Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Νέο-οθωμανισμός και η πραγματικότητα

Του Αϊκούτ Καδήρ
Φοιτητής Νομικής ΔΠΘ

Σήμερα η Τουρκία προσπαθεί να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή ένωση, από την άλλη πλευρά όμως προσπαθεί παράλληλα να γίνει και περιφερειακή δύναμη στην Μ. Ασία και στη Μ. Ανατολή. Ο σκοπός της Τουρκίας σήμερα είναι ότι της έχουν διατάξει αυτοί που διευθύνουν τον κόσμο. Οι Αμερικανοί, οι Ισραηλινοί και οι μυστικές οργανώσεις τους. Μετά τα γεγονότα στο Davos πέρυσι, αυξήθηκαν τα σεμινάρια στην Τουρκία περί του νέο-οθωμανισμού. Φτάσαμε επίσης στο σημείο να δημιουργούνται αφίσες για όνομα του πρωθυπουργού της Τουρκίας που να κάνουν λόγο για τον νέο αυτοκράτορα της Νέας Οθωμανικής αυτοκρατορίας, αφίσες επίσης που είδαμε στα ΜΜΕ και οι οποίες παρουσίαζαν τον πρωθυπουργό της Τουρκίας ως ήρωα μετά την προφορική του επίθεση κατά των Ισραηλινών. Φτάσαμε σήμερα σε μια τέτοια κατάσταση που ακόμα και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας άρχισε να συμπεριφέρεται σαν να ήταν ένας αυτοκράτορας.

 

Πως φτάσαμε όμως σε τούτη την κατάσταση; Οι ρίζες του Νέο-οθωμανισμού τοποθετούνται στο 2005, όταν κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του ο πρωθυπουργός της Τουρκίας χρησιμοποίησε αυτόν τον όρο. Τα σχέδια αυτά περί νέο-οθωμανισμού φαίνονται υπερβολικά αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν πειστήκατε ακόμα ότι ήδη άρχισε η υλοποίηση των σχεδίων περί Νέο-οθωμανισμού;
Ο George Friedman που εκπροσωπεί το βαθύ CIA πρότεινε Νέο-Οθωμανισμό πρόσφατα στη Τουρκία, ο F. Gullen που είναι ο Χομεϊνί της Τουρκίας παρομοίασε τον πρωθυπουργό της Τουρκίας με έναν Οθωμανό αυτοκράτορα, η υποστήριξη αραβικών ΜΜΕ προς την Τουρκία, ο χαρακτηρισμός της Τουρκίας και του Τούρκου πρωθυπουργού από τον Η. Clinton ως περιφερειακού ηγέτη και περιφερειακή δύναμης αντίστοιχα, όλα αυτά δείχνουν ότι τα σχέδια των Αμερικανών για τον έλεγχο όλης της Μ.Ασίας και Μ. Ανατολής ταυτίζονται με τον Νέο-οθωμανισμό.

Ο σκοπός τους είναι η δημιουργία της Νέας Οθωμανικής αυτοκρατορίας, που θα ελέγχει την Ε.Ε, θα εμποδίσει την ανάπτυξη της Ρωσίας και της Κίνας, και θα προστατεύει τα συμφέροντα των Άγγλων και των Ισραηλινών στην ευρύτερη περιοχή. Αφού υπάρχουν και ικανοί ηγέτες στην γείτονα χώρα, όλα δείχνουν πως στο άμεσο μέλλον θα γίνουν διπλωματικά παιχνίδια σε όλη την περιοχή.

Αλλά προσοχή. Μην κάνετε το λάθος να ταυτίσετε τον Νέο-Οθωμανισμό με τον παλιό Οθωμανισμό. Ο νέος Οθωμανισμός σημαίνει έλεγχο και επιρροή όλης της ευρύτερης περιοχής για τα συμφέροντα των ΗΠΑ και του Ισραήλ. Ο βαθύς σκοπός όλων αυτών των σχεδίων είναι η διάλυση μετά από καιρό της Τουρκίας και καταστροφή των Μουσουλμανικών πληθυσμών. Φανταστείτε ότι η νέα – οθωμανική αυτοκρατορία θα περιλαμβάνει και το Κουρδιστάν που θα αποσχιστεί από το Ιράκ.

Πρόσφατα σε μια δημοσίευση της New York Times έγινε αναφορά στη Τουρκία, και έλεγε ότι θα εκμεταλλευτεί την νέα προοπτική της που της παρουσιάζουν και προσφέρουν οι Μ. Δυνάμεις και θα εξελιχθεί σε περιφερειακή δύναμη και σε υπερδύναμη. Παρόμοιες δημοσιεύσεις υπήρξαν και σε άλλες εφημερίδες και περιοδικά που ελέγχονται από το CIA, όπως το Γαλλικό Le Figaro που έλεγε ότι η Τουρκία εκμεταλλεύοντας τον κοινό πολιτισμό και την κοινή ιστορία της με τα γειτονικά της κράτη, θα ασκήσει επιρροή σε αυτές και θα εξελιχθεί σε υπερδύναμη.

