Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Όλοι και όλα παρακολουθούνται

Εξώφυλλο του περιοδικού Time στις 22 Σεπτεμβρίου 2014 με τίτλο Never Offline.
Όπως είχε αποκαλύψει και στο παρελθόν ο Julian Assange συν-ιδρυτής της ιστοσελίδας Wikileaks, που διέρρευσε τα περίφημα ευαίσθητα στρατιωτικά και διπλωματικά έγγραφα των ΗΠΑ, έπειτα από συνάντηση που είχε με τον Schmidt η εποχή των παρακολουθήσεων έχει ήδη ανατείλει αποκαλύπτοντας ότι Google και NSA κάνουν την ίδια δουλειά ενώ αρκετές φορές έχει μιλήσει για ένα οργουελικό διαδικτυακό μέλλον .
«Θα δούμε μια κατάσταση που στη Σουηδία υπάρχει ήδη για περισσότερο από μια δεκαετία… ο καθένας έχει έναν αριθμό, με το DNA του να έχει ληφθεί κατά τη γέννηση του. Το DNA θα είναι κωδικοποιημένο στις ταυτότητες ή θα συνδέεται με τα φορολογικά μητρώα και τους πιστωτικούς λογαριασμούς,» δήλωσε χαρακτηριστικά.
O τρόπος που η NSA χρησιμοποιεί τα προσωπικά δεδομένα  έχει επικριθεί πολλές φορές  και κατά το παρελθόν. 
Βρισκόμαστε πλέον στην εποχή που όπως λέει χαρακτηριστικά ο Assange η φύση των δραστηριοτήτων της Google είναι να συλλέξει όσες περισσότερες πληροφορίες δύναται για περισσότερους ανθρώπους, να αποθηκεύσει αυτές τις πληροφορίες, να δημιουργήσει το προφίλ του καθενός, να προβλέψει τις ανάγκες του και να πουλήσει αυτά τα προφίλ στους διαφημιστές και όχι μόνο. 

Το μέλλον όπου όλοι και όλα θα παρακολουθούνται.

“Ταυτόχρονα η παγκόσμια ελίτ μέσω της τεχνολογίας και των social media θα επιτύχει την ολοκληρωτική καταστροφή της μεσαία τάξης, την ώρα που μια νέα μεσαία τάξη θα δημιουργείται/αναδεικνύεται μέσα από τη συμμετοχή των μαζών στην εικονική πραγματικότητα. Μια εικονική πραγματικότητα που θα
λειτουργεί ως αντίδοτο σε όποιο πρόβλημα φτώχειας και εξαθλίωσης παράλληλα με τον Παγκόσμιο Πόλεμο της Πληροφορίας. Γιατί όποιος θα ελέγχει τη πληροφορία, θα ελέγχει και τις συνειδήσεις των μαζών.

Στη σημερινή εποχή της τεχνολογίας οι μάζες θα βομβαρδιστούν από υπερπληροφόρηση σε κάποιες περιπτώσεις   και παντελής έλλειψη ενημέρωσης από την άλλη . Οι εναλλαγές θα
κρίνονται ανάλογα με το πόσο πρέπει να τρομοκρατηθεί ή να αποχαυνωθεί το κοινό.” 

Γιώτα Χουλιάρα για το Geopolitics.
geopolitics.com.gr
Related Posts
0 Comments

No Comment.