Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Οι ‘υπαρκτές μειονότητες’ για τους ‘Eλληνες και ανύπαρκτες απο τους εχθρούς της.

Ταυτοχρόνως κάποιοι άλλοι ανακοινώνουν ότι θα ιδρύσουν στην Έδεσσα ίδρυμα μελετών αφιερωμένο στον Κίρστε Μισίρκοφ, τον οποίο θεωρούν ως πνευματικό πατέρα του τεχνητού «μακεδονικού έθνους»Σκεφθείτε αν ζητούσαμε εμείς την ίδρυση Ινστιτούτου στα Σκόπια ή στο Μοναστήρι με το όνομα του Ίωνος Δραγούμη ή του Παύλου Μελά, πώς θα αντιδρούσαν οι Σκοπιανοί!

Εν πάση περιπτώσει η φαιδρή πλευρά της υποθέσεως είναι ότι ο Μισίρκοφ ήταν Βούλγαρος με δεδηλωμένη βουλγαρική εθνικιστική ιδεολογία , όπως εξηγεί με ντοκουμέντα ο Σπυρίδων Σφέτας στο συλλογικό έργο «Μακεδονικές ταυτότητες στο χρόνο (Εκδόσεις Πατάκη, 2008). Αλλά αυτό ορισμένοι το θεωρούν λεπτομέρεια. Το μόνο που τούς ενδιαφέρει είναι να διαφημίζουν την ανύπαρκτη μακεδονική μειονότητα..
Νομίζω ότι είναι καιρός να μιλήσει η διπλωματία μας με τεκμηριωμένο αλλά και έντονο τρόπο για τις υπαρκτές ελληνικές μειονότητες εκτός συνόρων. Προς την Τουρκία αξίζει να τεθεί το ερώτημα τί γίνεται με τον Ελληνισμό της Ίμβρου και Τενέδου. Κατά τη Συνθήκη της Λωζάννης θα έπρεπε η παιδεία και η αστυνομία να είναι στα χέρια των Ελλήνων κατοίκων, πρόβλεψη που έχει παραβιασθεί εδώ και δεκαετίες. Η Ίμβρος μετετράπη σε ανοικτή φυλακή με κρατουμένους που τρομοκρατούσαν τις λίγες εκατοντάδες ομογενών μας, ενώ στην Τένεδο έμειναν μερικές δεκάδες Ελλήνων.
Έναντι των Σκοπίων καλό είναι να θέσουμε επισήμως αίτημα για την αντικειμενική καταμέτρηση -με ευρωπαϊκές εγγυήσεις- των διαφόρων εθνικών ομάδων που αποτελούν το θνησιγενές αυτό κράτος. Να μάθουμε πόσοι αισθάνονται Έλληνες και καταπιέζονται. Να πλησιάσουμε τον ξεχασμένο Βλαχόφωνο Ελληνισμό της περιοχής. Να ρωτήσουμε γιατί καταστρέφονται ελληνικές επιγραφές στα κοιμητήρια και στους ναούς.
Έχουμε την Ιστορία και το Διεθνές Δίκαιο με το μέρος μας. Θάρρος χρειάζεται.
Συντάκτης: Κωνσταντίνος Χολέβας-Πολιτικός Επιστήμων
http://alithiastofos.blogspot.com/

Related Posts
0 Comments

No Comment.