Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Nα πάρουν τη βαλίτσα τους και να μας αδειάσουν τη γωνιά.

Αν κάποιος επισκεφθεί οποιαδήποτε μονάδα των Ειδικών Δυνάμεων θα παρατηρήσει ότι όλοι, ακόμα και όσοι υπηρετούν σε γραφείο, έχουν πάντα κοντά τους ένα σακκίδιο τύπου bergin. Για όσους δεν γνωρίζουν, είναι ένα ορειβατικό σακκίδιο με ό,τι χρειάζεται ο καταδρομέας για να επιβιώσει σε εχθρικό περιβάλλον και να εκτελέσει την αποστολή του.

 

Πριν λίγους μήνες έλαβα ένα e-mail από ένα φίλο, πρώην έφεδρο αξιωματικό που δραστηριοποιείται στο εφεδρικό κίνημα, επιστήμονα και οικογενειάρχη. Αφού εξέφρασε την απογοήτευσή του για το νόμο περί απονομής υπηκοότητας σε αλλοδαπούς και την ανησυχία του για το μέλλον των παιδιών του, έκλεισε το μήνυμα με τη φράση «το bergin είναι έτοιμο».

 

Προχθές, σε κάποιο ταχυδρομείο έπιασα κουβέντα με κάποιον νεαρό που φορούσε μία μπλούζα με την ελληνική σημαία. Μου είπε ότι είναι ειδικός φρουρός και υπηρετεί στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Μιλήσαμε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει καθημερινά στο δρόμο από την αύξηση της εγκληματικότητας και προέβλεψε ότι η κατάσταση θα χειροτερεύσει από τον Σεπτέμβριο λόγω της οικονομικής κρίσης. Στη συνέχεια η κουβέντα έφτασε στη στρατιωτική θητεία και μου αποκάλυψε ότι έχει υπηρετήσει στις Ειδικές Δυνάμεις. Φεύγοντας, με χαιρέτησε λέγοντας με νόημα «έχω έτοιμο το bergin μου».
Αμέσως θυμήθηκα ότι την ίδια φράση είχα ακούσει και πριν λίγους μήνες. Μία φράση που μου την είπαν πρόσωπα που, αν και δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, έχουν πολλά κοινά σημεία. Είναι πατριώτες και το έχουν αποδείξει. Εκπλήρωσαν τη στρατιωτική τους θητεία αδιαμαρτύρητα, είναι τίμιοι οικογενειάρχες και εργαζόμενοι πολίτες. Είναι ευαισθητοποιημένοι στα εθνικά θέματα και ανησυχούν για το μέλλον της πατρίδας μας. Είναι έτοιμοι να κάνουν θυσίες για την πατρίδα και νιώθουν οργή γι’ αυτούς που την προδίδουν καθημερινά.

 

Για την άρχουσα τάξη της Ελλάδας αυτοί είναι ανόητοι, γραφικοί, ρατσιστές, μιλιταριστές κλπ. Ποιά είναι όμως η άρχουσα τάξη στην Ελλάδα; Είναι οι απάτριδες πολιτικοί, επιχειρηματίες, «διανοούμενοι» και ο κύκλος τους. Είναι οι δημοκράτες πολιτικοί που ψηφίζουν αντεθνικούς νόμους, που υποχωρούν σε όλα τα εθνικά θέματα, που διαλύουν την παιδεία, που παίρνουν τις μίζες…Είναι οι επιχειρηματίες που έχουν συγκεντρώσει τον πλούτο στα χέρια τους σε συνεργασία με τους πολιτικούς. Είναι οι αριστεροί «διανοούμενοι», οι μεγαλοδημοσιογράφοι και οι καναλάρχες που προσπαθούν να αποπροσανατολίζουν και να κοιμίζουν τον ελληνικό λαό, ώστε να μην αντιδρά στα εγκλήματα που διαπράττονται σε βάρος του. Όλοι αυτοί έχουν ως κοινό σκοπό και ιδεολογία την καλοπέρασή τους και δεν έχουν κανέναν ηθικό ενδοιασμό να προδώσουν την Ελλάδα για να συνεχίσουν να περνούν καλά. Αποφεύγουν τη στρατιωτική θητεία και την εν γένει προσφορά προς την πατρίδα και δεν διστάζουν να προσβάλλουν τα εθνικό αίσθημα των Ελλήνων διοργανώνοντας πάρτυ στο Αβέρωφ ή στο Πολεμικό Μουσείο. Είναι αυτοί που δεν θα πολεμήσουν για την πατρίδα αλλά θα φύγουν την ώρα της κρίσης με το πρώτο αεροπλάνο. Το έχουν κάνει και στο παρελθόν και θα το ξανακάνουν όποτε χρειαστεί. Άλλωστε οι καταθέσεις τους και οι διασυνδέσεις τους στο εξωτερικό θα τους εξασφαλίσουν μία άνετη διαβίωση. Με απλά λόγια είναι αυτοί που έχουν πάντα τη βαλίτσα έτοιμη…

 

Τον τελευταίο καιρό αυξάνονται συνεχώς οι Έλληνες που έχουν έτοιμο το bergin τους. Η άρχουσα τάξη φοβάται την αντίδραση του Έλληνα, γεγονός που επιβεβαιώθηκε από πρόσφατη δήλωση Ευρωπαίου αξιωματούχου περί υφιστάμενης απειλής κατά της δημοκρατίας λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα. Το ζήτημα για εμάς τους πατριώτες είναι όλοι αυτοί να πάρουν τη βαλίτσα τους και να μας αδειάσουν τη γωνιά. Και ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό άμεσα είναι να πάρουμε πρώτα εμείς τα bergin μας…

Χρήστος Μπίσδας
http://www.elkosmos.gr/

Related Posts
0 Comments

No Comment.