Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

«ΚΗΡΥΞΕ» ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ (στην Ευρώπη) Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ! «Η Ευρώπη διάλεξε την έχθρα»

Ολομέτωπη επίθεση κατά της Ευρώπης εξαπέλυσε ο Ερντογάν στον απόηχο  της απόφασης του Ευρωκοινοβουλίου  για πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Ε.Ε. – Τουρκίας.

Όπλο  του η πένα του αρθρογράφου της εφημερίδας Γενί Σαφάκ, Ιμπραήμ Καραγκιούλ  ο οποίος έγραψε ένα άρθρο που έφερε τον τίτλο : Η Ευρώπη επέλεξε την έχθρα, εμείς τι να κάνουμε;»

«Η Ε.Ε συμπεριφέρεται στην Τουρκία λες και βρισκόμαστε στον 20ο  αιώνα προσπαθώντας να την γονατίσει.

erdogan4-600x275

 

Η Ε.Ε. νομίζει ότι είναι η νέα Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία που εκτείνεται από τη Βαλτική μέχρι τα σύνορα με τη Συρία η επιρροή της οποίας σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο στραγγαλίζεται από τις ΗΠΑ υποκύπτοντας σε πολλά λάθη και φανερώνοντας διαρκώς τα αντιτουρκικά συναισθήματά της.

Ενώ υπάρχουν τόσα προβλήματα στην περιοχή μας αλλά και παγκόσμια, η Ε.Ε., αντί να αναζητήσει λύσεις σε αυτά τα προβλήματα, είναι αντιμέτωπη με έναν εσωτερικό πόλεμο και υποτάσσεται σε πολιτικές αποκλεισμού και εσωστρέφειας.

Μιλούμε για μια Ευρώπη η οποία βλέπει το προσφυγικό ζήτημα ως «πυρηνική απειλή» και συζητά ως σοβαρό πρόβλημα την υποστολή της τουρκικής σημαίας από τον Πενταδάκτυλο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Ε.Ε. αποφάσισε να συνεργαστεί με τρομοκρατικές οργανώσεις και αν αναπτύσσει σχέσεις με τον μουσουλμανικόκόσμο μέσω αυτών. Διάλεξε να έχει στενούς δεσμούς με το όπως το κίνημα Γκιουλέν (Fetullah Terrorist Organization- FETO) και το PKK. Aν ήταν όμως μόνο αυτό θα υπήρχε πιθανότητα να βρεθεί λύση.

Όμως στην Ε.Ε. έχουμε αύξηση του ρατσισμού, της ξενοφοβίας της εναντίωσης στο Ισλάμ, στην Τουρκία. Αυτή η εχθρότητα κρύβεται πίσω από την χθεσινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να παγώσουν προσωρινά οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

Το πιο σαφές παράδειγμα της εχθρότητας της Ε.Ε. έναντι στην Τουρκία είναι η απόπειρα πραξικοπήματος της 15 Ιουλίου. Τα γεγονότα της 15/7 βοήθησαν την Τουρκία να καταλάβει τους εχθρούς και τους φίλους της.

Την 15/7 βίωσε μια πολυεθνική επίθεση που σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και υποστηρίχθηκε από Ευρωπαϊκές χώρες. Ακόμα και εάν αυτό δεν έγινε ευρέως γνωστό, είναι γνωστή η ευθύνη χωρών της Ε.Ε. για αυτή την επίθεση.

Η πολυεθνική αυτή επίθεση είχε σαν σκοπό να αναληφθεί ο έλεγχος της Τουρκίας από ξένα κέντρα τα οποία θα την διαμέλιζαν. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιήθηκαν τρομοκρατικές οργανώσεις.

Είναι η δεύτερη φορά μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο που η Δύση επιτίθεται στην Τουρκία και για το σκοπό αυτό χρησιμοποιήθηκαν η οργάνωση του Φ. Γκιουλέν και το PKK.

H Tουρκία δέχτηκε επίθεση από τους συμμάχους της, οι οποίοι θέλησαν να διαμελίσουν την μόνη μουσουλμανική χώρα ή οποία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την ένταξή της στην Ε.Ε.

Οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. επέλεξαν τον πόλεμο ενάντια στην δημοκρατία και τις αξίες της, υποστηρίζοντας και εκθρέφοντας τρομοκρατικές οργανώσεις, τις οποίες έστρεψαν εναντίον της Τουρκίας.

Ποτέ δεν υπήρξε έστω μια δήλωση υποστήριξης και συμπαράστασης από τις Ευρωπαϊκές χώρες προς την Τουρκία και τον τουρκικό λαό που αντιστάθηκε στα άρματα μάχης και τις σφαίρες.

Ήταν τόσο σίγουροι ότι το πραξικόπημα της 15 Ιουλίου θα πετύχει, ώστε δεν φρόντισαν να προετοιμαστούν για το ενδεχόμενο αποτυχίας. Αυτό είναι το κίνητρο που κρύβεται πίσω από την τελευταία απόφαση η οποία δυναμιτίζει τις σχέσεις Ε.Ε – Τουρκίας και για να κερδίσει έδαφος το αντιτουρκικό αίσθημα στη Γερμανία και αλλού.

Μετά την 15/7 και την αποτυχία του πραξικοπήματος εφαρμόζουν διαφορετικό τύπο εχθρότητας την πολιτική κρίσεων.

