Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

ΝΑΖΙΣΜΟΣ & ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΤΖΥ

http://www.egolpion.com/img/aireseis/scientology1.jpg

Παράλληλοι αποκρυφιστικοί και ρατσιστικοί δρόμοι

κ. Αντωνίου Μποσνακούδη
Απόσπασμα από το βιβλίο του «Μισθοφόροι της Νέας Τάξης».

Υπάρχει αξιοσημείωτη αναλογία μεταξύ της Ναζιστικής ολοκληρωτικής δομής, λειτουργίας και ρατσισμού με τα αντίστοιχα της Σαηεντόλοτζυ, σε σημείο που να μπορούμε ν’ αντιμετωπίζουμε τη Σαηεντόλοτζυ ως την περισσότερο ζωντανή ιστορική και λειτουργική συνέχεια του Ναζισμού (που, όμως, καλύπτεται από μία εκτεταμένη βιτρίνα αδίστακτων δημοσίων σχέσεων και. . . αντιναζιστικού προφίλ). Ο Χάμπαρντ μαζί με τον Χίτλερ, θα μπορούσαν άνετα να συμπεριληφθούν ανάμεσα στις σημαντικές ρατσιστικές προσωπικότητες του 20ού αιώνα. Έχουν μόνο μία βασική διαφορά: ο Χίτλερ είχε στρατό, ενώ ο Χάμπαρντ δεν είχε, ευτυχώς.

Ο Ναζισμός, όπως και η Σαηεντόλοτζυ, παραμένουν ακατανόητοι κόσμοι (και οι ίδιοι σκόπιμα το συντηρούν αυτό) μέχρις ότου αποκαλυφθεί ο αποκρυφισμός, που ρέει στις φλέβες τους. Τέτοιες αποκρυφιστικές μυστικές εταιρίες, που υπάρχουν για τον “ευγενή” σκοπό της παγκόσμιας κυριαρχίας, αναγκαστικά έχουν όμοια δομή και τρόπο λειτουργίας. Ο ολοκληρωτισμός της Σαηεντόλοτζυ είναι η σύγχρονη, αποκρουστική και ψυχρή πραγματικότητα.

Η επιβίωση τους, όμως, εξασφαλίζεται από το “πνευματικό αίμα” (τον αποκρυφισμό) που διατρέχει τις δομές τους και διοχετεύει στα μέλη τους το συγκαλυμένο ψυχοναρκωτικό, που τους αποκόπτει από την πραγματικότητα και τους εκμεταλλεύεται, συγκολλώντας τους στους μηχανισμούς των εσωτερικών κύκλων της οργάνωσης, οι οποίοι έχουν την ανώτερη μύηση και “κατέχουν την αλήθεια”. Αυτοί οι αυθαίρετοι, ανακριβείς και ανόητοι διαχωρισμοί σε “κατόχους”, “ημικατόχους” και “μη κατόχους” της αλήθειας, αποτελούν τον πυρήνα του εσωτερικού (πνευματικού) ρατσισμού, που καταπνίγει κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης και έλεγχου της ηγεσίας, αφού αν είσαι σε χαμηλότερο επίπεδο “πως τολμάς να ελέγχεις τους πνευματικά ανώτερους” και αν είσαι στα υψηλά ηγετικά επίπεδα, είσαι βολεμένος μέσα στο κατεστημένο σύστημα και απλώς δεν ελέγχεσαι. Η δημοκρατία και η ατομική ελευθερία δεν έχουν θέση μέσα σε τέτοιο περιβάλλον, αφού διαλύουν το έλεγχο της ηγεσίας πάνω στα μέλη.

