Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΜΑΡΙΝΕΣ… Πλήρης τουρκοποίηση: Η Turkish Arilines φαβορί για την αγορά της Olympic Air!

Tourkolympic

Οι Τούρκοι θέλουν να αγοράσουν μέσω της Turkish Airlines την ιστορική Olympic Air σύμφωνα με όσα δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Turkish Airlines, Τεμέλ Κοτίλ, στην εφημερίδα Zaman.
Ο Τεμέλ Κοτίλ δήλωσε ότι η προσφορά της Turkish Airlines είναι κατά 19 εκατομμύρια ευρώ μεγαλύτερη από αυτήν της Aegean που εχει εκδηλώσει επίσημη πρόταση για αγορά της Olympic Air. Υψηλόβαθμο στέλεχος της Olympic που δεν κατονομάζεται από την εφημερίδα, επιβεβαίωσε την πληροφορία!
Tουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι η πρόταση έχει κατατεθεί επίσημα πρόταση για την πώληση του 100% της Olympic Air και αναμένεται η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού της ΕΕ στην οποία προσκρούει μέχρι στιγμής η συγχώνευση Olympic Air και Aegean.
Σύμφωνα με την πρόταση η ελληνική εταιρεία θα διατηρήσει για τουλάχιστον δύο χρόνια το όνομα και τα σήματά της, καθώς και διακριτό πτητικό έργο, στόλο και προσωπικό. Στη συνέχεια θα ενταχθεί πλήρως στη μητρική εταιρεία. Και να πούμε ότι η πρόταση των Τούρκων περιγράφεται ως “μονόδρομος” από τα ίδια τα στελέχη της
Ειδικοί σε θέματα ανταγωνισμού έχουν εκφράσει εδώ και καιρό έντονες επιφυλάξεις για την πρόταση εξαγοράς της Olympic από την Aegean, η οποία σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times και ρεπορτάζ του CNN Turk φαίνεται να οδηγείται σε ναυάγιο. Οι παραχωρήσεις που ανακοίνωσε προ ημερών η Aegean σκοντάφτουν και μάλλον δεν γίνονται αποδεκτές από την Κομισιόν.
Επιπλέον, ο διευθύνων σύμβουλος της Turkish άφησε να εννοηθεί ότι μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Olympic, η τουρκική εταιρεία σχεδιάζει να καταθέσει πρόταση εξαγοράς και για την … Aegean.
Δηλαδή θέλουν να αφήσουν την Ελλάδα δίχως να υπάρχει ελληνικής ιδιοκτησίας αεροπορική εταιρεία! Οι Τούρκοι ακολουθούν μεθοδευμένο σχέδιο, δεν πάνε απλώς για επενδύσεις. Βλέπουν μακριά.
Η Turkish Airlines είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στον κόσμο. Από το 2009 κερδίζει το επονομαζόμενο «Όσκαρ» του κλάδου των αερομεταφορών. Το 2012 περισσότεροι από 18 εκατομμύρια επιβάτες από 100 χώρες ανέδειξαν την Turkish Airlines ως την καλύτερη και πιο αξιόπιστη αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη.
Στα άμεσα σχέδια των Τουρκικών Αερογραμμών, σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, είναι να καταστήσουν το Ελευθέριος Βενιζέλος δεύτερη βάση της εταιρείας, μετά το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, και να προσθέσουν απευθείας υπερατλαντικές πτήσεις από την Αθήνα.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της γερμανικής εταιρείας διαχείρισης του Ελ. Βενενιζέλος που ρωτήθηκε σχετικά, αρνήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα.
Ο σχεδιασμός των Τούρκων είναι ξεκάθαρος. Επιχειρούν οικονομική “απόβαση” εντός της χώρας τώρα που μπορούν.
Εν ολίγοις το όνειρο του Νταβούτογλου για επανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ξεκινά τελείως αναίμακτα από τον μεγαλύτερο αντίπαλό της την Ελλάδα.
Μετά τις μαρίνες θα λεηλατήσουν και τις αερομεταφορές, και φυσικά έπεται συνέχεια. Θα βλέπουμε την σημαία τους να ανεμίζει ανενόχλητη στο αεροδρόμιο της Αθήνας. Εμείς ως επιβάτες ούτε Θεσσαλονίκη δεν θα πετάμε χωρίς να χρησιμοποιήσουμε την τουρκική εταιρεία, χωρίς το Τουρκικό Δημόσιο να επωφεληθεί από τα ναύλα μας. Τα κόκκαλα του “χρυσού” Έλληνα Αριστοτέλη Ωνάση θα “τρίζουν” στον τάφο του.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 
Related Posts
0 Comments

No Comment.