Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Mερικές αλήθειες για την WWF

Το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (World Wildlife Fund – WWF) έχει ασκήσει επίμονες πιέσεις στα κυβερνητικά στελέχη των Ηνωμένων Πολιτειών, Καναδά και Ευρώπης να αυξήσουν κατά πολύ τον αριθμό των πειραμάτων που απαιτούνται για νέα και υπάρχοντα παρασιτοκτόνα καθώς και άλλα χημικά.

Το αποτέλεσμα των πιέσεων της WWF είναι η ίδρυση ενός προγράμματος που απειλεί να γίνει το μεγαλύτερο πείραμα σε ζώα όλων των εποχών. Και αυτό είναι μόνο η αρχή. Όπως θα περίμενε κανείς από ένα οργανισμό που έχει ιδρυθεί από κυνηγούς τρόπαιων-κεφαλών, η WWF δεν εναντιώνεται στο σκότωμα ζώων ως ψυχαγωγικό σπορ. Η WWF στηρίζει ότι ο αποδεκατισμός (το σκότωμα) ελεφάντων και φαλαινών είναι εντάξει, υποστηρίζει τη σφαγή φαλαινών από φυλές ιθαγενών και αρνείται να εναντιωθεί στις παγίδες ατσάλινες-δαγκάνες των ποδιών. Έχετε εκπλαγεί;

Εκατομμύρια ανθρώποι δεν έχουν ιδεά για τη WWF, πιστεύουν ότι νοιάζονται για τα ζώα!!!!! Και όμως ΔΕΝ νοιάζονται! Η WWF ήταν αυτή που άσκησε πίεση στο Αμερικανικό Κονγκρέσο για να νομιμοποιήσουν τις δοκιμές χημικών για «ενδοκρινικές (ορμονικές) διαταραχές» και έχει αφετέρου αναμιχθεί έντονα στην ίδρυση πλαισίου για το πλαίσιο του μαζικού πειράματος χημικών-δοκιμών που έχει στα σκαριά το Πρακτορείο Περιβαλλοντικής Προστασίας (Environmental Protection Agency – EPA).

Όπως αναγράφεται στην ίδια της την ιστοσελίδα: «Η WWF έχει επενδύσει μεγάλα ποσά στο πρόγραμμα της EPA για Ενδοκρινικές Διαταραχές και τη Συμβουλευτική Επιτροπή Πειραμάτων», η οποία «συμφώνησε με μία σειρά πειραμάτων για τη δημιουργία μιας βάσης για το πρόγραμμα δοκιμών και πειραμάτων.» Αυτό που η WWF ξεχνά περίτεχνα να αναφέρει, είναι ότι 10 από τις 15 συνιστώμενες δοκιμές είναι μελέτες δηλητηρίασης-ζώων, κάποιες από τις οποίες σκοτώνουν εκατοντάδες ή χιλιάδες ζώα τη φορά.

Σύμφωνα με επιστημονικά δεδομένα, το πρόγραμμα δοκιμών ενδοκρινών στο οποίο η WWF έκανε πλάτες θα σκοτώσει έως και 1,2 εκατομμύρια ζώα για κάθε 1.000 χημικά που δοκιμάζονται και με περιβαλλοντικούς οργανισμούς να πιέζουν για δεκάδες χιλιάδες χημικά να δοκιμαστούν ξανά και ξανά σε αυτό το πρόγραμμα, ο αριθμός των ζώων που θα υποφέρουν και θα πεθάνουν είναι συγκλονιστικός. Η WWF επίσης πιέζει τους κυβερνητικούς συντελεστές στην Ευρώπη να συμμετέχουν σε ένα παρεμφερές πρόγραμμα δοκιμών σε ζώα. Εκτός απ’ τη πίεση που ασκεί για περισσότερες δοκιμές χημικών, η WWF συνεργάζεται με την Procter & Gamble, S.C. Johnson, και άλλες εταιρείες χημικών για να δημιουργήσουν ένα ινστιτούτο το οποίο να έχει ως σκοπό να καθιερώση την «βασική μελέτη» σε ενδοκρινικές διαταραχές.