Ο Χίτλερ είχε άμεση σχέση με τη μυστική “Εταιρία της Θούλης” (Thule Society) και την “Εταιρία Βρίλ” (Vril Society). Ο Χάμπαρντ υπήρξε μέλος του Τάγματος του Ναού της Ανατολής (OTO), υπό την ηγεσία του αρχισατανιστή Aleister Crowley, αλλά και σε Ροδοσταυρικό Τάγμα και ενσωμάτωσε πολλά στοιχεία από αυτούς τους χώρους μέσα στη Σαηεντόλοτζυ. Ο Χάμπαρντ στους αποκρυφιστικούς κύκλους θεωρείται ως αποτυχημένος μάγος, αποκρυφιστής, έχοντας φθάσει σε κάποια αρχικά στάδια του OTO και όταν ούτε εκεί δεν μπόρεσε να σταθεί (έκανε κομπίνες εναντίον μελών του και δικούς του αυτοσχεδιασμούς στις τελετουργίες του “Φεγγαρόπαιδου”) έφτιαξε μία αποκρυφιστική σαλάτα και άνοιξε το δικό του “μαγαζάκι”. Κάποιοι ακόμη τον κατηγορούν ότι έγινε πιόνι των αντιπάλων (Μαύρα Τάγματα, Μαύρη Στοά κ.τ.λ.), κάτι όχι απίθανο αφού η Σαηεντόλοτζυ γίνεται καλός μισθοφόρος.

Μία παρουσίαση των αναλογιών Ναζισμού και Σαηεντόλοτζυ σε επίπεδο αποκρυφισμού αποκαλύπτει τις πραγματικές κοινές ρίζες και την ιδιαίτερη επικινδυνότητα του Σαηεντολογικού ολοκληρωτισμού. Αυτός έχει πολύ καλύτερες Δημόσιες Σχέσεις σε σύγκριση με τον Ναζισμό για να καλύπτει το αποτρόπαιο πρόσωπο του και είναι σημερινή πραγματικότητα.

Ίσως να διαφέρουν στην ομάδα αποκρυφιστικού “αίματος”, που ρέει μέσα τους, όμως, σίγουρα χωρίς αυτό δεν θα μπορούσαν να επιβιώσουν. Η “επίθεση” της Σαηεντόλοτζυ εναντίον του Ναζισμού, κυρίως στη Γερμανία, ίσως να πρέπει να εξεταστεί και ως σύγκρουση ευρύτερων αποκρυφιστικών χώρων (αφού σίγουρα μοιάζει με το Ναζισμό σε πολλά σημεία και η Σαηεντόλοτζυ δεν δίνει δεκάρα για τ’ ανθρώπινα δικαιώματα, όταν και η ίδια τα παραβιάζει) για το μερίδιο έλεγχου στη Γερμανία και εκτός αυτής. Είναι γνωστό ότι “στο μοίρασμα, τα σκυλιά τρώγονται μεταξύ τους”. Κοινός τους στόχος είναι η Γερμανική κοινωνία και τρώγονται για την πίτα. Η υποστήριξη επίσης, που λαμβάνει η Σαηεντόλοτζυ από πολιτικούς κύκλους στις ΗΠΑ και αλλού, ίσως να πρέπει να εξεταστεί και ως “αποκρυφιστική αλληλεγγύη” από άλλα κυνοειδή.

Κατασκευάζοντας τον υπεράνθρωπο

Από τον προηγούμενο αιώνα άρχισε να σχηματοποιείται ένα ρεύμα από κινήσεις, οι οποίες είτε προϋπήρχαν σε κάποια μορφή είτε τότε άρχισαν ν’ αναπτύσσονται, που υποστήριζε (σε γενικές γραμμές) ότι η γνώση αποκτάται μέσα από τη σταδιακή μύηση σε πολλά στάδια. Η εκάστοτε κίνηση, μυστική εταιρία, “Διδάσκαλος”, κ. τ. λ. , υποτίθεται ότι κατείχε αυτή τη γνώση και την έδινε σταδιακά όταν ο μαθητής έφτανε στο κατάλληλο πνευματικό επίπεδο να περάσει στο επόμενο στάδιο. Άλλοι αποφάσιζαν με δικά τους κριτήρια, πότε έφτανε στο “κατάλληλο” επίπεδο. Αυτός ο Γνωστικισμός δεν είναι κάτι καινούριο, άλλα έτσι διαμορφωμένος εντάχθηκε σ’ αυτό που οι ίδιοι κύκλοι ονομάζουν “Δυτική Εσωτερική Παράδοση” ή “Δυτική Αποκρυφιστική Παράδοση” ή “Δυτική Μαγική Παράδοση”.

