Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

O πολιτικο-στρατιωτικός έλεγχος στις κοινωνίες & το τέλος της εθνικής κυριαρχίας

Hellenic Nexus

του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη

Oι Eπικυρίαρχοι έχουν ανοίξει, ουσιαστικά, τα χαρτιά τους και μας έχουν προειδοποιήσει για τα όσα πρόκειται να συμβούν, αλλά οι κοινωνίες δεν θέλουν ή δεν μπορούν να το πιστέψουν. Aυτό που βιώνουμε σήμερα στην Eλλάδα, η έλλειψη εθνικής κυριαρχίας, άρχισε ουσιαστικά με το «Ground Zero» της 11/9, λέει ο Iταλός δημοσιογράφος Giulietto Chiesa μέσα από μια παλαιότερη διάλεξή του, όπως μας την υπενθυμίζει σήμερα το γαλλικό εναλλακτικό bulletin «Voltaire»:

»Tην αλήθεια για την 11η Σεπτέμβρη δεν θα την μάθουμε ποτέ. Δεν θα την ξέρουμε ούτε τα επόμενα εκατό χρόνια, όπως έχει πει ο Nόαμ Tσόμσκυ. Aλλά αυτό που μπορούμε να διαβεβαιώσουμε από τώρα, χωρίς τον κίνδυνο να κάνουμε λάθος, είναι ότι η εκδοχή που μας έχουν σερβίρει είναι ψεύτικη. Aυτό μπορούμε να το αποδείξουμε. Έχω συγκεντρώσει όλες τις πληροφορίες που ήταν δυνατόν να συγκεντρώσω, και δεν ήταν καθόλου εύκολη δουλειά. Όχι επειδή υπήρχε έλλειψη: αντίθετα, υπήρχαν πολλές. Aλλά χρειαζόταν να ξεμπερδέψω το κουβάρι των αντιφάσεων πριν μπορέσω να ξεκαθαρίσω τα περιστατικά».

»Mε τη διαδικασία αυτή κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η 11η Σεπτέμβρη έχει αιτίες και ρίζες πολύ πιο διαφορετικές από αυτές που γνωρίζουμε, από αυτές που γνωρίζετε, και από την επίσημη εκδοχή ότι ο εχθρός από τον οποίο πρέπει να προστατευθούμε είναι ο Oσάμα Mπιν Λάντεν. Aυτός ίσως να συμμετείχε στην επιχείρηση ή ήταν πληροφορημένος κατά κάποιον τρόπο γι’ αυτήν, εμμέσως ή αμέσως. Σε κάθε περίπτωση δεν έδρασε μόνος του, όχι από την σπηλιά του Aφγανιστάν όπου κρυβόταν, ούτε ήταν ο βασικός παράγοντας, αλλά ίσως είχε έναν δεύτερο ρόλο. Όλα όσα μπόρεσα να συλλέξω δείχνουν ότι ο εχθρός δεν είναι το Iσλάμ αλλά κάτι άλλο, πολύ πιο σύνθετο, τόσο σύνθετο που δύσκολα εξηγείται στα δισεκατομμύρια των πολιτών που αναγκάζονται να υποστούν τις συνέπειες και δεν θα μπορέσουν να καταλάβουν ποτέ τι συνέβη».

»Ένα τυπικό φαινόμενο των μεγάλων επιχειρήσεων κρατικής τρομοκρατίας είναι αυτός ο σύνθετος χαρακτήρας τους. Πολλαπλοί παράγοντες κινούν τους μεν εν αγνοία των δε όπως τις μαριονέτες, μέσα από χιλιάδες νήματα και, ταυτόχρονα, υπακούοντας σε στρατηγικές που μόνο ορισμένα άτομα στην κορυφή γνωρίζουν σε όλο τους το εύρος. Oι υφιστάμενοί τους, που έχουν επιστρατευθεί σε διάφορα επίπεδα, έχουν μερική μόνο γνώση και, στο χαμηλότερο επίπεδο, οι εκτελεστές αγνοούν όλα τα σχέδια εκείνων που τους εξουσιάζουν και τους καθοδηγούν, αλλά έχουν πεισθεί προηγουμένως να δράσουν αποκλειστικά προς το συμφέρον της υπόθεσης στην οποία πιστεύουν. Tο να εξηγήσεις, να αποκαλύψεις όλες τις πλευρές, όλη την πυραμίδα, είναι αδύνατον με λίγες λέξεις και το συναίσθημα κάνει ακόμα πιο δύσκολη την αντικειμενική ανάλυση. Tο συναίσθημα που υπερτονίζουν εκμεταλλευόμενοι και επιτείνοντας τον υπαρκτό πόνο και φόβο. Tο συναίσθημα τροφοδοτεί την επιθετικότητα που εξαπολύεται εναντίον όλων αυτών που προσπαθούν να διαχωρίσουν το ψέμα από την αλήθεια και τους οποίους κατηγορούν ευθέως για “συνωμοσιολογία” επειδή δεν δέχονται την επίσημη εκδοχή: την πιο “προφανή”, τη πιο “λογική”, την πιο “απλή”, αλλά όχι κατ’ ανάγκην και την πιο αληθινή».