Ακόμα πρώην πράκτορες της CIA, όπως ο Friedman και ο Graham Fuller που διοικεί σήμερα την Gladio, είχαν προβλέψει (στην πραγματικότητα, οι ίδιοι ετοιμάζουν το έδαφος για το Νέο-οθωμανισμό) ότι η Τουρκία θα γίνει υπερδύναμη μέχρι το 2040. Η Τουρκία θα αναπτυχθεί βάση φεντεραλισμού, αλλά χρειάζεται οπωσδήποτε συνεννόηση, ειρήνη και συνεργασία με τους Κούρδους. Έτσι είχε πει ο Paul Henze πρώην πράκτορας της CIA. H δημοκρατική στροφή σήμερα στην Τουρκία είναι ένα μέσω για την επίτευξη αυτών των στόχων. Υπάρχει κρατικό κανάλι σήμερα στη Τουρκία, το TRT-6 που μεταδίδει στα Κουρδικά. Για να επιτευχθούν όμως όλα αυτά όπως είπα και παραπάνω χρειάζεται και αποδοχή αυτών από τους Κούρδους της περιοχής.
Η Τουρκία ήδη από το 2002 έχει διάλογο με οργανώσεις όπως Hamas και Hezbollah, υποστηρίζει τον αγώνα των Παλαιστινίων, ακολουθεί μια διπλωματία που ταυτίζεται με το βιβλίο του Τούρκου ΥπΕΞ με τίτλο Stratejik Derinlik – Στρατηγικό Βάθος, ακόμα οι πολιτικοί της κάνουν επισκέψεις και στην Αφρική που είναι πλούσια ήπειρος σε κοιτάσματα ενέργειας και πλουτοπαραγωγικές πηγές. Ακόμα σήμερα υπάρχουν αρκετά τραγούδια που συντέθηκαν μόνο και μόνο για αυτά τα σχέδια μετά από τα γεγονότα πέρυσι στο Davos.

Το περιοδικό της Stratford που ελέγχεται από το βαθύ CIA αναφέρει τα εξής: Η Τουρκία θα διευρυνθεί προς την Μ. Ασία, Μ. Ανατολή, τα Βαλκάνια, αλλά ακόμα θα σχηματίσει και έναν πανίσχυρο στόλο και ναυτική δύναμη ώστε να ελέγχει και την Αφρική και θα ακολουθήσει ιμπεριαλιστική πολιτική.
Προς το παρόν έχουν επιτευχθεί τα εξής:
– Ισχυρή ναυτική δύναμη και παρουσία στην Αφρική και πόλεμος κατά της πειρατείας
– Γεγονότα στο Davos και ότι σημαίνουν αυτά
Τι απομένει λοιπόν μετά από όλα αυτά; Επιρροή και έλεγχος προς Βαλκάνια και Μ. Ασία. Αυτό θα επιτευχθεί μόνο με έναν τρόπο. Θα αποφύγουν οι Τούρκοι από τον εθνικισμό τους, και θα αποδεχτούν να συνυπάρξουν στην περιοχή μαζί με τους υπόλοιπους λαούς και μειονότητες. Το να κάνεις δηλαδή όλους τους λαούς Τούρκους θα σου προσφέρει μόνο την μικρή Τουρκία, αλλά το να δίνεις σε όλους τους λαούς τις ελευθερίες και τις ταυτότητες που θέλουν θα σου δώσει την μεγάλη Τουρκία, άρα την Νέα-Οθωμανική αυτοκρατορία.

Υποστήριξη προς αυτά τα σχέδια, υπάρχει και από το Utah:
Η Τουρκία με το πλεονέκτημα της οικονομικής, πολιτικής, στρατιωτικής, πολιτισμικής δυναμικής που έχει θα εξελιχθεί σε υπερδύναμη και θα σχηματίσει την νέα-οθωμανική αυτοκρατορία. Η Τουρκία θα πάρει ως πρότυπο την Οθωμανική αυτοκρατορία.

Η τελευταία κατάσταση σήμερα είναι η εξής:
– Ένας πρωθυπουργός που έχει ανακηρυχθεί σε αυτοκράτορα
– Ένας ΥπΕΞ που αγωνίζεται με δόντια και νύχια ώστε να υλοποιήσει τον νέο-οθωμανισμό
– Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και διάφορα think-tanks τύπου G. Soros που υποστηρίζουν τα σχέδια αυτά και σε κάθε ευκαιρία δημοσιεύουν άρθρα και μελέτες για αυτά τα θέματα
– ΜΜΕ που παίρνουν σεμινάρια για νέο-οθωμανισμό και κάνουν πλύση εγκεφάλου
– Αποχώρηση από την πολιτική ένα κράτος ένας λαός, και δημιουργία μιας αυτοκρατορίας με διάφορους πολιτισμούς, διάφορες ταυτότητες και λαούς.

 

Related Posts
0 Comments

No Comment.