Ένα από τα στηρίγματά της είναι η Καμπάλα, δηλαδή η αποκρυφιστική εβραϊκή παράδοση. Η Παλαιά Διαθήκη δεν αντιμετωπίζεται όπως στον Χριστιανισμό. Τα ερμηνευτικά σχόλια πάνω στην Παλαιά Διαθήκη αποτελούν το Ταλμούδ, τον εβραϊκό θρησκευτικό και πολιτικό κώδικα. Η Καμπάλα (Παράδοση) αποτελεί την απόκρυφη ερμηνεία του Ταλμούδ όπου στηρίζονται αποκρυφιστικές κινήσεις. Είναι χαρακτηριστική η φράση με την οποία ραββίνοι περιγράφουν την Καμπάλα: “Η Παλαιά Διαθήκη αποτελεί το σώμα της Παράδοσης, το Ταλμούδ είναι η ορθολογιστική ψυχή της και η Καμπάλα είναι το πνεύμα της”.

Η αντιμετώπιση της Παλαιάς Διαθήκης στον Χριστιανισμό είναι τελείως διαφορετική και είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Καινή Διαθήκη. Πρόσφατα, στην Ελλάδα αναπτύχθηκε μία κίνηση για τον διαχωρισμό της Καινής Διαθήκης από την Παλαιά (την οποία χαρακτηρίζουν ως εβραϊκό κατασκεύασμα, άσχετο με τον Χριστιανισμό) και την απόρριψη της Παλαιάς ως θεόπνευστο βιβλίο. Μόνο το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία όσων υποστηρίζουν τέτοιες θέσεις, δέχονται ότι δεν έχουν σχέση με τον Χριστιανισμό και ότι είναι αδιάφοροι ή και άθεοι, κάνει κάποιον να αναρωτηθεί “τι τους ενδιαφέρει η Παλαιά και η Καινή Διαθήκη;”. Αφού το ενδιαφέρον τους δεν είναι ειλικρινές, γιατί τα λένε αυτά; Ένας προφανής λόγος είναι για να προωθήσουν διάσπαση εντός Ελλάδος, όπως με τον “χωρισμό Εκκλησίας-Κράτους” και με ενδοορθόδοξη διαμάχη. Ο άλλος όμως λόγος είναι λιγότερο εμφανής. Χαρίζουν τη θεόπνευστη Παλαιά Διαθήκη στους αποκρυφιστές Καμπαλιστές για να τη διαστρεβλώνουν.

Η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων, που παγιδεύονται σε τέτοιες κινήσεις και μυστικές εταιρίες, αγνοεί το ουσιαστικό καμπαλιστικό πνευματικό περιβάλλον στο οποίο βρίσκονται, σε σημείο που να πιστεύουν ότι είναι συμβατό με τον Χριστιανισμό, Μουσουλμανισμό, Ιουδαϊσμό, κ. τ. λ.

Αυτό το ρεύμα των διαφόρων αποκρυφιστικών κινήσεων αποσκοπούσε στην “ανύψωση του πνευματικού επιπέδου” των μελών της εκάστοτε κίνησης, ώστε το μέλος ουσιαστικά να “αναγεννηθεί” σε μία υπεράνθρωπη κατάσταση, σε σχέση με την προηγούμενη του. Ουσιαστικά δηλαδή, μιλούν για τη σταδιακή δημιουργία “υπεράνθρωπων” μέσω της ελεγχόμενης διοχέτευσης, στα μέλη, της γνώσης που θα τα φέρει σ’ αυτή την κατάσταση. Σε γενικές γραμμές, αυτή είναι η συνισταμένη όλων αυτών, φυσικά με διαφορές στις μεθόδους και εφαρμογή.

