Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Οι θλιβερές ουτοπίες του Μίκη


Διαβάσαμε τις θέσεις του Μίκη στην εκδήλωση του Συνασπισμού, δίχως καμία έκπληξη. Τις παραθέτουμε στη συνέχεια.
Οι «θέσεις» του Μίκη είναι μια συρραφή απόψεων που έχουν διατυπωθεί κατά κόρον από τους καθεστωτικούς μηχανισμούς και καθεστωτικές «προσωπικότητες».

Αποτελούν ένα συνονθύλευμα «κατηγορικών προσταγών» επιχρυσωμένο με το πάγιο αριστερό σύνθημα: «Έξω από το ΝΑΤΟ».
Αν και έχουμε αναλύσει διεξοδικά όλα αυτά που τίθενται, θα προβούμε σε πολύ τηλεγραφικές παρατηρήσεις των θανάσιμων «αριστερών» ουτοπιών του Μίκη.

Πρώτη ουτοπία: Η διάσωση της Ελλάδας δεν μπορεί να γίνει με το λαό στην άκρη, δίχως τη δική του κινητοποίηση και οργάνωση.

Ο Λαός στα εκλογικά κανάλια του καθεστώτος είναι στην άκρη, πλήρως χειραγωγημένος: Αυτό τουλάχιστο όφειλε ο Μίκης να το γνωρίζει…

Δεύτερη ουτοπία: Η διάσωση της Ελλάδας δεν μπορεί να γίνει μέσα από τα κοινοβουλευτικά πλαίσια: Αυτά αποτελούν πλέον το διακοσμητικό ντεκόρ των διεθνών ιμπεριαλιστικών σχέσεων: Είναι υποταγμένα ολοκληρωτικά στους πλανητικούς μηχανισμούς εξουσίας, στη «δημοκρατία»των βολιδοσκοπήσεων και στη δικτατορία των «νταβάδων».

Το να ζητά κανείς να διασωθεί η Ελλάδα από τη δικτατορία του χρήματος και των θεσμών του (αυτά δηλαδή που διαλύουν κάθε εθνική και ιστορική υπόσταση των κοινωνιών), σημαίνει ότι δεν έχει καταλάβει απολύτως τίποτα από αυτά που βιώνει η ανθρωπότητα σήμερα και απλώς αραδιάζει φράσεις για κατανάλωση…

Ουτοπία τρίτη: Εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και της περιουσίας της Εκκλησίας είναι αυτό που η δικτατορία του χρήματος θέλει και προωθεί.

Τέτοιες «εκποιήσεις» είναι ιδιωτικοποιήσεις, δηλαδή περνάει η δημόσια περιουσία και η περιουσία του κλήρου στο πολυεθνικό κεφάλαιο: Ξεπουλιέται η Ελλάδα στο όνομα της διάσωσής της!!!

Εδώ ο Μίκης ξεπερνάει και τους ακραιφνείς νεοφιλελεύθερους!!!

Ζητάει τη μετατροπή της Ελλάδας σε τιμάρια του μεγάλου κεφαλαίου ή των ισχυρών ξένων δυνάμεων: Ένα πολυεθνικό συνονθύλευμα από Ευρωπαίους, Αμερικανούς, Ρώσους, Κινέζους κ.λπ
ΟΥΤΟΠΙΑ που αν γίνει πραγματικότητα δεν θα υπάρχει ίχνος Ελλάδας!!!

Τέταρτη ουτοπία: Ζητά κυβέρνηση «αρίστων» η οποία θα προχωρήσει σε εκλογές για Συνταχτική Εθνοσυνέλευση.

Σημείωση: Εδώ «κλέβει» τον Ανδρέα Παπανδρέου που είχε ρίξει το σύνθημα για Συνταχτική Εθνοσυνέλευση αμέσως μετά την πτώση της χούντας (ορθό τότε) και ο Μίκης το κτύπησε αντιπροτείνοντας: «Καραμανλής ή τανκς»!!!

Σήμερα σε καθεστώς ολοκληρωτικού ελέγχου κάθε εκλογικής διαδικασίας και ανοικτής δικτατορίας των νεοταξικών μηχανισμών, σήμερα που τα πάντα είναι εξαρτημένα και υποταγμένα στους «νονούς» του πλανήτη, ο Μίκης ζητά κυβέρνηση προσωπικοτήτων (ο Καρατζαφέρης το προώθησε πρώτος) και Συνταχτική ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ και ΔΙΑΤΑΓΩΝ της θηριώδους εξουσίας των «νταβάδων»!!!

Ζητά, δηλαδή αυτό που θέλουν οι «νταβάδες» για να εξαπατήσουν τον ελληνικό λαό και να αναπαλαιώσουν το σάπιο πολιτικό τους καθεστώς…

Τελευταία ουτοπία: Το να μιλά ο Μίκης για σωτηρία του ελληνικού έθνους, της ιστορίας μας κ.λπ, αγκαλιά με τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ: Τη μήτρα του εθνομηδενισμού και των ποικίλων διαστροφών που υλοποιούν οι «εκτελεστές» της κυβέρνησης.