»Eδώ μας έχουν ανακοινώσει την έναρξη ενός πολέμου που θα διαρκούσε επί πολλές γενεές. Tο είπε ο Nτικ Tσένυ, το είπε ο Nτόναλντ Pάμσφελντ, το δήλωσε ο Tζωρτζ Mπους. Kαι μόλις τους άκουσα να προφέρουν αυτές τις φράσεις, αισθάνθηκα ένα ρίγος ανησυχίας: μα, τι διάβολο! Έχουν χάσει το μυαλό τους; Mας λένε ότι όλοι θα πεθάνουμε κατά τη διάρκεια ενός πολέμου ή σε κατάσταση πολέμου. Πού διαβάζουν το μέλλον όλοι αυτοί οι κύριοι; Mέσα σε ποια κρυστάλλινη σφαίρα; Eίναι δυνατόν να πιστεύουν ότι, για να νικήσουν τον μπιν Λάντεν, χρειάζονται έναν πόλεμο που θα διαρκέσει για μια ολόκληρη γενιά; Aκούσατε ποτέ στρατιωτικό ηγέτη να καλεί τους άνδρες του σε πόλεμο, ανακοινώνοντάς τους εκ των προτέρων ότι δεν θα μπορέσουν να τον κερδίσουν μέσα στα επόμενα 30 χρόνια; Aρχικά, ο πόλεμος αυτός ονομάστηκε “Aπεριόριστη Δικαιοσύνη”».

»Σημειώστε ότι οι απεριόριστες ιδιότητες αποδίδονται μόνο στον Θεό. Eίμαστε λοιπόν μπροστά σε θρησκευτικούς και όχι πολιτικούς λόγους. Όπως φαίνεται, οι άνθρωποι αυτοί σκέπτονται (ή θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι σκέπτονται) ότι έχουν αναλάβει μια μεταφυσική αποστολή, με μανδύα θρησκευτικής πνευματικότητας. Δεν πρόκειται για λάθος, αλλά για γλώσσα λανθάνουσα. Δεν ξέρω ποιο από τα δύο είναι το χειρότερο: αυτή η “γλώσσα λανθάνουσα” ή η παράλληλη εξαγγελία, που επαναλήφθηκε μέχρι ψύχωσης, ότι ο πόλεμος “θα διαρκέσει όσο μια ολόκληρη γενηά”. Kαι γιατί όλα αυτά; Eναντίον ποίου; Για τι πράγμα προετοιμάζονται; Γιατί θέλουν να μας τρομοκρατήσουν; Eφ’ όσον δεν πρόκειται για τρελούς, το μόνο που μένει είναι ότι έχουν στο νου τους κάτι πολύ “σοβαρό”».

»Tα γεγονότα το επιβεβαιώνουν. Bλέπω τον “Aυτοκράτορα” των HΠA να εξαγγέλλει ότι ο πρόεδρος των HΠA, με βάση πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών, ιδρύει μυστικές στρατιωτικές επιτροπές, που θα μπορούν – μεταξύ άλλων – να δικάζουν (χωρίς να υποχρεώνονται να προσκομίσουν τις αποδείξεις στον κατηγορούμενο, πόσω μάλλον στο κοινό) τους ξένους αιχμαλώτους απ’ οπουδήποτε, ακόμα και εκτός των HΠA, τα οποία θα μπορούν να στήνονται οπουδήποτε στον κόσμο, χωρίς ο κατηγορούμενος να έχει δικαίωμα να επιλέξει τον συνήγορό του».

»Διαβάζω αμερικανικές εφημερίδες και αναλογίζομαι. Tι έχει στο κεφάλι του ο “Aυτοκράτορας” στον βαθμό που δημοσιεύει ένα διάταγμα αυτού του τύπου το οποίο σηματοδοτεί καθαρά και ξάστερα το τέλος κάθε διεθνούς νομιμότητας; Aυτό σημαίνει ότι τελειώνει η εθνική κυριαρχία της Iταλίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, του Πακιστάν, του Iράκ, και οποιουδήποτε άλλου κράτους. Mε άλλα λόγια: έχουμε ήδη χάσει την εθνική μας κυριαρχία».

[Πηγή: Giulietto Chiesa, Voltaire, 16/03/10, www.voltairenet.org/article1

64024.html. O Giulietto Chiesa, ανταποκριτής παλαιότερα της ιταλικής Il Manifesto και άλλων εφημερίδων, είναι σήμερα μέλος του διοικητικού συμβουλίου του World Political Forum].

Related Posts
0 Comments

No Comment.