Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Mossad «δείχνουν» δημοσιεύματα σχετικά με θάνατο στελέχους της Χαμάς στο Ντουμπάι


Ο ισραηλινός Τύπος αφήνει να εννοηθεί επιχείρηση της Mossad στη δολοφονία αξιωματούχου της Χαμάς στο Ντουμπάι. Ο ισραηλινός Τύπος αφήνει να εννοηθεί σήμερα ότι η δολοφονία στο Ντουμπάι του Μαχμούντ αλ Μαμπχούχ αξιωματούχου της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, διαπράχθηκε από τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες, τη Μοσάντ, μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών των υπόπτων χθες Δευτέρα από την αστυνομία του εμιράτου. «Dubai assassins used Mossad methods to kill Hamas leader» είναι ο τίτλος της εφημερίδας Χααρέτζ που γράφει ότι «οι σχολαστικές προετοιμασίες παραπέμπουν σε ενέργειες της Μοσάντ κατά το παρελθόν» . «Ανήκουν στη Μοσάντ;» θέτει το ερώτημα χωρίς να δίνει απάντηση η μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα Γεντιότ Αχρονότ, η οποία έπειτα από τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών διαβατηρίων των υπόπτων στο εμιράτο, γράφει για τις ομοιότητές τους με «οποιονδήποτε Ισραηλινό» .

«Τους αναγνωρίζετε;» γράφει με σκωπτικό ύφος η εφημερίδα Μααρίβ αναλύοντας το ίδιο θέμα.
Τα μέσα ενημέρωσης υπογραμμίζουν όλες τις νέες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σήμερα οι μυστικές υπηρεσίες λόγω της παρουσίας καμερών παρακολούθησης που μπορούν να αποκαλύπτουν την ταυτότητα των μελών τους. «Οι καιροί όπου μπορούσε κάποιος να σκοτώσει χωρίς να γίνει αντιληπτός ή να αποκαλυφθεί έχουν περάσει. Μένει να μάθουμε αν αυτοί που έστειλαν τους κομάντος στο Ντουμπάι και ανέλαβαν να τους μεταμφιέσουν, θα τολμήσουν να τους στείλουν σε άλλη χώρα, ύστερα από τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών τους στις εφημερίδες» όλου του κόσμου, γράφει η Γεντιότ Αχρονότ. Ο αρχηγός της αστυνομίας του εμιράτου, ο στρατηγός Ντάχι Χαλφάν, δήλωσε ότι έντεκα άτομα που έφεραν ευρωπαϊκά διαβατήρια, μεταξύ τους μια γυναίκα, εμπλέκονται στη δολοφονία στις 20 Ιανουαρίου στο Ντουμπάι του αλ Μαμπχούλ.
Ο στρατηγός Χαλφάν δεν «απέκλεισε την εμπλοκή της Μοσάντ ή άλλων πλευρών στη δολοφονία», μια υπόθεση που στηρίζει η Χαμάς, ενώ το Ισραήλ επισήμως τηρεί σιγή.
Ο Μαχμούντ αλ Μαμπχούχ, 50 ετών, ήταν ο υπεύθυνος για την απαγωγή στην έναρξη της πρώτης παλαιστινιακής εξέγερσης (1987-1993) δύο Ισραηλινών στρατιωτών που αργότερα δολοφονήθηκαν, καθώς και για το σχεδιασμό αρκετών επιθέσεων εναντίον ισραηλινών στόχων, σύμφωνα με τη Χαμάς. Ωστόσο τα μέσα ενημέρωσης στο Ισραήλ μεταδίδουν ότι ο Μαμπχούχ ήταν πρώτα απ’ όλα ένας σημαντικός προμηθευτής όπλων της Χαμάς και αποτελούσε εν δυνάμει στόχο της Μοσάντ.
Η Μοσάντ είχε αποπειραθεί να δολοφονήσει το Σεπτέμβριο του 1997 ο αρχηγό της Χαμάς Χάλεντ Μεσάαλ στο Αμάν. Διεξήγαγε πολλές επιχειρήσεις δολοφονίας Παλαιστινίων αξιωματούχων στο εξωτερικό, μεταξύ τους το δεξί χέρι του ιστορικού ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ, του Αμπού Τζιχάντ τον Απρίλιο του 1988 στην Τύνιδα και του αρχηγού της ριζοσπαστικής οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ Φάτι Τσακακί τον Οκτώβριο του 1995 στη Μάλτα.


ΚαθημερινήHaaretz


 

Related Posts
0 Comments

No Comment.