Μήπως αγνοεί ο Μίκης ότι Δραγώνες, Ρεμπούσιδες, Λιάκοι, Φραγκουδάκιδες και ΣΙΑ, αποτελούν το ιδεολογικό υπόβαθρο του ΣΥΝ;

Δεν θα ασχοληθούμε περισσότερο: Του δίνουμε το ακαταλόγιστο…

Αν όμως πραγματοποιηθούν αυτές οι ουτοπίες του Μίκη, ΤΟΤΕ η Ελλάδα ΟΧΙ μόνο δεν θα διασωθεί, αλλά θα πάψει και να υπάρχει στη νεοταξική βαρβαρότητα του αύριο

Τι είπε:
Έξοδο από μηχανισμό στήριξης και ΝΑΤΟ προτείνει ο Μίκης Θεοδωράκης
http://citypress-gr.blogspot.com/2010/06/blog-post_7260.html

Την αποχώρηση της Ελλάδας από το μηχανισμό στήριξης Ευρωπαϊκής Ένωσης – ΔΝΤ και από το ΝΑΤΟ προτείνει ο Μίκης Θεοδωράκης με παρέμβασή του σε εκδήλωση του τμήματος Παιδείας και Πολιτισμού του Συνασπισμού.

“Εάν το σκάφος Ελλάς δεν αλλάξει άμεσα και ριζικά πορεία τότε θα οδηγηθούμε στο τέλος μας ως έθνος, λαός, ιστορία και πολιτισμός ” τόνισε, προσθέτοντας ότι αυτή είναι η επιθυμία “των άσπονδων φίλων μας που μας περιφρονούν, μας χλευάζουν και μας ντροπιάζουν καθημερινά”.

Ο Μίκης Θεοδωράκης πρότεινε τελειωτική απαλλαγή της χώρας από το δημόσιο χρέος “με…
εκποίηση μέρους της κρατικής περιουσίας, με εξαίρεση των, στρατηγικής σημασίας, ΔΕΚΟ, με εκποίηση μέρους της εκκλησιαστικής και μοναστηριακής περιουσίας, υποχρέωση με ειδικούς φόρους στους έχοντες και κατέχοντες να συνεισφέρουν στην κοινή εθνική προσπάθεια, με τη δημιουργία δημόσιου εθνικού τραπεζικού πυλώνα και τη διεκδίκηση διαγραφής μέρους του χρέους σε συνεργασία με τις ελλειμματικές χώρες του ευρωπαϊκού νότου”.

Πρότεινε επίσης μετά την αποχώρηση από το μηχανισμό στήριξης και από το ΝΑΤΟ, η Ελλάδα “να στραφεί για στήριξη σε άλλες φιλικές χώρες, όπως τη Ρωσία, την Κίνα και τις αραβικές χώρες και ειδικά για την εθνική άμυνα να προμηθευτεί υπερσύγχρονο στρατιωτικό αμυντικό υλικό από τη Ρωσία και την Κίνα” και επισήμανε ότι με κεντρικό σύνθημα ” για τη σωτηρία της πατρίδας” όλοι οι πνευματικοί άνθρωποι πρέπει να μπουν επικεφαλής σ’ αυτή την αναγεννητική και σωτήρια κινητοποίηση προτείνοντας να γίνει δημοψήφισμα.

Σε περίπτωση δε θετικής ψήφου από τον ελληνικό λαό ο πρόεδρος της Δημοκρατίας να διαλύσει τη Βουλή και να αναθέσει την εξουσία σε ομάδα ακέραιων και ικανών πολιτών και παράλληλα να προκηρύξει εκλογές για την ανάδειξη συντακτικής εθνοσυνέλευσης.

Ο Μίκης Θεοδωράκης έκανε συχνές αναφορές στην ΕΑΜική Αριστερά δηλώνοντας πεπεισμένος ότι με τις προτάσεις που καταθέτει “η Ελλάδα θα γίνει χώρα ελεύθερη, ανεξάρτητη και δημοκρατική”.

Εξέφρασε επίσης τον αποτροπιασμό και την οδύνη του για το νέο, όπως το χαρακτήρισε, έγκλημα των Ισραηλινών σε βάρος μιας ειρηνευτικής δύναμης για ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα και κατήγγειλε την ελληνική κυβέρνηση και τον υπουργό Άμυνας ότι “υποκριτικά αποδοκίμασαν την Ισραηλινή επίθεση και ματαίωσαν τα κοινά γυμνάσια με το Ισραήλ” προσθέτοντας ότι ” η κυβέρνηση σε σύντομο χρονικό διάστημα χέρι – χέρι με το Ισραήλ θα καλύψει τελικά αυτή την εγκληματική πράξη που ντροπιάζει κάθε ελεύθερο λαό και χώρα”.

Στην ίδια εκδήλωση μίλησε και ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος χαιρέτισε τόσο την παρουσία του Μίκη Θεοδωράκη, όσο και το γεγονός ότι επέλεξε την συγκεκριμένη εκδήλωση του Συνασπισμού για να κάνει την πολιτική του παρέμβαση.

“Ανεξαρτήτως του αν συμφωνήσει κανείς ή όχι με αυτή την παρέμβαση ο Μίκης Θεοδωράκης και το έργο του ορίζει τις πολιτιστικές συντεταγμένες αυτής της χώρας” δήλωσε ο κ. Τσίπρας καλώντας τον μεγάλο συνθέτη να συμμετάσχει, ως το τιμώμενο πρόσωπο, σε πολιτιστικό συνέδριο που πρότεινε να οργανώσει ο Συνασπισμός μετά την ολοκλήρωση του πολιτικού του συνεδρίου που θα γίνει τις επόμενες ημέρες.
Ελευθεροτυπία

Διαβάστε και άλλα σχετικά κείμενα εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4603

http://resaltomag.blogspot.com


Related Posts
0 Comments

No Comment.