Σα να μην έφτανε αυτό, η WWF τώρα πιέζει το Αμερικανικό Κονγκρέσο να περάσει ένα νομοσχέδιο το οποίο θα δώσει ποσά εκατομμυρίων δολλαρίων σε μορφή δημόσιων κονδυλίων για τη μελέτη ενδοκρινών -πολλά από τα οποία πιθανότατα θα χρησιμοποιηθούν για να χορηγήσουν πειράματα σε ζώα. Δυστυχώς, το θέμα των «ενδοκρινικών διαταραχών» δεν είναι απομονωμένο παράδειγμα. Η WWF έχει υπάρξει βασική δύναμη πίεσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να τροποποιήσει τη Πολιτική της περί Χημικών στο να επιτρέψει στις εταιρείες να δοκιμάσουν και να ξαναδοκιμάσουν μέχρι και 30.000 νέα και υπάρχοντα χημικά. Το Βρεταννικό Ινστιτούτο της Περιβαλλοντικής Υγείας υπολογίζει ότι αυτή η διαδικασία θα σκοτώσει πάνω από 45 εκατομμύρια ζώα αν οι συνηθισμένες βιαιοπραγίες δηλητηρίασης-ζώων σε μορφή πειράματος εφαρμοστούν.

Τα γραφεία της WWF στο Καναδά και της Η.Π.Α. Επίσης απαιτούν περισσότερα πειράματα εντομοκτόνων παρά το γεγονός ότι περισσότερα από 9,000 ζώα έχουν ήδη σκοτωθεί για κάθε παρασιτοκτόνο προϊόν στην αγορά. Ο οργανισμός έχει απαιτήσει για συγκεκριμένα παρασιτοκτόνα να δοκιμαστούν για «αναπτυξιακή νευροτοξικότητα» (DNT) χρησιμοποιώντας ένα πείραμα το οποίο σκοτώνει πάνω από 1.300 ζώα κάθε φορά που πραγματοποιείται. Αυτό το πείραμα έχει κατακριθεί έντονα από τους επιστήμονες, περιλαμβάνοντας την ίδια την Επιστημονική Συμβουλευτική Επιτροπή της EPA, η οποίοα κατέληξε ότι «η έκθεση των νεογνών/βρεφών ποντικιών δεν έδειξε να είναι αντίστοιχη ανθρώπινων νεογνών/βρεφών κατά τη διάρκεια των παρόμοιων σταδίων εγκεφαλικής ανάπτυξης» και ότι «η παρούσα μορφή της οδηγίας DNT είναι μία ευαίσθητη ένδειξη τοξικότητας σε ένα απόγονο.»

Με άλλα λόγια, η WWF καλεί τη θανάτωση χιλιάδων ζώων σε ένα πείραμα που οι επιστήμονες παραδέχονται ότι δεν έχει σχέση με τον άνθρωπο! Προς υπεράσπιση της, η WWF λέει ότι «στην απουσία αποτελεσματικών, επικυρωμένων εναλλακτικών, η WWF πιστεύει ότι τα περιορισμένα πειράματα σε ζώα είναι απαραίτητα για τη μακρυπρόθεσμη προστασία της άγριας ζωής και των ανθρώπων ανά το κόσμο.» Όμως δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ «περιορισμένο» στα αστρονομικά νούμερα πειραμάτων σε ζώα τα οποία η WWF υποστηρίζει.

Ο Δρ. Joshua Lederberg, κάτοχος Νόμπελ Ιατρικής, υπέδειξε το 1981:

«Είναι απλά αδύνατον, ακόμη και αν χρησιμοποιούσαμε όλα τα ζώα του κόσμου, να καταλήξουμε σε ουσιαστικά συμπεράσματα για τους κινδύνους που επιφυλάσσουν τα χημικά για την ανθρώπινη υγεία, με το τυφλό τρόπο που διεξάγονται τα πειράματα σήμερα.» Τώρα, περισσότερα από 20 χρόνια αργότερα, εκατομμύρια ζώα πεθαίνουν ακόμα με φριχτά τοξικά πειράματα, και δεν έχουμε πλησιάσει περισσότερο στην απομάκρυνση των επικίνδυνων χημικών από το περιβάλλον. Για την ακρίβεια, παρά το φόνο εκατοντάδων χιλιάδων ζώων με βάναυσα χημικά τοξικά πειράματα, η EPA δεν έχει απαγορεύσει ούτε ΕΝΑ τοξικό βιομηχανικό χημικό για περισσότερο από μία δεκαετία!!! Η WWF στηρίζει και το θάνατο των άγριων ζώων!!!

