Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Οι «Αγανακτισμένοι» Έλληνες διαδηλώνουν

Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μέσω Facebook για συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, δηλώνοντας ότι θα πάρει μέρος.

Έχει πλημμυρίσει ο δρόμος μπροστά από τη Βουλή και γεμίζει και η Πλατεία Συντάγματος. Το ραντεβού στο Σύνταγμα ήταν για τις 18:00 το απόγευμα της Τετάρτης. Έχουν μαζευτεί περισσότεροι από 10.000 πολίτες και αυξάνονται συνεχώς ανά λεπτό.

Οι συγκεντρωμένοι έχουν και πανό. Ένα από αυτά γράφει “Είμαστε ξύπνιοι” και το άλλο “τι ώρα είναι; είναι ώρα να φύγουν αυτοί” (σ.σ. οι βουλευτές).

 

Μπροστά από το κτίριο της Βουλής υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, αλλά η ατμόσφαιρα παραμένει ήρεμη και οι συγκεντρωμένοι διαδηλώνουν ειρηνικά.

Οι διαδηλωτές δείχνουν διατεθειμένοι να μείνουν πολλές ώρες στο κέντρο της Αθήνας, καθώς έχουν φέρει κρεβάτι και φάρμακα σε περίπτωση που κάποιος πολίτης νιώσει αδιαθεσία.

Στο Σύνταγμα, έφτασε και πορεία των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, οι οποίοι ενώθηκαν με το πλήθος και σήκωσαν πανό κατά της ιδιωτικοποίησης της εταιρείας.

Οι διαδηλωτές πάντως δεν τους υποδέχθηκαν καλά και τους αποδοκίμασαν.

 

Ανάλογη συγκέντρωση είναι σε εξέλιξη και στη Θεσσαλονίκη, όπου περισσότεροι από 5.000 διαδηλωτές πραγματοποιούν αυθόρμητη καθιστική διαμαρτυρία, μπροστά από τον Λευκό Πύργο.

Οι πολίτες στη Θεσσαλονίκη, έχουν ρυθμίσει τα ξυπνητήρια των κινητών τους να χτυπήσουν μαζί ως απάντηση στα συνθήματα των Ισπανών περί Ελλήνων που κοιμούνται.

“Βάλτε ξυπνητήρια, ξυπνήστε στις οκτώ, κλείστε την τηλεόραση ελάτε από εδώ” και “ξεσηκωθείτε” ήταν τα συνθήματα που ακούστηκαν πιο πολύ στη συγκέντρωση.

Η κινητοποίηση θα συνεχιστεί μέχρι τις έντεκα το βράδυ. Απόψε στις εννιά προγραμματίζεται σιωπηλή διαμαρτυρία «Αγανακτισμένων» και στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης.

Ειρηνικές συγκεντρώσεις και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, όπου επίσης η συμμετοχή των πολιτών είναι αρκετά μεγάλη.

Διοργάνωση μέσω Facebook

Η ειρηνική διαδήλωση, οργανώνεται στα πρότυπα των διαδηλώσεων της Ισπανίας και τιτλοφορείται  “Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα” .

Σύμφωνα με τους διαχειριστές των σελίδων στο Facebook, στόχος είναι να ακουστεί η φωνή των νέων απέναντι στα μέτρα λιτότητας, χωρίς κομματικό καπέλωμα και πολιτικό χρώμα.

Η ανταπόκριση των πολιτών στο διαδίκτυο ήταν μεγάλη, με περίπου 25.000 να έχουν δηλώσει ότι θα δώσουν το “παρών” στο Σύνταγμα, περισσότεροι από 22.000 στο Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη και πάνω από 6.000 στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα.

Λίγο πριν τις επτά το απόγευμα της Τρίτης, η αρχική σελίδα για τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα “έπεσε” για αδιευκρίνιστους λόγους, ωστόσο δημιουργήθηκε νέα που προανήγγειλε ξανά τη διαδήλωση.

http://news247.gr/
Related Posts
0 Comments

No Comment.