Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

ΚΟΙΤΑ ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΗΝ “ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ” ΤΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΑΚΙ ΣΟΥ JEFFREY

#fullpost { display: inline; }

«Όρκο πίστης» στο Ισραήλ ως εβραϊκό κράτος θεσπίζει η κυβέρνηση Νετανιάχου.
Nομοσχέδιο που υποχρεώνει τους μετανάστες που επιθυμούν να λάβουν ιθαγένεια να δίνουν όρκο πίστης στο Ισραήλ ως «εβραϊκό και δημοκρατικό κράτος» ενέκρινε την Κυριακή το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο. Η διατύπωση προκάλεσε τις έντονες επικρίσεις Αράβων βουλευτών, οι οποίοι κάνουν λόγο για ρατσισμό τονίζοντας ότι υπονομεύονται τα δικαιώματα της αραβικής μειονότητας της χώρας.

Προκάλεσε επίσης εντάσεις στις σχέσεις με τους Παλαιστινίους σε μία εποχή κατά την οποία οι ειρηνευτικές συνομιλίες βρίσκονται σε αδιέξοδο, εξαιτίας της άρνησης του Ισραήλ να επεκτείνει το μορατόριουμ στον εποικισμό της Δυτικής Όχθης. Παρουσιάζοντας το μέτρο στο υπουργικό του συμβούλιο, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου το υπερασπίστηκε λέγοντας ότι αντανακλά τη βάση της ύπαρξης του Ισραήλ.


«Δεν υπάρχει καμία άλλη δημοκρατία στη Μέση Ανατολή και κανένα άλλο εβραϊκό κράτος στον κόσμο. Αυτή είναι η βάση της ύπαρξής μας και όποιος θέλει να έρθει μαζί μας πρέπει να το αναγνωρίσει αυτό» δήλωσε. Το νομοσχέδιο υπερψήφισαν 22 υπουργοί και οκτώ το καταψήφισαν, μετέδωσε το ισραηλινό ραδιόφωνο.

Ο «όρκος πίστης» θα είναι μία τροποποίηση του νόμου περί ιθαγένειας.
Δεν θα πρέπει να τον δίνουν οι Άραβες Ισραηλινοί πολίτες, ούτε οι μετανάστες, σύμφωνα με τον αποκαλούμενο «νόμο της επιστροφής», που προβλέπει ότι κάθε εβραίος έχει το δικαίωμα να γίνει Ισραηλινός πολίτης με τη μετανάστευση. Επηρεάζει, όμως, τους Παλαιστινίους της Δυτικής Όχθης και της Λωρίδας της Γάζας -που εκτιμάται ότι ανέρχονται σε 25.000- οι οποίοι είναι παντρεμένοι με αραβικής καταγωγής Ισραηλινούς και ζητούν να λάβουν την ιθαγένεια στο πλαίσιο της επανένωσης της οικογένειάς τους.

ΤΟ ΒΗΜΑ

http://ellinikoforum.blogspot.com

Related Posts
0 Comments

No Comment.