Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Μια εκ των διαχειριστών της πολιτικής αποσύνθεσης προπαγανδίζει τώρα την ανασύνθεση του αποσυντιθεμέ

Να διαλυθούν τα κόμματα!

Από τον Γιώργο Δημητράκη

Με σημερινές δηλώσεις της, η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου δεν κρύβει την ικανοποίησή της για την ανεξαρτητοποίηση του κ. Κουβέλη και των άλλων τριών βουλευτών τονίζοντας ότι «είναι πολύ θετικό και κρίσιμο να υπάρξει μια Αριστερά με σοβαρό λόγο». Επίσης θεωρεί πολύ σημαντικό το γεγονός ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει να απευθυνθεί κάπου» και υποστηρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί πλέον ένα από τα πλέον αντιδραστικά σχήματα του Κοινοβουλίου: «Δεν θα με ενοχλούσε καθόλου να διαλυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει μια σοβαρή Αριστερά, με ακροατήριο στην ελληνική κοινωνία, παρά να απορροφώνται από έναν αντιδραστικό λόγο διάφορες κατά βάση ακραίες και α-πολιτικές τάσεις».
Επίσης, η έχουσα και αρχηγικές βλέψεις υπουργός δεν βλέπει ενδεχόμενο συνεργασίας ενός τμήματος του ΠΑΣΟΚ με τον κ. Κουβέλη διότι «οι φυγόκεντρες τάσεις του ΠαΣοΚ αυτή τη στιγμή είναι πολύ πιο κοντά στο ΚΚΕ, παρά στους ανανεωτικούς της Αριστεράς» ενώ λέει ότι προτάσεις της για την αναμόρφωση της εκπαίδευσης “είναι πιο κοντά με τις αντίστοιχες της Αριστεράς, παρά με εκείνες που διατυπώνονται από μια μεγάλη μερίδα του ΠΑΣΟΚ”.
Τι καταλαβαίνει κανείς από αυτά;
1. Ότι η κ. Διαμαντοπούλου δεν μπορεί να… κρυφτεί από την πολλή χαρά ή επίτηδες κάνει αυτές τις δηλώσεις για να “κάψει” οποιαδήποτε προοπτική επιτυχίας του εγχειρήματος Κουβέλη, εμφανίζοντας τον ως δεκανίκι ή έστω ως εφεδρεία του ΠΑΣΟΚ, καθώς στο βάθος βλέπει ανταγωνιστικά την παρουσία του στον ίδιο χώρο.
2. Κάνει μια ανεπίτρεπτη παρέμβαση στα εσωτερικά άλλου κόμματος ευχόμενη “να διαλυθεί” ο ΣΥΡΙΖΑ!
3. Προσπαθεί να προβοκάρει μια μεγάλη μερίδα του ΠΑΣΟΚ εμφανίζοντας την “κοντά στο ΚΚΕ”, επειδή διαφωνεί με κρίσιμες επιλογές της κυβερνητικής πολιτικής. Δείχνει να “φωτογραφίζει” πρωτίστως τους τρεις διαγραφέντες βουλευτές, Σακοράφα, Δημαρά και Οικονόμου. Ανάλογα εκφράζεται για τη στάση “μιας μεγάλης μερίδας του ΠΑΣΟΚ” αναφορικά με τη δική της πολιτική στο υπουργείο Παιδείας. Ωσάν να εύχεται δηλαδή η κ. Διαμαντοπούλου τη “διάλυση” και του ΠΑΣΟΚ, επιχειρώντας εμμέσως πλην σαφώς έναν οριζόντιο διαχωρισμό μεταξύ “σοβαρών” και “μη σοβαρών” πολιτικών δυνάμεων. Ε, από το χώρο της δεξιάς στους “σοβαρούς” προφανώς θα περιλαμβάνει τη φίλη της της Ντόρα Μπακογιάννη…
Μόνο τυχαία δεν βγαίνει μπροστά σε αυτό το παιχνίδι, που υπονομεύει και το ίδιο της το κόμμα αλλά εξυπηρετεί άλλα πολιτικά συμφέροντα, η υπουργός Παιδείας… και φυσικά με τις επιλογές της και το γενικότερο έργο της στο υπουργείο Παιδείας, υποθέτω πως κατατάσσει τον εαυτό της στην μη σοβαρή πολιτική…

http://klassikoperiptosi.blogspot.com

 

http://press-gr.blogspot.com


Related Posts
0 Comments

No Comment.