Το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (World Wildlife Fund – WWF) δίνει μια ειδική έννοια στη λέξη «διατήρηση». Ο οργανισμός, ιδρυμένος το 1961 από μία ομάδα πλούσιων κυνηγών κεφαλών-τρόπαιων, προφανώς πιστεύει ότι η διατήρηση της άγριας ζωής σημαίνει να τα κρατήσουμε ζωντανά για αρκετό καιρό ώστε ευκατάστατοι «αθλητικοί» τύποι να τα ρημάξουν απ’ τα δάση, τους ωκεανούς, τον ουρανό, της πεδιάδες της Αφρικής και της ζούγκλες της Ασίας. Προέδροι της WWF έχουν υπάρξει ο C.R. “Pink” Gutermuth, ο οποίος επίσης υπηρέτησε ως πρόεδρος του Εθνικού Ομίλου Σκοποβολής (National Rifle Association) και ο κυνηγός τροπαίων-κεφαλών Francis L. Kellogg, ο οποίος είναι θρύλος για τα επιτεύματα του σε αυτό το τομέα. Στις πρώτες του μέρες, η WWF χρησιμοποίησε ακόμα και δημοπρασίες γούνας για να μαζέψει κονδύλια!!!

Από τότε, η WWF έμαθε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκουν απεχθές το κυνήγι και τη παγίδευση, οπότε σήμερα, ο οργανισμός κρύβει τις πραγματικές του στάσεις κάτω από φράσεις όπως «βιώσιμη ανάπτυξη», επιχερηματολογώντας ότι το σκότωμα είναι αποδεκτό κάτω από ορισμένες συνθήκες. Όταν απαντούν δύσκολες ερωτήσεις για τη πολιτική τους περί κυνηγιού, παγίδευσης και σκοτώματος φαλαινών, η WWF είναι προσεκτική να μη δηλώσει ποτέ ξεκάθαρα ότι εγκρίνει όλες αυτές τις δραστηριότητες. Αλλά μη σας ξεγελάει, η προθέσεις της WWF είναι όλες πολύ ξεκάθαρες και θανατηφόρες!!

Σκότωμα Φώκιας

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Καναδικού γραφείου της WWF, «η WWF δεν είναι οργανισμός για τη πρόνοια των ζώων…Υποστηρίζουμε το κυνήγι και τη κατανάλωση άγριων ζώων εφόσον η συγκομιδή τους δεν απειλεί τη μακρυπρόθεσμη επιβίωση των πληθυσμών της άγριας ζωής…η WWF δεν έχει ποτέ αντιταχθεί στο βιώσιμο κυνήγη της φώκιας στο βόρειο η ανατολικό Καναδά…» Όμως παρά τη διατύπωση της WWF για τη κατάσταση, το Καναδικό κυνήγι φώκιας είναι οτιδήποτε ΕΚΤΟΣ από «βιώσιμο» -είναι η μεγαλύτερη σφαγή θαλάσσιων θηλαστικών στο πλανήτη… Νούμερα που εκδόθηκαν απ’ τη Καναδική κυβέρνηση έφτασαν σε πρωτόγνωρα ύψη: 350.000 φώκιες το χρόνο για τα επόμενα 3 χρόνια…

Ούτε τα μέσα του 1800, όπου δεν υπήρχε όριο στη σφαγή και ένα εκατομμύριο φώκιο το χρόνο θανατώθηκαν, δεν είδαν τόσο πολύ αίμα να χύνεται στο πάγο έξω απ’ την Ανατολική Ακτή του Καναδά… Το χειρότερο είναι ότι η Καναδική κυβέρνηση έχει δηλώσει σε απόρρητα-εσωτερικά έγγραφα πως το να έχουν την υποστήριξη της WWF σε οποιαδήποτε αύξηση στα νούμερα των φωκιών είναι σημαντικό, και ότι η στάση-θέση της WWF υποδεικνύει πως έχει συνεργαστεί με τη Καναδική κυβέρνηση πριν ακόμα ο αριθμός ανακοινώθηκε.

