Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Mεγάλος αδερφός και στα σχολεία ;

Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης της ΕΛΜΕ Χανίων

Με το υπ’ αριθμό 155006/Λ/15.12.2009 έγγραφο του ΥΠΕΠΘ επιβάλλεται ως υποχρεωτική για όλα τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια, Λύκεια και ΕΠΑΛ) η εγκατάσταση του λογισμικού e-school, μέσω του οποίου τα αρχεία των σχολείων (προσωπικά στοιχεία μαθητών, απουσίες, βαθμοί κλπ) αποστέλλονται σε μια Κεντρική Βάση Δεδομένων στο ΥΠΕΠΘ.

Η συγκέντρωση των αρχείων των σχολικών μονάδων σε μια Κεντρική Βάση Δεδομένων που θα διαχειρίζεται η Κεντρική Υπηρεσία του ΥΠΕΠΘ:

α) Εξάγει με ανεπίτρεπη μεθόδευση από τη σχολική μονάδα προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών. Η απαράδεκτη αυτή διαδικασία παραβιάζει σωρεία διατάξεων της εκπαιδευτικής νομοθεσίας και της νομοθεσίας «περί προστασίας του ατόμου από την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων».

β) Παρεμβαίνει με απαράδεκτο τρόπο στη σχολική ζωή και στη σχέση μαθητή-καθηγητή και μαθητή-σχολείου, αναγορεύοντας σε αποτέλεσμα της εκπαιδευτικής διαδικασίας δευτερεύοντα παιδαγωγικά εργαλεία όπως οι προφορικές βαθμολογίες και η καταμέτρηση απουσιών

γ) Εγκαινιάζει διαδικασίες ηλεκτρονικού φακελώματος των μαθητών από τη νηπιακή ηλικία ως το Λύκειο.

δ) Εγκαινιάζει διαδικασίες ηλεκτρονικής παρακολούθησης των εκπαιδευτικών και κάθε λειτουργίας της σχολικής μονάδας.

Ζητούμε :

1. Τη μη εφαρμογή από τους εκπαιδευτικούς της εγκυκλίου περί “Υποχρεωτικής Εγκατάστασης και Λειτουργίας του λογισμικού e-school”.

2. Την άμεση ανάκληση της παραπάνω εγκυκλίου

noiazomai.net

 

Related Posts
0 Comments

No Comment.