Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

MK-ULTRA & MK-DELTA

Η υπόθεση είδε το φως τις δημοσιότητας με τις αποκαλύψεις του Πρώην πράκτορα της CIA Τ.  Μαρκς στα1977, Που έκανε τα πάντα γνωστά στο ευρύ κοινό βασιζόμενος στους αμερικανικούς νόμους για την ελευθερία της πληροφόρησης.
Το σχέδιο MK ULTRA είχε ήδη σταματήσει. Το 1973 μετά από διαταγή του τότε αρχηγού της CIA, Ρίτσαρντ Χελμς, κι ότι έγγραφο αναφερόταν στο σχέδιο αυτό καταστράφηκε. Τα ντοκουμέντα που δόθηκαν στον Μαρκ διασώθηκαν γιατί  από ένα λάθος  είχαν τοποθετηθεί στο αρχείο των Οικονομικών. Μετά από το σάλο που προκλήθηκε, όχι μόνο στην αμερικανική αλλά και στη διεθνή κοινή γνώμη . Από το 1949 ως το 1973 η ΗΠΑ  σε συνεργασία με πολλά σπουδαία ιδρύματα ιατρικών ερευνών και κρατικά νοσοκομεία των ΗΠΑ και του Καναδά προσπάθησε να αναπτύξει ένα πρόγραμμα πειραμάτων κι ερευνών με σκοπό να βρεθεί ο τρόπος έλεγχου του ανθρώπινου εγκεφάλου .
Η ιδέα αυτή υπήρχε από πολύ παλιά σαν ένα (όπλο εγκεφαλικού ελέγχου) αλλά φάνηκε να παίρνει σάρκα και οστά μετά το 1949. Αρχικά η απόφαση να τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο πάρθηκε γιατί n Αμερική  είχε σχηματίσει την πεποίθηση ότι η KGB και  αντίστοιχες κινεζικές μυστικές υπηρεσίες κατείχαν σημαντικά μυστικά διαφόρων τελειοποιημένων μεθόδων πλύσης εγκεφάλου κ ελέγχου του ανθρώπινου ψυχισμού, που ξεπερνούσαν τα συνηθισμένα ορθόδοξα μέσα .
Το αποτέλεσμα αυτό οφειλόταν στα πειράματα στα οποία αναζητήθηκαν  τρόποι ριζικής αλλαγής της συμπεριφοράς του ατόμου προκειμένου-  όπως για παράδειγμα,  πράκτορες του εχθρού που συλλαμβάνονται να ενεργούν πράξεις αντίθετες με τις εντολές του ανωτέρου τους, να μην μπορούν να κρύψουν τίποτα στην ανάκριση και μετά να μη θυμούνται καν ότι ανακρίθηκαν.
Το όλο σχέδιο περιλάμβανε τον θάνατο εξ αποστάσεως,  έλεγχο  των εγκεφαλικών κυμάτων, την πρόκληση τεχνητής αμνησίας, τον πλήρη μυϊκό και ψυχικό έλεγχο, την πρόκληση  υποσυνείδητων εντολών ( τύπου -πέσε από το παράθυρο, γιατί έχει πάρει φωτιά το δωμάτιο σου- με αποτέλεσμα να φαίνετε αυτοκτονία η πτώση  )  ελεγχόμενων εξουθενωτικών πονοκεφάλων, αδυναμία σταθερού βαδίσματος κι άλλων ενοχλημάτων, και την παραγωγή τροφίμων, που ενώ έχουν φυσική γεύση, να προκαλούν σύγχυση, ταραχή, φόβο.
Το σχέδιο πήρε διάφορα ονόματα διαδοχικά, όπως σχέδιο Γαλάζιο  Πουλί (Bluebird), Αγκινάρα (Artichoke), MK DELTA και τέλος MK ULTRA.  Πρέπει εδώ να πούμε  ότι οι πρόεδροι Των ΗΠΑ που εξετέλεσαν  τη θητεία τους κατά τη διάρκεια του σχεδίου MK ULTRA είχαν πλήρη άγνοια της ύπαρξής του σχεδίου αυτού.  Αργότερα ο ναύαρχος Τέρνερ, καταθέτοντας στις 4-8-77 σε επιτροπή της Γερουσίας υποστήριξε ότι είναι εξαιρετικά απίθανο να επαναλάβει η Αμερική  παρόμοια πειράματα.  Να αναφέρουμε ότι σε περιπτώσεις απαγωγών από “εξωγήινους” οι μάρτυρες μετά από ύπνωση θυμούνται την   μεταφορά τους  στα  “εξωγήινα σκάφοι”  με στρατιωτικά καμιόνια.  Ο δρ. Χοσέ Ν.  (που εργαζόταν γιο λογαριασμό του Ναυτικού των ΗΠΑ σε παρόμοια πειράματα ελέγχου της συμπεριφοράς) υπογράμμισε πως για πρώτη φορά επιτυγχάνεται η “άνευ καλωδίων” διεξαγωγή του πειράματος αυτού. Από ένα Λάιφ του1963 φαίνετε  πως το Γραφείο Ναυτικών Ερευνών των ΗΠΑ ήταν ανάμεσα στους βασικούς υποστηρικτές των πειραμάτων του Ντελγκάντο, και χρηματοδότησε την κατασκευή του Ηλεκτρονικού Διεγέρτη του Εγκεφάλου (ESB).
27 Οκτωβρίου1973. 0 δρ. Ρος  Ειντι κι οι συνεργάτες του,  του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Λος Αντζελες υποστηρίζουν ότι πολύ ασθενικά πεδία ηλεκτρικών συσκευών που παράγονται από μηχανές μπορούν να επιδράσουν στους εγκεφάλους μας και να επηρεάσουν τη συμπεριφορά μας. Κι ο δρ. Ειντι προσθέτει ωμά κάτι το συγκλονιστικό.  Οι έρευνες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα θέτουν σαφώς το ζήτημα κατά πόσον έχουμε στη διάθεσή μας ένα μέσο που να μεταβάλει τη συμπεριφορά του ανθρώπου”.
Πειράματα  φαίνεται να  δείχνουν πως η τεχνολογία των μικροκυμάτων μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη μεθόδων αλλοίωσης της χημικής λειτουργίας του εγκεφάλου (κι επομένως τη συμπεριφορά) χωρίς φάρμακα ή χειρουργική επέμβαση.

Related Posts
0 Comments

No Comment.