Με άλλα λόγια, η WWF είχε τη δύναμη να βοηθήσει να αποφευχθεί το μεγαλύτερο αριθμό καμακωμένων μωρών φώκιας στην ιστορία αλλά επέλεξε, αντιθέτως, να το αφήσει να συμβεί χωρίς καν να αντιταχθεί σε αυτό!! Φαλαινοθηρία!!! Καθώς η WWF δηλώνει ότι αντιτάσσεται της «εμπορικής φαλαινοθηρίας», υποστηρίζει τη σφαγή φαλαινών από φυλές ιθαγενών και κάτω υπό κάποιους άλλους όρους. Όταν ερωτήθηκε ευθέως για τη πολιτική της, η WWF ήταν αόριστη, δηλώνωντας: «Η απόψεις της WWF για το κατά πόσο το βιώσιμο κυνήγι φαλαινών θα πρέπει να επιτρέπεται απέχουν απ’ την αποστολή της να «διατηρήσει τη φύση και τις οικολογικές διαδικασίες και να βοηθήσει στην υποδομή ενός μέλλοντος στο οποίο οι άνθρωποι θα ζουν σε αρμονία με τη φύση.»»

Στο παρελθόν, εκπρόσωποι της WWF έχουν δηλώσει ξεκάθαρα ότι «η διεθνούς της WWF έχει την υποστήριξη των εθνικών οργανισμών στην άποψη ότι όταν καταφέρθει η εξασφάλιση του βιώσιμου εμπορικού κηνυγιού των μεγάλων φαλαινών κάτω από ασφαλή διεθνή έλεγχο, τότε η φαλαινοθηρία δε θα είναι πλέον στις έγνοιες της WWF…» Κυνήγι ως Σπορ!!! Όπως κάποιος θα περίμενε από έναν οργανισμό που ιδρύθηκε από κυνηγούς, η WWF δεν αντιτάσσεται της σφαγής των ζώων με πιστόλια και άλλα όπλα ως αθλητική δραστηριότητα…αντί να δουλεύουν για να σταματήσουν το σκότωμα, η WWF πιστεύει ότι το κυνήγι θα έπρεπε να ελέγχεται, υποστηρίζωντας ότι η πλούσιοι κυνηγοί κεφαλών-τρόπαιων θα μπορούσαν να δημιουργήσουν έσοδα για τα φτωχά κράτη!!!

Η WWF υποστηρίζει ότι δεν έχει τη δυνατότητα να σταματήσει το κυνήγι, δηλώνωντας, «Η απόφαση να επιτρέψουμε το κυνήγι τρόπαιων-κεφαλών είναι δικαίωμα στην κατοχή των αντίστοιχων κυβερνήσεων… Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τη επιβολή σημαντικών νόμων εμπορίου απ’ τις κυβερνήσεις για να επιβεβαιώσουμε ότι το κυνήγι κεφαλών-τρόπαιων πραγματοποιείται σύμφωνα με τα νομικά πλαίσια της εκάστοτε περιοχής…»

Ελέφαντες!!!

