Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Κύπρος – Η Ιερά Σύνοδος θα προφυλάξει τον Πάπα. Με εγκύκλιο, οι πιστοί θα κληθούν …….να συμπεριφερθούν ως καλοί Χριστιανοί!

 

Εγκύκλιο θα εκδώσει η Ιερά Σύνοδος σχετικά με την επίσκεψη του Πάπα στην Κύπρο, θέλοντας να προλάβει οποιεσδήποτε αρνητικές αντιδράσεις που εμφανίστηκαν και εκτιμάται ότι θα κλιμακωθούν. Με την εγκύκλιο, που θα αναγνωσθεί στους ιερούς ναούς την Κυριακή 16 Μαΐου, οι πιστοί θα κληθούν να μη δίνουν βάση στα όσα διαδίδουν διάφοροι οι οποίοι διαφωνούν με την επίσκεψη του Πάπα και να συμπεριφερθούν ως καλοί Χριστιανοί, μακριά από ακρότητες, αλλά και στο πλαίσιο της φιλοξενίας που χαρακτηρίζει το λαό μας.

Αν και μεταξύ των δύο Εκκλησιών εξακολουθούν να υφίστανται μεγάλες θρησκευτικές διαφορές, η Εκκλησία δεν επιθυμεί την εκδήλωση ενεργειών που θα εκφεύγουν από τους κανόνες καλής φιλοξενίας.

Ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος μας ανέφερε ότι το Βατικανό ενημέρωσε την Εκκλησία της Κύπρου για την πρόθεση του Πάπα να επισκεφθεί την Κύπρο και ζήτησε και τη συγκατάθεση της, όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Ο Μητροπολίτης Πάφου ανέφερε επίσης ότι ο Πάπας σεβάστηκε τις επιθυμίες και τις ευαισθησίες που υπάρχουν στην Κύπρο και δεν θα επισκεφθεί τα κατεχόμενα. Συγκεκριμένα ανέφερε στον «Φ» ότι το γεγονός ότι «ο Πάπας σέβεται τις ευαισθησίες μας αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι ενώ έρχεται στην Κύπρο στο πλαίσιο περιοδείας του κατά την οποία θα ακολουθήσει τα βήματα του Αγίου Παύλου, δεν μεταβαίνει στην κατεχόμενη Σαλαμίνα, όπου αποβιβάστηκε ο Απόστολος Παύλος».

Έρχεται να συναντήσει τους Ρωμαιοκαθολικούς αλλά δεν θα επισκεφθεί τα χωριά τους στα κατεχόμενα, πρόσθεσε ο Πάφου Γεώργιος. Για να πάρουν την ευλογία του Πάπα οι καθολικοί θα έρθουν από τα κατεχόμενα μαρωνίτικα χωριά τους στις ελεύθερες περιοχές. Ο Πάφου Γεώργιος ανέφερε ότι η άλλη πλευρά τον προσκάλεσε, αλλά δεν θα μεταβεί.

«Φιλελεύθερος»8 /05/2010

 

http://aktines.blogspot.com/2010/05/blog-post_8371.html

Related Posts
0 Comments

No Comment.