Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Κληρικός στην Λυκειάρχη: «Ο σταυρός θα μολύνει τους ανθρώπους; Ντροπή σας…»

Σημείωση: Για αυτούς που θα πουν καλά είπανε στον παπά, έχουμε πανδημία, πρέπει να κρατάμε όλοι τα μέτρα και οτι και εμείς πιστεύουμε, αλλά ο Θεός έδωσε και μυαλό και ακολουθούμε την επιστήμη, τότε να με συγχωρείτε δεν έχουμε πίστη, η πίστη κάνει θαύματα, τα οποία θαύματα δεν μπορεί να δώσει εξήγηση η επιστήμη, γιατί το μυαλό του ανθρώπου είναι πεπερασμένο. Η προσκύνηση του Τιμίου Σταυρού, του λειψάνου, της εικόνας με πίστη επιτελεί θαύματα, δεν μπορεί λοιπόν να αποτελούν ταυτοχρόνως φορέα της Θείας Χάρης και φορέα ενός ιού που επιφέρει θάνατο. Ας τα ξεδιαλύνουμε μέσα μας και να προσευχηθούμε ο Θεός να μας βοηθήσει με την ολιγοπιστία μας.

 

Ένταση προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της τελετής του καθιερωμένου αγιασμού ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, στο Γενικό Λύκειο Αμυνταίου, η οποία πραγματοποιήθηκε από τον Αρχιμανδρίτη π. Σεβαστιανό Τοπάλη, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας, Ιωάννη Κιοσέ, του Δημάρχου Αμυνταίου, Άνθιμου Μπιτάκη και εκπροσώπων του διδακτικού προσωπικού και των μαθητών, με τη τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων, λόγω της πανδημίας.

Όπως αναφέρει το eperiskopio.blogspot την έντονη αντίδραση του Αρχιμανδρίτη π. Σεβαστιανού, προκάλεσε η παρέμβαση -εν μέσω της τελετής- και προτροπή της Λυκειάρχη του ΓΕΛ Αμυνταίου προς τους μαθητές, ώστε να μην βγάλουν την προστατευτική μάσκα κατά τον χαιρετισμό του Τιμίου Σταυρού, καθώς και η απαγόρευση της εισόδου του ιερωμένου στις τάξεις του σχολείου, εφόσον δεν φορούσε την απαιτούμενη μάσκα προσώπου.

Ο π. Σεβαστιανός απευθυνόμενος προς την Λυκειάρχη τόνισε: “Ο σταυρός θα μολύνει τους ανθρώπους; Ντροπή σας!”.

“Οι άρχοντες του τόπου έδωσαν το παράδειγμα και ασπάστηκαν τον Τίμιο Σταυρό χωρίς μάσκα, και εσείς μου απαγορεύεται να εισέλθω και στις τάξεις;” – πρόσθεσε φανερά ενοχλήμένος ο π. Σεβαστιανός.

«Να κρατάω τον σταυρό και να φοράω μάσκα;»

«Ο σταυρός θα μολύνει τους ανθρώπους;» ρωτάει εμφανώς εκνευρισμένος ο ιεράρχης και συνεχίζει έξαλλος: «Ντροπή σας. Τουλάχιστον να το κλείνετε μπροστά μου. Οι άρχοντες του τόπου φιλήσανε τον σταυρό χωρίς μάσκα και εσείς θα μου κάμετε επεισόδιο εδώ την ώρα του αγιασμού. Και να μου απαγορεύετε να μπω μέσα στις τάξεις επειδή δε φοράω μάσκα. Να κρατάω τον σταυρό του Χριστού και να φοράω μάσκα; Ντροπή σας. Είναι αναίδεια…»

Και κατέληξε: «Οι άρχοντες του τόπου έδωσαν παράδειγμα ευλάβειας στα παιδιά μας και εσείς τι δίνετε;»

 

Related Posts
0 Comments

No Comment.