Η WWF πιστέυει ότι η «εξισσορόπηση» -μια άλλη λέξη για το «σκότωμα»- ελεφάντων είναι αποδεκτή, όπως και το εμπόριο ελεφαντοστού, γιατί τα κέρδη τα οποία φέρνει πείθουν τις κυβερνήσεις στο να αποτρέψουν τον αφανισμό των ελεφάντων… Το 2000, η Αμερικανική Ειδησεογραφική και Παγκόσμια Έκθεση (U.S. News & World Report) ανέφερε ότι οι εκπρόσωποι της WWF ταξίδεψαν ως το Nairobi για να ζητήσουν απ’ τα Ηνωμένα Έθνη να καταργήσουν την απαγόρευση του εμπορίου ελεφαντοστού με σκοπό να επιτρέψουν «μία βιώσιμη συγκομιδή ελεφαντοστού για κέρατα και κυνηγετικά τρόπαια»… Οι αλλόκοτες θέσεις της WWF -ότι πρέπει να σκοτώσουμε κάποια ζώα τώρα με σκοπό να υπάρχουν ζώα να σκοτώσουμε αργότερα- έχει αποδειχθεί λάθος ξανά και ξανά..

Το εμπόριο ελεφαντοστού έχει μόνο ενισχύσει τη μάστιγα της λαθροθηρίας, την αναίσθητη σφαγή των ελεφάντων. Η WWF προσπαθεί να κάνει τη πάπια σχετικά με το θέμα δηλώνοντας εσφαλμένα: «Η απόφαση της εξισσορόπησης, η της επιλογής ζώων απ’ το κοπάδι για αφαίρεση η σκότωμα, είναι όντως μια οδυνηρή επιλογή, αλλά είναι είναι μία απόφαση η οποία πραγματοποιείται απόλυτως από τις αφορούμενες κυβερνήσεις και δεν υπάρχει διεθνής εμπλοκή σε αυτές τις αποφάσεις..» Παγίδευση!!! Όπως με το κυνήγι και με τη φαλαινοθηρία, η WWF αρνείται να αποδοκιμάσει το μαζικό φόνο ζώων με ατσάλινες-δαγκάνες παγίδες ποδιών.

Τη στιγμή που αποκαλεί εαυτόν οργανισμό «διατήρησης» ο οποίος «επιδιώκει να είναι η φωνή αυτών των πλασμάτων που δεν έχουν φωνή,» η WWF κάνει πίσω απ’ το θέμα, δηλώνωντας ότι «το εμπόριο γούνας, δέρματος, και άλλων προϊόντων από ζώα τα οποία δεν είναι υπό εξαφάνιση δεν είναι το επίκεντρο της εκστρατείας μας.» Όμως όσο κι αν προσπαθεί η WWF να «νίψει τας χείρας της» από την υποστήριξη στη σφαγή ζώων, το πραγματικό μήνυμα κρούει δυνατά και ξεκάθαρα: Τα ζώα είναι δικά μας για να τα κυνηγήσουμε, να τα δηλητηριάσουμε και να τα χρησιμοποιήσουμε όπως κρίνουμε ότι αρμόζει…

Και καθώς εκκλήσεις για τη διατήρηση της γενετικής ποικιλομορφίας, οικοσυστημάτων, και του πλανήτη ακούγεται καλά στα χαρτιά, δε σημαίνουν τίποτα, αν αυτό που η WWF στ’ αλήθεια υπερμάχεται είναι πιο αποτελεσματικά πεδία θανάτωσης.

Κυνήγι Λύκων!!!

Παρά το συνεχές διεθνή τουριστικό μποϋκοτάζ το οποίο δημιουργήθηκε ως απάντηση για το πρόγραμμα «ελέγχου» των λύκων στην Αλάσκα, στο οποίο τουλάχιστον 100 λύκοι έχουν θανατωθεί έως και τον Μάρτιο του 2004, η WWF προώθησε πλειάδα ταξιδιών στην Αλάσκα τον Ιούνη, των Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2004 ως μέρος των «Ταξιδιών WWF (WWF Travel)», ένα πρόγραμμα «εκοτουρισμού»… Όταν ρωτήθηκαν γιατί η WWF έστειλε τα μέλη της στην Αλάσκα, δραστικά υπονομεύοντας τις προσπάθειες για να σωθούν οι λύκοι της περιοχής, ο εκπρόσωπος του ταξιδιωτικού γραφείου της WWF δήλωσε ότι η WWF δεν θεωρεί το θέμα της θανάτωσης-λύκων ως μία απ’ τις προταιρεότητες της…

Πηγη http://alithiniwwf.blogspot.com/

Related Posts
0 Comments

No Comment.