Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Μέχρι και 5.000 αξιωματικοί εκτός στρατεύματος μέχρι το τέλος της χρονιάς – Παραιτήθηκαν ήδη 2.000!

 

ImageΠαραιτήσεις 4.000-5.000 αξιωματικών μέχρι το τέλος του 2010 περιμένουν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας μέχρι τοτ έλος του έτους με ότι αυτό συνεπάγεται στην αμυνιτκή ικανότητα της χώρας. Ήδη, όπως αναφέρουν πληροφορίες του defencenet.gr, σήμερα συμπλήρώθηκε ο – μέχρι τώρα – αριθμός ρεκόρ των 2.000 παραιτήσεων από τους οποίους οι 51 είναι πιλότοι! Δηλαδή το 8,5% του συνόλου των πιλότων, αλλά το 30% των πλέον έμπειρων και ικανών βγήκαν στην σύνταξη.

Ωθούμενοι από την κυβερνητική πολιτική στο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό που έχουν παραλύσει τον κοινωνικό ιστό. Σημειώνεται ότι οι παραιτήσεις για όλο το 2009 ήταν 1.043 και για το 2008 – όταν είχε ξανανοίξει η συζήτηση έμμεσα για το Ασφαλιστικό χωρίς όμως να προχωρήσει – οι παραιτήσεις ήταν 2.272. Κάθε μέρα παραιτούνται κατά μέσο όρο 11 αξιωματικοί, δηλαδή το επιτελείο ενός Συντάγματος!

Μάλιστα με όσους έχουν θεμελιώσει δικαίωμα μέχρι τώρα με 25ετία φαίνεται ότι το «κύμα» των παταιτήσεων θα δυναμώσει: Όλοι αναζητούν την τύχη τους εκτός στρετεύματος, αλλά δεν ξέρουμε τι τύχη θα έχει ένα στράτευμα χωρίς αξιωματικούς.

Αβεβαιότητα υπάρχει και τους δικαιούμενους σήμερα επιδόματος επικινδυνότητας (πιλότοι, αλεξιπτωτιστές, βατραχάνθρωποι κ.ά.), καθώς κανείς δεν είναι σε θέση αυτή τη στιγμή, όπως λένε, να διαβεβαιώσει ποιες ακριβώς κατηγορίες, με ποιες προϋποθέσεις απασχόλησης θα το λαμβάνουν και αν τυχόν γίνουν νέες κλιμακώσεις.

Τμήμα ειδήσεων

defencenet.gr

Related Posts
0 Comments

No Comment.