Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Μια γέφυρα που θυμίζει το… DΝΑ

Με μια φαντασμαγορική τελετή έγιναν στη Σιγκαπούρη τα εγκαίνια της πρώτης καμπυλωτής γέφυρας η οποία έχει το σχήμα της διπλής έλικας του DΝΑ.

Οι κατασκευαστές, μια διεθνής σύμπραξη από αυστραλούς αρχιτέκτονες και μια εταιρεία μελετών από τη Σιγκαπούρη, θέλησαν με τον τρόπο αυτόν να τιμήσουν τον Τζέιμς Γουάτσον και τον Φράνσις Κρικ, τους δύο βρετανούς επιστήμονες που το 1953 ανακάλυψαν τη διπλή έλικα του DΝΑ, τη σημαντικότερη, κατά πολλούς, ιατρική ανακάλυψη του 20ού αιώνα.

Η «Ελικα» (Τhe Ηelix), όπως είναι το όνομά της, βρίσκεται μέσα στο Ολυμπιακό Πάρκο Νέων της Σιγκαπούρης, στην περιοχή Μαρίνα Μπέι και έχει μήκος 280 μέτρα.

Για την κατασκευή της, που έγινε εξ ολοκλήρου από ένα ειδικού τύπου ανοξείδωτο ατσάλι, χρειάστηκαν περισσότερα από δύο χρόνια επίπονης εργασίας. Η γέφυρα, συνολικού βάρους 1.700


τόνων, θα λειτουργεί και ως ένας ιδιότυπος «πολυχώρος» τέχνης, όπου καλλιτέχνες από όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου θα μπορούν να εκθέτουν τα έργα τους.

Δίπλα στο πάρκο θα λειτουργεί από αύριο το καζίνο Μαρίνα Μπέι Σαντς, ένα υπερπολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα 963 δωματίων, η κατασκευή του οποίου κόστισε περισσότερα από 4 δισ. ευρώ.

Η γέφυρα, συνολικού κόστους 62 εκατ. ευρώ, θα διαθέτει πέντε διαδρομές επάνω στα διαφορετικά επίπεδά της, προσφέροντας πανοραμική θέα στο πάρκο και στην πόλη, ιδίως το βράδυ, οπότε θα φωτίζεται με μια σειρά από κατασκευές που θα δημιουργούν, σύμφωνα με τους εμπνευστές του σχεδίου, ένα μαγευτικό αποτέλεσμα.

«Τον Ιούνιο, όταν θα δοθεί στην κυκλοφορία και η τελευταία φάση ανάπλασης της περιοχής γύρω από το Ολυμπιακό Πάρκο, θα δημιουργηθεί μια φαντασμαγορική κυκλική διαδρομή μήκους τριάμισι χιλιομέτρων γύρω από την περιοχή» τόνισε ο διευθυντής των υπηρεσιών οικιστικής ανάπτυξης της πόλης Φουν Σιου Λενγκ.

Η γέφυρα, καθώς και όλο το Ολυμπιακό Πάρκο, κατασκευάστηκαν προκειμένου να χρησιμοποιηθούν από τους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων που θα πραγματοποιηθούν για πρώτη φορά εφέτος στη Σιγκαπούρη, από τις 14 έως τις 26 Αυγούστου. Το γεγονός θα προσελκύσει περί τους 5.000 αθλητές και εκπροσώπους από 205 Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές, ενώ οι θεατές αναμένεται να ξεπεράσουν τους 500.000.

http://innoutworld.blogspot.com/

Related Posts
0 Comments

No Comment.