Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Νέες Πιέσεις να ‘’Παραδώσουμε’’ το Αιγαίο στους Τούρκους

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος

Δεν στέγνωσε ακόμα το μελάνι πρόσφατου άρθρου μας:*** Η Αθήνα Απορρίπτει Κοινές Περιπολίες με τους Τούρκους στο Αιγαίο, στο οποίο με ικανοποίηση αναφερθήκαμε στην άρνηση της Αθήνας να δεχθεί κοινές περιπολίες – επιτήρηση με τους Τούρκους στο Αιγαίο και άρχισαν να αυξάνονται κατακόρυφα οι πιέσεις για κάποιου είδους κοινής επιτήρησης με την Άγκυρα στο Αιγαίο για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών.

Αυτή τη φορά ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ επανέλαβε χθες τη θέση της Κομισιόν για δημιουργία κοινών ομάδων, ελληνικών και τουρκικών, στην επιτήρηση του θαλάσσιου χώρου μεταξύ των δύο χωρών, ενώ και το Βερολίνο έκανε λόγο για ανάγκη «συντεταγμένης κατάστασης» στο Αιγαίο.

Ο κ. Γιούνκερ ανέφερε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι επειδή η Τουρκία έχει γίνει πύλη εισόδου για εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες προς την Ευρώπη, πρέπει να προχωρήσει η δημιουργία κοινών ομάδων για την επιτήρηση του θαλάσσιου χώρου μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας. «Διάβασα σήμερα ότι η Ελλάδα δεν είναι σύμφωνη», είπε και τόνισε ότι «πρόκειται για την Ευρώπη και όχι για θέμα ελληνοτουρκικών σχέσεων».

Συγχρόνως κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να ξαναδεί τη θέση της γιατί «θα ήταν πολύ χρήσιμο να συνεργαστούν οι ναυτικές δυνάμεις των δύο χωρών υπό ευρωπαϊκή εποπτεία, ώστε να επιτηρείται αυτή η πύλη εισόδου».!!!!!!!!!!!!!!!

Επιπλέον, ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, αναφερόμενος στην ανάγκη να εμποδιστεί η δράση των διακινητών προσφύγων, δήλωσε ότι «χρειαζόμαστε σε ό,τι αφορά την κατάσταση στο Αιγαίο μια συντεταγμένη κατάσταση στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε., μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας».!!!!!!!!!!!!!

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι θα δεχθούμε απίστευτες πιέσεις προκειμένου να επιτευχθεί ένας ανθελληνικός στόχος που είναι ‘’Συνδιαχείριση του Αιγαίου από Ελλάδα και Τουρκία’’. Το θέμα αποτελεί μείζονα πρόκληση και η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία θα πρέπει να αντισταθούν, διαφορετικά θα είναι η αρχή του τέλους της Ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο και με την συγκατάθεση της Ελλάδας.

*** Η Αθήνα Απορρίπτει Κοινές Περιπολίες με τους Τούρκους στο Αιγαίο,

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος

Στρατηγικός Αναλυτής

Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας

στη ΝΑ Μεσόγειο

.pentapostagma.gr

Related Posts
0 Comments

No Comment.