Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Κούκλες τρανσέξουαλ για… παιδιά

Παρουσιάστηκε η πρώτη στο Μανχάταν

Η Tonner Doll Company παρουσίασε μια κούκλα βασισμένη στην Jazz Jennings, μια διαφυλική έφηβη και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα….
της LGBTQ κοινότητας.

Κάθε χρόνο, για το New York Toy Fair, οι εταιρείες παιχνιδιών κάνουν απόβαση στο Μανχάταν, για να παρουσιάσουν τα νέα τους προϊόντα. Στο Jacob Javits Center, δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι της βιομηχανίας παιχνιδιών μαζεύονται για να δουν τα τελευταία gadgets, τις τελευταίες κούκλες και φιγούρες.

Είναι μια εκδήλωση που μπορεί να σε κάνει να νοσταλγήσεις την παιδική του ηλικία, αλλά και να σε κάνει να τα χάσεις με την εικόνα των χιλιάδων πλαστικών παιχνιδιών που γυαλίζουν κάτω από τα εκτυφλωτικά φώτα.

Υπάρχουν πολλές πριγκίπισσες και πολλοί υπερήρωες που μπορεί να δει κανείς, αλλά φέτος η Tonner Doll Company παρουσίασε μια κούκλα βασισμένη στην Jazz Jennings, μια διαφυλική (ή transgender, αν προτιμάτε) έφηβη και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα της LGBTQ κοινότητας, που έχει αναδειχτεί σε celebrity του Instagram.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι η πρώτη mainstream κούκλα που βασίζεται σε μια τρανς γυναίκα.

Η φωτογράφος Samantha Friend, που καταγράφει θεματικά πάρκα, καθώς και διάφορα θαυμάσια παιχνίδια και αντικείμενα φτιαγμένα από πλαστικό, πήγε στο φεστιβάλ για να φωτογραφίσει τη συγκεκριμένη κούκλα, ένα πραγματικά μεγάλο βήμα για την τρανς κοινότητα, αλλά και για να αποτυπώσει την περίεργη φύση αυτής της ετήσιας εκδήλωσης. ()

[Πηγή]

 

https://e-rodios.blogspot.gr/2017/03/blog-post_13.html

Related Posts
0 Comments

No Comment.