Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Μ. Βρετανία: Οι παγανιστές αστυνομικοί έχουν δικαίωμα να παίρνουν άδειες για τις παγανιστικές γιορτέΟι βρετανοί αστυνομικοί έχουν το δικαίωμα να παίρνουν άδειες για να χορεύουν γυμνοί στα ηλιοστάσια, να γιορτάζουν ‘τελετές γονιμότητας’, να καίνε ξύλα Yule και να πρεσβεύουν παγανιστικές πεποιθήσεις.

Η ‘Παγανιστική Αστυνομική Ένωση’ (Pagan Police Association) υποστήριξε ότι αναγνωρίστηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών ως «ένωση υποστήριξης της πολυμορφίας» – μια μορφή, επίσης, που έχουν ομάδες αστυνομικών που εκπροσωπούν γυναίκες, μαύρους, ομοφυλόφιλους, μουσουλμάνους και άτομα με αναπηρία.

Αυτό θα σημαίνει πως οι αστυνομικοί διευθυντές δεν θα μπορούν να αρνηθούν να δώσουν άδεια εορταστική σε ένα παγανιστή αστυνομικό, ως μέρος της ετήσιας άδειάς του. Στις οκτώ παγανιστικές εορτές περιλαμβάνονται το Imbolc (η γιορτή που θηλάζουν τα πρόβατα), το Lammas (η γιορτή της συγκομιδής) και το Θερινό Ηλιοστάσιο (όταν πίνουν υδρόμελι και χορεύουν γυμνοί).

Τα παγανιστικά πανηγύρια περιλαμβάνουν επίσης το ‘Samhain’ (που είναι γνωστό στους μη παγανιστές ως Halloween), μια εκδήλωση που η αστυνομία συχνά ακυρώνει λόγω της μεγάλης συχνότητας εμφάνισης βανδαλισμών, περιστατικών βίας και αντικοινωνικής συμπεριφοράς.

Η νέα ένωση, η οποία έχει ήδη τρεις επίσημους εφημέριους αστυνομικούς και μέλη της επιτροπής στην Μητροπολιτική Αστυνομία, του Hertfordshire και του Humberside, εξέφρασε την ικανοποίησή της.

Ο αστυνομικός Andrew Pardy, (φώτο επάνω), αντιπρόεδρος της παγανιστικής ένωσης, δήλωσε: «Η αστυνομία θα πρέπει να αγκαλιάσει τον παγανισμό, ώστε να αντιπροσωπεύει όλες τις κοινότητες αποτελεσματικά».

Ο κ. Pardy, ο οποίος λατρεύει Σκανδιναβούς θεούς, πρόσθεσε: «Όλες οι δραστηριότητες αναλαμβάνονται με την υποστήριξη της ένωσης και ενισχύουν το όραμα και τις αξίες της Αστυνομίας, ενώ παράλληλα διατηρούν τα πρότυπα του Υπουργείου Εσωτερικών για την ισότητα και την πολυμορφία.

Ωστόσο, υπάρχει ανησυχία στους κύκλους της αστυνομίας ότι η διεύρυνση του ορισμού της ποικιλομορφίας, δημιουργεί ένα τέλμα με όλες αυτές τις οργανώσεις που γίνονται με βάση τη θρησκεία, το φύλο και τον σεξουαλικό προσανατολισμό, που φαίνεται τελικά, να δίνουν έμφαση στην διαίρεση.

Ο Andy Hayman, πρώην υψηλόβαθμος αστυνομικός, δήλωσε: «Κανείς δεν θα ήθελε να στερήσει από οποιοδήποτε αστυνομικό το να είναι σε θέση να παρακολουθήσει τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του – αλλά αυτό που είναι δύσκολο να κατανοήσει κανείς, είναι γιατί τόσες ‘αντιπροσωπευτικές ομάδες’ ξεφυτρώνουν με τέτοιο ανησυχητικό ρυθμό. Στα μέλη αυτών των ενώσεων δίνεται συχνά η δυνατότητα να συναντιόνται εν ώρα υπηρεσίας – και να βρίσκονται έτσι μακριά από τα καθήκοντά τους. Ο κόσμος έχει δίκιο να αναρωτιέται μερικές φορές αν γίνεται και καθόλου το έργο της αστυνομίας.

Ο Mark Wallace, της ‘Taxpayers’ Alliance’ (‘Συμμαχίας των Φορολογουμένων’), είπε ότι με έκπληξη έμαθε την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών. “Οι φορολογούμενοι δεν θέλουν τους αστυνομικούς να έχουν εμμονή για το τι τους χωρίζει, τους θέλουν να είναι ενωμένοι για την προστασία του κοινού”.

“Δεν θα πρέπει να έχει σημασία ποια είναι η θρησκεία σου όταν είσαι αστυνομικός -. Το μόνο που θα πρέπει να σε νοιάζει είναι η καταπολέμηση του εγκλήματος”

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: ΕΔΩ και ΕΔΩ

 

http://redskywarning.blogspot.com

Related Posts
0 Comments

No Comment.