αυτά εν όσο η χώρα βυθίζεται όλο και περισσότερο στο χάος, αλλά οι «εκλεκτοί» διορισμένοι νεογενίτσαροι συνεχίζουν (τι άλλο;) το χαβά τους…

http://www.aee.gr/

 

Aπο:

http://hellenicrevenge.blogspot.com/2011/06/blog-post_4524.html

Related Posts
0 Comments

No Comment.