Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Μουσουλμάνοι Θράκης: «Το Ανώτατο Συμβούλιο τουρκικής μειονότητας να συνέλθει αμέσως»!

Τον ‘κώδωνα του κινδύνου’ κρούει ο εκδότης της τουρκόφωνης εφημερίδας ‘Ένωση’-‘ Birlik’ της Κομοτηνής, για την δημοσιευθείσα σε όλο το διαδίκτυο «ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ» από το Hellenic Academic FORUM και υπογράφεται από 276 πανεπιστημιακούς.

Στο κείμενο του εκδότη της τουρκόφωνης εφημερίδας, που αναφέρθηκε, που είναι και ο διαχειριστής της ιστοσελίδας ‘birlikgazetesi’ καλούνται οι εκπρόσωποι της μειονότητας να συνέλθουν αμέσως μετά από την δημοσιοποίηση του παραπάνω κειμένου.

«Η συνθήκη Ειρήνης της Λωζάννης και οι διμερείς συμφωνίες που υπεγράφησαν το 1923 εγγυούνται το δικαίωμα στην εκπαίδευση των Τούρκων της Δυτικής Θράκης, το οποίο σχεδόν αγνοούν οι 276 εκπαιδευτικοί που διαιρούν τη μειονότητα στα τρία- Πομάκους- Ρομά- Έλληνες Μουσουλμάνους.

Αυτά είναι επικίνδυνα παιχνίδια και προετοιμάζεται το έδαφος για την υπόλοιπη εικόνα η οποία θα επηρεάσει αρνητικά την ειρήνη στην περιοχή.

Ως φαίνεται, η μουσουλμανική τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης, τα επόμενα χρόνια την περιμένουν δύσκολες στιγμές και ιδιαίτερα στον τομέα της εκπαίδευσης», σημειώνει εκδότης Ταχσίν Ιλχάν Αχμέτ.

Αναφερόμενος στους Τούρκους βουλευτές που ‘κανείς δεν ενδιαφέρεται’ για όλη αυτή την κατάσταση σημειώνει χαρακτηριστικά:

«Κύριοι, σας γράφω για ακόμη μια φορά, τα παιχνίδια αυτά είναι επικίνδυνα για μας. Ξυπνήστε, ξυπνήστε, μετά μπορεί να είναι πραγματικά αργά. Κοιτάξτε μπορώ να το γράψω χωρίς φόβο, η μειονοτική εκπαίδευση στη Δυτική Θράκη στο εγγύς μέλλον θα έχει σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις»…

Και συνεχίζει:

«Είναι μια ‘Banana Republic’ αλλά είναι μια χώρα της ευρωπαϊκής ένωσης και εμείς Τούρκοι Μουσουλμάνοι, έλληνες πολίτες και συγχρόνως πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κανείς δεν μπορεί να ράψει κουστούμι στα μέτρα μας, αυτό το καθορίζει η ταυτότητά μας. Ζούμε σε αυτήν τη χώρα, είμαστε ξεχωριστή φυλή, με θρησκεία και σεβασμό στις ρίζες… Είμαστε γιοι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Μας άφησε εδώ. Η εκπαίδευση είναι η μεγαλύτερη συνείδηση της πολύτιμης ιστορίας μας, για να γνωρίζουμε την καταγωγή μας».

Και πιο κάτω:

«…επισκεφθείτε τα σχολεία, απευθυνθείτε σε όλους εκείνους που θέλουν να βοηθήσουν. Να εφαρμόζονται αυστηρά και με σεβασμό οι νόμοι της χώρας. Η Συνθήκη της Λωζάνης αναφέρει ρητά τι πρέπει να γίνει»…

Γιῶργος Ἐχέδωρος

http://hellenicrevenge.blogspot.com

Related Posts
0 Comments

No Comment.