Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Ο αρχηγός των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στο Τελ Αβίβ για συνομιλίες

  • Αιφνιδιαστική συνάντηση του αμερικανού στρατιωτικού με ισραηλινούς αξιωματούχους, χωρίς να δημοσιεύεται ο λόγος και τα θέματα της επίσκεψης αυτής

Ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, νάυαρχος Mike Mullen, έφθασε σήμερα το πρωί στο Τελ Αβίβ, όπου και συναντήθηκε αμέσως με τον ισραηλινό ομόλογό του Gabi Ashkenazi. Συνάντηση του Mullen έχει προγραμματιστεί και με τον υπουργό άμυνας του Ισραήλ Ehud Barack για σήμερα το μεσημέρι.
Εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας στο Τελ Αβίβ δήλωσε ότι “η παραμονή του Mullen στο Ισραήλ θα είναι μικρής διάρκειας και ότι ο ναύαρχος θα συναντηθεί με τον Ashkenazi, τον Barack και μερικούς ακόμα αξιωματούχους του Ισραήλ”. Απέφυγε, ωστόσο, να δώσει άλλες λεπτομέρειες.
Εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου άμυνας δήλωσε ότι οι συνομιλίες με τον υπουργό άμυνας Ehud Barack θα είχαν ως κύριο θέμα “τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών σε στρατιωτικό επίπεδο καθώς και τις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν”. Ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα Jerusalem Post, αξιωματούχοι του υπουργείου άμυνας φέρονται να είπαν ότι οι δύο άνδρες θα συζητούσαν το πυρηνικό πρόγραμμα του Ισραήλ και την κατάσταση στη Συρία και στον Λίβανο.
Το άλλο θέμα των συνομιλιών του Mullen με ισραηλινούς αξιωματούχους, σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, αναμένεται να είναι η επιδείνωση στις σχέσεις του Ισραήλ με την Τουρκία, ως αποτέλεσμα της επίθεσης των Ισραηλινών σε στολίσκο που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στο λιμάνι της Γάζας, που έγινε αφορμή για το θάνατο εννέα Τούρκων ακτιβιστών.

http://www.voltairenet.org

http://kostasxan.blogspot.com/

Related Posts
0 Comments

No Comment.