Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Ο ρόλος των Μέσων Μαζικής Επιρροής…

Του Γ.Π.
Αν νομίζει ο απλός λαός ότι τον πόλεμο κατά της πλουτοκρατίας και του συστήματος θα τον κερδίσει με σύμμαχο τα ΜΜΕ (Μέσα Μαζικής Επιρροής), είναι γελασμένος.
Η μάχη κατά του οικονομικοπολιτικού κατεστημένου, δεν χρειάζεται διαμεσολαβητές.\
Με κύριο εκπρόσωπο το Μέγκα και τον Σκάι, η elite της Ενημέρωσης, υπό τον μανδύα του  ελέγχου της εξουσίας, μία ταυτίζεται και βάζει πλάτη για να στηρίξει τον ένα πόλο του δικομματισμού και την άλλη στιγμή με την ίδια ξεδιαντροπιά, βάζει πλάτη για να στηρίξει τον άλλο, απαξιώνοντας μέσα σε μια εβδομάδα, σχεδόν, αυτόν που μέχρι πρότινος στήριζε με ζήλο.
Παλιό το κόλπο για να πιάνουν κορόιδο το λαό, που το μόνο το οποίο τον σώζει, είναι να τους έχει καταλάβει.
Μέχρι και ο Καψής ο Μανωλιός έβαλε τα ρούχα του αλλιώς και ως κανονικό βαπόρι της εργοδοσίας του, ξεστόμισε το απαράμιλλο σχόλιο για τους εκλεκτούς της καρδιάς του, δηλαδή την κυβέρνηση: Ως βαρύ απόφθεγμα της επί τρίλεπτο τοποθέτησής του, κατέληξε…, ότι αυτή η κυβέρνηση ώρες -ώρες δείχνει να μην έχει καταλάβει την κρισιμότητα και σοβαρότητα της κατάστασης που διέρχεται η χώρα. Με άλλα λόγια ο Μανώλης έκανε την καρδιά του πέτρα στο όνομα της πολιτικής των αφεντικών του.
Την αμέσως προηγούμενη βραδιά, ο Γιάννης Πρετεντέρης ‘’βρήκε’’ στο επικείμενο Ζάππειο 2, την πρώτη οργανωμένη και πολλά υποσχόμενη συζήτηση για την οικονομία. Και ‘’σαμαρικός’’ ο Γίάννης και άντε να δούμε…
Λίγες δε μέρες πριν, το μέχρι πρότινος ‘’γραφείο Τύπου’’ του ΠΑΣΟΚ, πρωινάδικο, Οικονομέα-Καμπουράκη, κάλεσε έναν ανεκδιήγητο καθηγητή οικονομικών της Οξφόρδης, τον κύριο κύριο Τσωμόκο, για να προσεγγίσει επιστημονικά τα χαρακτηριστικά του ελληνικού χρέους.
Η καθηγητάρα, λοιπόν, ξεκίνησε την ‘’προσέγγισή’’ του με το ότι βρισκόμαστε σε αδιέξοδο γιατί λέει…, δεν ακολουθήσαμε πριν ένα χρόνο την πρόταση Σαμαρά! Λέει…
Μέσα δε, σε 10 λεπτά, ανέφερε το όνομα του Αρχηγού του…, πέντε φορές, ο ‘’επιστήμονας’’! Τυχαίο;;; Φορετός ο επιστήμονας, όπως λέει η έγκυρη πηγή!
Πόσα υπογλώσσια, τώρα, πήρε ο Καμπουράκης για να καταπιεί το φαρμάκι, δεν ξέρω!
Και σα να μην έφτανε το Μεγκα, ο νηφάλιος… και μέχρι πρότινος ‘’μνημονιακός’’ καλαμαράς και ξενόφερτος αρχιερέας του καπιταλισμού, Αλέξης Παπαχελάς, στην προχθεσινή παρουσία του απέναντι στην αιθέρια ύπαρξη της Σίας Κοσιώνη-προφανώς όμως, όχι για να την εντυπωσιάσει- και τι δεν έσουρε στον έτερο αμερικανόφερτο ΓΑΠ!
Τον κατονόμασε έως και καμιά δεκαριά φορές μέσα σε 7-8 λεπτά, σούρνοντάς του όσα δε σέρνει η σκούπα…
Το ζήτημα είναι να μην την πατήσει ο λαός και τους πιστέψει. Να μην ‘’ψηθεί’’ ότι αυτοί οι χαμαιλέοντες, ελέγχουν την εξουσία, αξιοκρατικά. Ελέγχουν μεν, αλλά ανάλογα με το πώς διαμορφώνονται τα συμφέροντά των εφοπλιστών και εργοληπτών, αφεντικών τους!
Related Posts
0 Comments

No Comment.