Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

ΚΥΠΡΟΣ- ΑΣΦΥΚΤΙΚΑ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ – ΤΙΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΟΥΡ

ΤΟΝ ΣΕΜΠΤΕΜΒΡΙΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ!

10/06/2010
(από Κυπ. ΠΟΝΤΙΚΙ)

Ασκώντας έμμεση επιδιαιτησία, ο ΓΓ του ΟΗΕ προτίθεται να καλέσει τους Χριστόφια και Έρογλου τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη, με σκοπό να διεξάγει ο ίδιος κάποιους γύρους διαβουλεύσεων!

Αυτό θα αποτελέσει την έναρξη των αφόρητων πιέσεων προς την πλευρά μας με στόχο, είτε τις περαιτέρω υποχωρήσεις, είτε την αποδοχή της σύγκλισης δήθεν διεθνούς διάσκεψης, η οποία είναι επικίνδυνη παγίδα, καθώς τα αποτελέσματα της θα επιδιωχθεί να αποτελέσουν την ενδιάμεση λύση!

Φυσικά, όλη αυτή η διαδικασία θα ενταχθεί σε ένα ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα με διάφορα ορόσημα, όπως το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου, οι εκλογές στην Τουρκία του Απριλίου του 2011 και οι εκλογές στην Κύπρο του Μαΐου του 2011.

Αυτό προκύπτει μέσα από την ενημέρωση που έκανε ο Χριστόφιας στους πολιτικούς αρχηγούς στο πλαίσιο σύγκλισης του άτυπου συμβουλίου αρχηγών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η τουρκική πλευρά επιδιώκει λαθροβίωση των απευθείας συνομιλιών και προς τούτο θα ακολουθήσει μέθοδο κωλυσιεργείας, χωρίς ωστόσο να εγκαταλείψει τις συνομιλίες.

Δηλαδή, ο Έρογλου, ενεργώντας υπό τις εντολές της Άγκυρας θα επαναφέρει κάποια θέματα που υποτίθεται ότι είχαν συμφωνηθεί μεταξύ Χριστόφια και Ταλάτ, όπως το θέμα της κυριαρχίας.

Βεβαίως, αν είχαν συμφωνηθεί ξεκάθαρα και δεν υπήρχε τρύπα αμφισβήτησης θεμάτων όπως η κυριαρχία, δεν θα μπορούσε ο Έρογλου να τα επαναφέρει. Άρα, όλα αυτά που υποτίθεται συμφώνησε ο Χριστόφιας με τον Ταλάτ ήταν χιλιομπαλωμένη βάρκα που μπάζει νερά από παντού.

Ένα παράδειγμα της αποτυχημένης, πρόχειρης και απρόσεκτης πολιτικής του Χριστόφια είναι το γεγονός ότι μια ευχή που εξέφρασαν και ο Ταλάτ και ο Χριστόφιας για να βρεθεί λύση εντός του 2010, θεωρείται από τα Ηνωμένα Έθνη ως δέσμευση!

Συμπέρασμα: Ο Χριστόφιας με τους αποτυχημένους χειρισμούς του και τις απαράδεχτες υποχωρήσεις του, έφερε την Ελληνοκυπριακή πλευρά να είναι εγκλωβισμένη στη μέγγενη του διεθνούς παράγοντα, χωρίς να μπορεί να πάει, ούτε μπροστά, ούτε πίσω.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι αυτό το έχει καταλάβει ο Χριστόφιας.
Εμείς πολύ αμφιβάλλουμε.

Το θέμα είναι ότι ο απεγκλωβισμός της Ελληνοκυπριακής πλευρά θα επιτευχθεί, είτε αν ο Χριστόφιας αποσύρει όλα αυτά που προσέφεε στην τουρκική πλευρά και αυτά που υποτίθεται συμφώνησε και αλλάξει στρατηγική 180 μοιρών, είτε αποχωρήσει από την προεδρία καια δώσει την ευκαιρία σε άλλο ηγέτη να επανορθώσει και να βγάλει την πλευρά μας από το κεφαλοκλείδωμα των ξένων.

 

http://hellenicrevenge.blogspot.com

Related Posts
0 Comments

No Comment.