Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Ο Βενιζέλος προκαλεί: Aν τα Σκόπια χρησιμοποιήσουν τον όρο «Μακεδονία», δεν… τρέχει και τίποτα!!!

Τσάμπα θίγεται το φιλότιμο και το θυμικό του Έλληνα, κάθε φορά που οι γείτονες μας Σκοπιανοί αποκαλούν τους εαυτούς του «Μακεδόνες». Σύμφωνα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο… μικρό το κακό! Στην προκλητική του ανακοίνωση και με τον ίδιο πάντα «εξυπνακίστικο» τρόπο ομιλίας του, δηλώνει απερίφραστα ότι αν τα Σκόπια χρησιμοποιήσουν τον όρο «Μακεδονία» σε μια σύνθετη ονομασία, δεν… τρέχει και τίποτα!!!

Ονομάζει «ακραίους κύκλους» όσους θίγονται με παρόμοιες δηλώσεις, ενώ αγνοεί προφανώς την απόφαση του Συμβουλίου των Αρχηγών το 1992, η οποία δεσμεύει την ελληνική πολιτική να μην αναγνωρίσει τα Σκόπια, εάν στην ονομασία τους περιέχεται το όνομα «Μακεδονία» ή παράγωγά του.

Άραγε η ανάγκη του Ευάγγελου Βενιζέλου για πολιτική επιβίωση «δικαιολογεί» τον ενδοτισμό, τον ωχαδερφισμό και την ανθελληνική του συμπεριφορά; Και η καίρια ερώτηση που τίθεται είναι η εξής: Αν σήμερα παραχωρούμε με τόση ευκολία το όνομα Μακεδονία, αύριο τι θα ακολουθήσει;

H παρακάτω ανακοίνωση που θα διαβάσετε, δεν είναι ανακοίνωση του σκοπιανού υπουργείου Εξωτερικών, όπως ενδεχομένως θα νομίζατε, αλλά του ελληνικού! Το pentapostagma.gr σας μεταφέρει αυτούσιο το κείμενο της ντροπής:

«Επειδή ορισμένοι ακραίοι κύκλοι παριστάνουν τον ανήξερο ή τον έκπληκτο, ωσάν να πληροφορήθηκαν τώρα -από την ομιλία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών στη φετινή Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ- τη θέση της χώρας για το όνομα της ΠΓΔΜ, είναι χρήσιμο να θυμίσουμε τα εξής:

Η θέση της Ελλάδος υπέρ ενός σύνθετου ονόματος με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν τη λέξη “Μακεδονία” και όχι πριν τη λέξη “Δημοκρατία”, που θα χρησιμοποιείται έναντι πάντων (erga omnes), για κάθε χρήση, εσωτερική και διεθνή, έχει διαμορφωθεί εδώ και πολλά χρόνια, έχει κατ’ επανάληψη δηλωθεί στη Βουλή των Ελλήνων και διεθνώς σε πολυμερείς και διμερείς συναντήσεις. Επί τη βάσει της θέσης αυτής μετέχει ο Ελληνας εκπρόσωπος στη διαδικασία του ΟΗΕ υπό τον κ. Nimetz.

Είναι, υποθέτουμε, προφανές σε όλους ότι η προσωρινή ονομασία (Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας – Τhe former Yugoslav Republic of Macedonia), υπό την οποία εντάχθηκε η γειτονική μας χώρα στον ΟΗΕ το 1993 και με την οποία μετέχει σε πλήθος διεθνών οργανισμών, δράσεων και συναντήσεων, είναι μια σύνθετη ονομασία με επιθετικούς προσδιορισμούς πριν τη λέξη “Δημοκρατία” και όχι πριν τη λέξη “Μακεδονία”. Αυτή δε η σύνθετη προσωρινή ονομασία δεν χρησιμοποιείται έναντι πάντων (erga omnes), αλλά στους διεθνείς οργανισμούς και στις συναντήσεις και δράσεις που αυτοί οργανώνουν και διμερώς με μεγάλο αριθμό χωρών, αλλά δυστυχώς όχι εσωτερικά, όχι στα διαβατήρια και όχι διμερώς με όσες χώρες έχουν αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ με τη λεγόμενη συνταγματική της ονομασία.

Αυτή είναι μια κατάσταση που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και πρέπει να αλλάξει. Η ελληνική υπεύθυνη και καθαρή θέση είναι η μόνη που οδηγεί στην αλλαγή της κατάστασης αυτής».

Τα σχόλια δικά σας…

 

Πηγή

Related Posts
0 Comments

No Comment.