Από την αρχή του αιώνα οι πεποιθήσεις και διδασκαλίες τους έχουν “εμπλουτιστεί” με αρκετούς αναπόδεικτους ισχυρισμούς, όπως ή πίστη στην ύπαρξη εξελιγμένων υπεράνθρωπων όντων με τα οποία ισχυρίζονται ότι βρίσκονται σε επαφή και δέχονται τη γνώση που διοχετεύουν στα μέλη. Αυτά τα όντα βρίσκονται σε άλλα αστέρια ή ακόμη και μέσα στη Γή, στο Θιβέτ και Ασία (κατά προτίμηση στην έρημο Γκόμπι).

Φυσικά, δεν έχουν λείψει και οι διασπάσεις. Αφού αυτές οι κινήσεις είναι ανθρώπινα κατασκευάσματα, μοιραία υπόκεινται στην ανθρώπινη αντιπαλότητα και μέσα σ’ αυτόν τον αποκρυφιστικό χώρο δημιουργίας υπεράνθρωπων έχουν σχηματιστεί (οι ίδιοι το λένε) δύο αντίπαλοι χώροι που ο καθένας αυτοχαρακτηρίζεται ως οι “καλοί” της υπόθεσης. Είναι η “Μεγάλη Λευκή Αδελφότητα” και η “Μαύρη Στοά”. Η Σαηεντόλοτζυ, ο Ναζισμός, αλλά και άλλες αποκρυφιστικές και ουσιαστικά σατανιστικές ή σατανίζουσες κινήσεις έχουν διαμορφωθεί σ’ αυτούς τους χώρους και μόνο αν γνωρίζει κάποιος τις βαθύτερες πεποιθήσεις τους μπορεί να ερμηνεύσει την ταυτότητα και τα κίνητρα των ενεργειών τους. Διαφορετικά, απλώς δεν βγάζει νόημα. Ακόμη και ή αντιπαλότητα έχει τις ρίζες της σε αποκρυφιστικές διαφοροποιήσεις. Οι Ναζί γερμανοποίηοαν το πρότυπό του υπό δημιουργία υπεράνθρωπου, ενώ ο Χάμπαρντ με τη Σαηεντόλοτζυ άνοιξε δικό του αποκρυφιστικό περιβάλλον και αφού σχεδόν αγγλοσαξονοποίηοε το πρότυπο, έφτιαξε μία αυτοσχέδια σαλάτα κοσμοθεωρίας και βημάτων για την υπερανθρώπιση (κατάσταση θήτα) και άρχισε να πουλάει πανάκριβα τη μύηση. Αποσκοπούσε καθαρά στο κέρδος και στη δύναμη χρησιμοποιώντας ό,τι είχε μάθει μέχρι τότε πριν αποτύχει και σ’ αυτόν τον τομέα. Τη δεκαετία του ’60 ο Χάμπαρντ διέδιδε τη Σαηεντόλοτζυ ως τη μοναδική Αγγλοσαξωνική “Επιστήμη του Νού” σε αντίθεση με τη “Ρωσική Ψυχιατρική, την Αυστριακή Ψυχανάλυση και τη Γερμανική Ψυχολογία”.

Αυτές οι διαφοροποιήσεις από την αρχική γραμμή, στα μάτια των “ορθοδόξων” αποκρυφιστών αποτελούν ιεροσυλία, αφού διαστρεβλώνουν το πρότυπο και το διαθέτουν ως εμπορικό προϊόν. Φυσικά στη δημοσιότητα δεν βγαίνουν έτσι, αφού θα ήταν καταστροφή για τις απαραίτητες δημόσιες σχέσεις τους και ντύνονται ως αγώνας για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για την θρησκευτική ελευθερία κ. τ. λ. a παραμένουν στο παρασκήνιο και δεν λένε τίποτα άφού στο κάτω κάτω δεν συμφέρει σε κανέναν τους να βγουν στη δημοσιότητα τα πραγματικά πιστεύω και οι αιτίες του εσωτερικού πολέμου.

