Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Οχι στο ξεπούλημα των Μεσων Μεταφοράς

μμΗ ΒΙΟΖΩ ως μάχιμος συλλογικός φορέας πολιτών – καταναλωτών, εκφράζει την συμπαράστασή της στους απεργούς των Μέσων Μεταφοράς (ΜΜ). Εμείς επειδή δεν βλέπουμε μόνο το δέντρο αλλά το δάσος θεωρούμε ότι η «ταλαιπωρία» των μετακινήσεων που συνεπάγεται η απεργία και ο αγώνας των εργαζομένων στα ΜΜ, είναι για άλλη μια φορά συνέπεια της αντεργατικής τακτικής και αντίληψης της κυβέρνησης και της τρόικας.
Θεωρούμε ότι οι χειρισμοί και οι στόχοι των εφαρμοστών του Μνημονίου είναι οι πραγματικοί κίνδυνοι για τον λαό και τον τόπο μας.


Οι προθέσεις τους είναι ευανάγνωστες. Τώρα θέλουν να πουλήσουν και τα Μέσα Μεταφοράς σε μεγάλες ξένες εταιρείες, όπως πούλησαν τους δρόμους. Με αυτό το προηγούμενο βέβαια… αντιλαμβανόμαστε όλοι τι συνέπεια θα έχει αυτό για την τσέπη των καταναλωτών.


Τα προβλήματα που δημιούργησαν στην κοινωνία μας οι εντολοδόχοι της τρόικας, δεν λύνονται με διατάγματα και δακρυγόνα. Λύνονται μόνο με αγώνα και ανοικτό κοινωνικό διάλογο.


Η ανεργία, η παράνομη μείωση των αποδοχών των εργαζομένων, η μείωση των αποδοχών των μικρών και μεσαίων επαγγελματιών και επιχειρήσεων, η άγρια φορολόγηση, η διάλυση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους και το φάσμα της πείνας που στοιχειώνει πλέον τους καταναλωτές, έρχεται σε αντιδιαστολή με την ευημερεία των μεγάλων επιχειρήσεων, των καρτέλ, των πολυεθνικών, και των παγκόσμιων εταιριών που λυμαίνονται τον τόπο μας.


Τέρμα η κοροϊδία. Τα απεργιακά και τα μόνιμα λουκέτα σε υπηρεσίες και επιχειρήσεις τα βάζουν οι υπηρέτες των μεγάλων εταιρειών και των ξένων συμφερόντων. Αυτοί είναι που μας αφήνουν να πηγαίνουμε και τόσες μέρες με τα πόδια στον προορισμό μας. Αυτοί που παραβιάζουν το συνταγματικό δικαίωμα στην εργασία και στην απεργία. Αυτοί που κατασκευάζουν αντισυνταγματικούς νόμους και απαιτούν με τα ΜΑΤ την εφαρμογή τους.


Σκέφτηκαν όχι τον διάλογο αλλά την επίταξη. Ας πάνε λοιπόν οι εργαζόμενοι των ΜΜ στα πόστα τους και ας λύσουν τα χειρόφρενα… αφήνοντας, ωστόσο, τους καταναλωτές-πολίτες να επιβιβάζονται ελεύθερα. Μόνο έτσι θα νιώσουν στο πετσί τους οι εκδότες των φασιστικών διαταγών τι εστί αντίσταση.

 
 
Related Posts
0 Comments

No Comment.