Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Η «σκοτεινή» ΜΚΟ «Transparency International» και το ελλαδικό της παράρτημα

Η «σκοτεινή» ΜΚΟ «Transparency International» και το ελλαδικό της παράρτημα
Βραχίων της παγκόσμιας διακυβέρνησης η Διεθνής Διαφάνεια

Η ΜΚΟ «Transparency International» (the global civil society organisation leading the fight against corruption) ιδρλθηκε το 1993 και «έχει μοναδικό στόχο την καταπολέμηση της διαφθοράς» (στον δημόσιο τομέα) και την «καθιέρωση χρηστής διοίκησης.». (στα Κράτη και όχι τον ιδιωτικό τομέα)

«Η «Ανοικτή Κοινωνική Συμμαχία Ακεραιότητας και Διαφάνειας» είναι μια πρωτοβουλία της «Διεθνής Διαφάνεια – Ελλάς» για την Ελλάδα του αύριο, ώστε οι ενεργοί πολίτες να εκφράσουν δημιουργικά και ελεύθερα τις απόψεις τους, αντιδρώντας στη διαφθορά. Κανείς πλέον δεν μπορεί να αποφύγει την παραδοχή ότι η διαφθορά στην Ελλάδα είναι ευρύτατα διαδεδομένη ως πρακτική αλλά και εθιμοτυπικά εδραιωμένη ως νοοτροπία».

Στην σημερινή τους «έκθεση», η βαθμολογία της Ελλάδας υποχώρησε το 2009 στο 3,8 από 4,7 που ήταν πέρυσι,λόγω των «Συστημικών αδυναμιων» που έφεραν στην επιφάνεια τα πρόσφατα σκάνδαλα.
Ανάμεσα στις χώρες που είδαν τη βαθμολογία τους να μειώνεται ήταν το Ιράν (υποχώρησε στο 1,8 από 2,3 μετά τις καταγγελίες για νοθεία στις προεδρικές εκλογές) ενώ αντίθετα η βαθμολογία της Μητροπόλεως (ΗΠΑ), αυξήθηκε (στο 7,5 από 7,3) ,λόγω… της ταχείας αντίδρασης στην οικονομική κρίση και των μέτρων υπέρ της διαφάνειας.

-Καταλάβατε τώρα ποιοι είναι για ποιόν δουλεύουν, και εάν εμάς μας δουλεύουν.

-Διαφάνεια και στο Λονδίνο. Πρόστιμο ύψους 600.000 στερλινών (1 εκατ. δολ.) επέβαλε το Χρηματιστήριο Αξιών του Λονδίνου μετα από 4 χρόνια , στη Regal Petroleum του απατεώνα Φρανκ Τίμις, που ειχε βρει το σιμιτέικο, για δημοσιοποίηση παραπλανητικών πληροφοριών σε επενδυτές όσον αφορά στις έρευνες πετρελαίου στο Βόρειο Αιγαίο.

*«Transparency International» -Master’s voice and Capital , ngo,Inc,Ltd κλπ &Co

http://deltio11.blogspot.com/


Related Posts
0 Comments

No Comment.