Ο Άγγλος αρχισατανιστής Aleister Crowley αποτελεί ένα από τα πρόσωπα κλειδιά για την κατανόηση της Σαηεντόλοτζυ και της αντιπαλότητας σ’ αυτόν τον χώρο. Γύρω του συνδέονται πολλά. Κάτι αρκετά διασκεδαστικό είναι ότι ο Crowley ταξινομείται στη “Μεγάλη Λευκή Αδελφότητα” και ο χώρος του ταξινομεί στη “Μαύρη Στοά” το Ναζισμό και τον Χάμπαρντ, κάτι ευνόητο, αφού τους βλέπουν ως “ιερόσυλους” και ειδικά τον Χάμπαρντ ως αποτυχημένο της “Αδελφότητας” που έχει το ένα πόδι στη “Μαύρη Στοά” και σε κάποιο βαθμό λειτουργεί ως πιόνι της. Στη “Μαύρη Στοά”, όμως, ταξινομεί και τον Χριστιανισμό, χαρακτηρίζοντας το φίδι του Παραδείσου ως “σύμβολο γνώσης και σοφίας” και τον “ζηλόφθονο θεό” ως “σύμβολο των δυνάμεων της καταπίεσης και της αυτοάρνησης”. Στο επίπεδο ΟΤ8 της Σαηεντόλοτζυ ο Χάμπαρντ λέει κάτι σχεδόν ταυτόσημο.

Όμως και οι “σύντροφοι” της Μαύρης Στοάς έχουν ιδιαίτερα εχθρική στάση απέναντι στον Χριστιανισμό. Έτσι φαίνεται ότι ως δεδομένο πρέπει να πάρουμε μόνο τον πραγματικό και υπαρκτό εσωτερικό πόλεμο των δύο χώρων, αφού οι ίδιοι τον παραδέχονται, χωρίς όμως να ξεχνάμε ότι και οι δύο χώροι είναι εντελώς ασυμβίβαστοι με τον Χριστιανισμό και εχθρικοί απέναντι του.

Η Αδελφότητα, με την προσήλωση στην Καμπάλα (γεγονός που συνεπάγεται την απόρριψη της αντιμετώπισης της Παλαιάς Διαθήκης ως άρρηκτα συνδεδεμένης με την Καινή Διαθήκη) τοποθετεί το βασικό τμήμα της παράδοσης και πνευματικότητας της στην διαστρεβλωμένη Εβραϊκή πνευματικότητα. Εδώ μοιραία κάποιος αναρωτιέται μήπως οι διωγμοί των Εβραίων από τους Ναζί κατά βάθος ξεκίνησαν και από το γεγονός ότι οι αντίπαλοι της Αδελφότητας είχαν άμεση σχέση με μία μορφή της (διαστρεβλωμένης, σύμφωνα με την Αδελφότητα) πνευματικής εξέλιξης των Εβραίων. Άσχετα με την ορθότητα των πεποιθήσεων τους, εξετάζουμε την μεταξύ τους αλληλεπίδραση και το πνευματικό τους περιβάλλον, γιατί ένα από τα προϊόντα είναι ο ίδιος ο Χάμπαρντ και η Σαηεντόλοτζυ και μόνο έτσι γίνεται κατανοητή η σημερινή μορφή της. Ο Χάμπαρντ, αν και έκπτωτος και περιφρονημένος από τον χώρο του Crowley, είχε αναφερθεί στον Crowley στο παρελθόν ως “ο καλός μου φίλος”. Προφανώς, αφ’ ενός μεν δεν έχανε τίποτα περισσότερο, αφού ο ήδη νεκρός Crowley δεν θα μπορούσε να πει τίποτα και αφ’ ετέρου υπογραμμίζοντας το πνευματικό λίκνο του, ίσως να κολάκευε κάποιους από την Αδελφότητα, ώστε να του δώσουν υποστήριξη και κάλυψη.

Aleister Crowley: “Το μεγάλο Θηρίο”

Έτσι περιέγραφε τον εαυτό του. Έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του Χάμπαρντ, αφού ο Χάμπαρντ σε μεγάλο βαθμό δημιούργησε τη Διανοητική και τη Σαηεντόλοτζυ έχοντας ως πυρήνα τις σκόρπιες γνώσεις που απέκτησε ως μαθητής του Crowley.