Όταν το πραξικόπημα απέτυχε οι ΗΠΑ και οι Ευρωπαϊκές χώρες προστάτευσαν όλα τα μέλη του κινήματος Γκιουλέν και βοήθησαν μερικούς να διαφύγουν από την Τουρκία. Αυτό έγινε γιατί πολλά από αυτά τα άτομα δουλεύουν για τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ και της Ε.Ε. Εκατοντάδες μέλη του PKK τέθηκαν υπό προστασία από την Γερμανία και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Όλες οι συμφωνίες συνεργασίας των χωρών αυτών με την Τουρκία κατέστησαν ανενεργές.

Μερικές Ευρωπαϊκές χώρες είναι άμεσα υπεύθυνες για τις τρομοκρατικές επιθέσεις και τις σφαγές αμάχων πολιτών εντός της τουρκικής επικράτειας. Μερικές τρομοκρατικές επιθέσεις σχεδιάστηκαν και εποπτεύθηκαν από τις μυστικές υπηρεσίες αυτών των χωρών.

Οι τρομοκράτες υποστηρίχθηκαν με πληροφοριακό υλικό, οπλισμό και πυρομαχικά από τις χώρες αυτές. Πλέον η Ε.Ε. βρίσκεται σε ανοικτό πόλεμο με την Τουρκία και ο πόλεμος αυτός δεν περιορίζεται στα γεγονότα της 15/7.

Μας κτυπούν εντός του εδάφους της Συρίας χρησιμοποιώντας το PKK και το Ισλαμικό κράτος (DAESH), τα οποία σχεδιάζουν και πραγματοποιούν επιθέσεις εναντίον των τουρκικών στρατευμάτων που επιχειρούν στο έδαφος της Συρίας στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη».

Για ποιες ευρωπαϊκές αξίες μιλούν ; Για ποιες σχέσεις Ε.Ε.-Τουρκίας μιλούν ; Βάλτε ένα τέλος στην ανοησία του κοινού μέλλοντος Τουρκίας – Ε.Ε.

Οι σχέσεις Τουρκίας-Ε.Ε. είναι παρελθόν και δεν έχουν κανένα μέλλον.

Η Ε.Ε. αποτελεί πλέον τροχοπέδη για την Τουρκία, είναι σαν κρίκος γύρω από τα πόδια της Τουρκίας και περιορίζει την κινητικότητά της.

Το γεγονός ότι η Ε.Ε. αφήνει μια χώρα – εννοεί την Τουρκία – να περιμένει 52 χρόνια στην πόρτα για να μπει αποτελεί ντροπή και προσβάλει την αξιοπρέπεια των Τούρκων πολιτών.

Αυτό δεν πρόκειται να συνεχιστεί διότι και να συνεχιστεί άλλα 52 χρόνια δεν θα έχει αποτέλεσμα.

Η Τουρκία έχει μόνο ένα δίαυλο σχέσεων με την Ε.Ε. και αυτός είναι μόνο οι διμερείς σχέσεις με τις χώρες και όχι με την ίδια την Ε.Ε.

Ας αφήσουμε την Ε.Ε. να δηλητηριαστεί μόνη της και να καταρρεύσει. Αφήστε να δούμε αυτούς που επιθυμούσαν τον διαμελισμό της Τουρκίας, να διαμελίζονται. Αφήστε τους ρατσιστές να σχεδιάζουν την ανάληψη της εξουσίας από άτομα σαν τον Ντ. Τράμπ σε κάθε κράτος της Ε.Ε.

Ας μην επιτρέψουμε στην Ε.Ε. να εξάγει την κρίση της δημιουργώντας και κλιμακώνοντας κρίση στην Τουρκία.

Από εδώ και πέρα η Ε.Ε. θα συνεχίσει να κρύβει την κρίση της πίσω από τα αισθήματα κατά την Τουρκίας και του Ισλάμ και πίσω από την ξενοφοβία και τους φασιστικούς νόμους και πρακτικές. Αφήστε μας να πάρουμε τον δικό μας δρόμο και να σχεδιάσουμε το μέλλον μας.

Στην εποχή που ζούμε όπου δημιουργείται μια νέα παγκόσμια τάξη και το κέντρο βαρύτητας μετατοπίζεται από τον Ατλαντικό, πρέπει να «διαβάσουμε» τις εξελίξεις και να ενεργήσουμε ανάλογα. Οι εποχές του μοναδικού συνασπισμού και των μονοδιάστατων σχέσεων, ανήκουν στο παρελθόν.

Ζούμε σε ένα περιβάλλον το οποίο χαρακτηρίζεται από τις πολυδιάστατες σχέσεις, την ύπαρξη πολλών ισχυρών πόλων, το οποίο επιβάλει να εστιάσουμε στην αυτοάμυνα μας και την προστασία της παρουσίας μας. Η Τουρκία βρίσκεται ή δη σε αυτό το μονοπάτι. Είμαστε ήδη «ψυχή τε και σώματι» εκτός Ε.Ε.

Η τελική απόφαση ελήφθη, η εχθρότητα τους απέναντι στην Τουρκία είναι προφανής.

Δεν υπάρχει πια νόημα για εμάς.

Ας τους αφήσουμε να φλερτάρουν με τις τρομοκρατικές οργανώσεις».

Πηγή

Related Posts
0 Comments

No Comment.