Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΟΙΣΡΑΗΛΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ


Σ.Α: Φ οβερή η επιτυχία του Πρωθυπουργού μας να επισκεφτεί πρώτος το κράτος του Ισραήλ και να το αναγνωρίσει και επίσημα. Σαν γνήσιος ανθρωπιστής και δημοκράτης ο Παπανδρέου πήγε στο εβραϊκό κράτος για να επιβραβεύση την γενοκτονία των Παλαιστινίων απο τους συμπατριώτες του.
Ολοι όσοι ψήφισαν τον Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι ιδιαίτερα περήφανοι για τις επιλογές τους αφού όπως αποδεικνύεται το ΠΑΣΟΚ είναι ένα ιδιαιτέρως “ανθρωπιστικό” και “δημοκρατικό” κόμμα.

Η διήμερη επίσκεψη στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η επίσκεψη είναι η πρώτη που πραγματοποιεί πρωθυπουργός της Ελλάδας από την αναγνώριση του Ισραήλ μέχρι και σήμερα και ο τοπικός Τύπος αποδίδει σε αυτήν ιδιαίτερη βαρύτητα.



Στα θέματα τα οποία θα συζητηθούν περιλαμβάνονται η κατάσταση στη Γάζα και η εξεύρεση μιας οριστικής και βιώσιμης λύσης στο ανθρωπιστικό πρόβλημα, το Παλαιστινιακό, οι προοπτικές που δημιουργούν οι έμμεσες διαπραγματεύσεις και η πιθανότητα για απευθείας διάλογο μεταξύ των δυο πλευρών, η κατάσταση στο Λίβανο και το γενικότερο κλίμα στη Μέση Ανατολή.

Σε ό,τι αφορά τα διμερή, Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι αναλυτές εκτιμούν ότι η Αθήνα επιχειρεί σαφώς να αναβαθμίσει το ρόλο της στην περιοχή.

Η αναβάθμιση των σχέσεων με το Τελ Αβίβ και ένας πιο ενεργός ρόλος από ελληνικής πλευράς σε επίπεδο ανάληψης προτωβουλιών για το Παλαιστινιακό, με συνδυασμένες προσπάθειες και μέσα από διεθνή φόρα, είναι κάτι στο οποίο αναμένεται να δοθεί βαρύτητα από τον κ. Γ.Παπανδρέου.

Ο αναπληρωτής υπουργός των Εξωτερικών κ. Δημήτρης Δρούτσας και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Γιώργος Πεταλωτής συμμετέχουν στην αποστολή, η οποία στις 17:00 το απόγευμα θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο του Ισραήλ κ. Σιμόν Πέρες στο Προεδρικό Μέγαρο.

Αμέσως μετά ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το ναό της Αναστάσεως στην Παλαιά Πόλη της Ιερουσαλήμ και στη συνέχεια θα γίνει δεκτός από τον Προκαθήμενο της Σιωνίτιδας Εκκλησίας, Πατριάρχη Θεόφιλο ΙΙΙ.

Το πρόγραμμα της ημέρας θα ολοκληρωθεί με τη συνάντηση με ελληνικής καταγωγής ισραηλινούς πολίτες, επιζήσαντες του “Ολοκαυτώματος”.

Στη διάρκεια της αυριανής ημέρας ο Ελληνας πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Μουσείο του Ολοκαυτώματος, θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ κ. Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος και θα παραθέσει επίσημο γεύμα προς τιμήν του Ελληνα ομολόγου του, ενώ θα κλείσει τον κύκλο των επαφών του στο Ισραήλ, συναντώντας τον υπουργό των Εξωτερικών κ. `Αβιγκντορ Λίμπερμαν καθώς και την αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Τζίπι Λίβνι.

Στα Παλαιστινικά Εδάφη και πιο συγκεκριμένα στη Ραμάλα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει απόδοση τιμών στο Μαυσωλείο του Γιάσερ Αραφάτ και συνάντηση με τον ομόλογό του της Παλαιστινιακής Αρχής πρωθυπουργό κ. Σαλάμ Φαγιάντ. Αμέσως μετά θα παρατεθεί επίσημο δείπνο από τον Παλαιστίνιο πρόεδρο κ. Μαχμούντ Αμπάς στο κτίριο της Μουκάταα.

http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/38915.html

Απο http://antipliroforisi.blogspot.com/2010/07/blog-post_22.html
Related Posts
0 Comments

No Comment.