Η ιστορία του Crowley ξεκινάει από τα παιδικά του χρόνια με τρόπο χαρακτηριστικό για την επίδραση του οικογενειακού περιβάλλοντος στις κατευθύνσεις που υποχρεώνει ένα παιδί ν’ ακολουθήσει. Γεννήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 1875 στο Leamington Spa, Warwickshire. Οι γονείς του άνηκαν σε μια ακραία “Χριστιανική” σέκτα, που του δημιούργησε μία διαστρεβλωμένη αντίληψη για τον Χριστιανισμό, σαν ένα σύνολο άκαμπτων νομικών κανόνων, έναν ηθικισμό, με τον οποίο εξαγοράζεις την αιώνια ζωή.

Το 1896 είχε μία αποκρυφιστική εμπειρία στη Στοκχόλμη:
“Ξύπνησα με τη γνώση ότι κατείχα έναν μαγικό τρόπο για να συνειδητοποιήσω και να ικανοποιήσω ένα τμήμα της φύσης μου, που μέχρι τότε μου είχε συγκαλυφθεί. Ήταν μία εμπειρία με φρίκη και πόνο, συνδυασμένη με έναν συγκεκριμένο πνευματικό τρόμο και όμως ταυτόχρονα ήταν το κλειδί για την αγνότερη και ιερότερη πνευματική έκσταση που υπάρχει”.

Μεγάλη ομοιότητα παρουσιάζει και μία εμπειρία του Χάμπαρντ. Το 1938, κατά τη διάρκεια μίας οδοντιατρικής επέμβασης, υπό την επίδραση νιτρώδους οξέως, πίστεψε ότι πέθανε και όσο ήταν νεκρός, έλαβε πολύτιμη γνώση. Με βάση αυτή ξεκίνησε τις αποκρυφιστικές αναζητήσεις. Ο Crowley πίστευε ότι ο πνευματικός φωτισμός αποκτάται με τη μελέτη των απόκρυφων κειμένων, μπαίνοντας έτσι στον Γνωστικισμό.

Άρειοι-Θήτα

Οι Ναζί αντιμετώπιζαν την Άρεια φυλή ως φυλή ανώτερων ανθρώπων, με ξεχωριστές ικανότητες, που είχε προορισμό να κυβερνήσει τον κόσμο. Στη Σαηεντόλοτζυ, το αντίστοιχο στοιχείο είναι οι Καθαροί και οι Θήτα (“Λειτουργικοί Θήτα” ή ΟΤ” στα Χαμπαρντιανικά) οι οποίοι (όπως αναφέρει το Εγχειρίδιο Δικαιοσύνης) έχουν το αποκλειστικό δικαίωμα, σε όλο τον κόσμο, να απονέμουν δικαιοσύνη. Ο σκοπός της Σαηεντόλοτζυ, όπως η ίδια τον αναφέρει είναι “Ένας πολιτισμός χωρίς παραφροσύνη, χωρίς εγκληματίες και χωρίς πόλεμο όπου ο ικανός μπορεί να ευδοκιμήσει και οι τίμιες υπάρξεις μπορούν να έχουν δικαιώματα”. Δεν λέει, βέβαια, ότι για τη Σαηεντόλοτζυ ισχύει το “πας αντίπαλος = παράφρονας” και ότι τίμια, ηθική και δίκαια ύπαρξη είναι αυτή που προωθεί τους σκοπούς της Σαηεντόλοτζυ. Λέει δηλαδή ότι σε όσους η Σαηεντόλοτζυ δεν θεωρεί ικανούς και τίμιους, δεν τους αναγνωρίζει δικαιώματα ούτε ευδοκίμηση. Θα τους οδηγεί σε Σαηεντολογικό Καιάδα; Αξίζει να δούμε παρακάτω το Εγχειρίδιο Δικαιοσύνης για να γνωρίσουμε ποιο «πνεύμα δικαιοσύνης» διέπει τη Σαηεντόλοτζυ.

ΔΙΑΛΟΓΟΣ 33 2003

Αντιαιρετικόν εγκόλπιον

Related Posts
0 Comments

No Comment.