Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Ο κίνδυνος ανάφλεξης στο Κόσσοβο είναι υπαρκτός.

Πυκνώνουν οι ενδείξεις ότι το πρόβλημα στο Κοσσυφοπέδιο επιδεινώνεται και ότι ο κίνδυνος ανάφλεξης είναι υπαρκτός, μετά και την κατάθεση του επικεφαλής της Διοίκησης Ευρώπης των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων (US European Command), στρατηγού Κέρτις Σκαπαρότι, στην πανίσχυρη Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της αμερικανικής Γερουσίας.

Ο στρατηγός απάντησε ξεκάθαρα σε ερώτηση που του τέθηκε από Γερουσιαστή, ότι η δύναμη του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο πρέπει να ενισχυθεί, αιτιολογώντας την απάντησή του ως ανάγκη να αποτραπεί η ανάμιξη της Ρωσίας στην περιοχή, όμως οι πραγματικές αιτίες είναι άλλες.

Είναι προφανώς η πιθανότητα πολέμου ανάμεσα στη Σερβία και το Κόσοβο, ή/και η αποσταθεροποίηση της ΠΓΔΜ από το εκεί αλβανικό στοιχείο, με τη βοήθεια της Αλβανίας, θεωρώντας ότι έχει έρθει η ώρα να ανοίξει νέο κεφάλαιο στην Ιστορία της περιοχής, με τελικό στόχο τη δημιουργία της «μεγάλης Αλβανίας».

Οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ προφανώς θα παίξουν κρίσιμο ρόλο στην αποτροπή πολεμικής εμπλοκής, εάν ισχύουν όσα διακηρύσσονται και ο «διεθνής παράγοντας» (βλ. Δύση) δεν επιθυμεί πολεμική εμπλοκή, αλλά διπλωματικές προσπάθειες εξεύρεσης λύσης, ενώ το θέμα των δυνάμεων στο Κόσοβο τέθηκε και στη συνάντηση του Αμερικανού υπουργού Άμυνας με τον γενικό γραμματέα της Ατλαντικής Συμμαχίας, Νορβηγό Γενς Στόλντενμπεργκ.

 

http://www.defence-point.gr/news/?p=173923

Related Posts
0 Comments

No Comment.