Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

“Καλό κουράγιο” και… αντίο ελληνικέ λαέ!

  • Όλι Ρεν: Ήλθε, είπε και απήλθε, αλλά στο υπουργείο Εργασίας μπήκε από πλαϊνή πόρτα για να μην εισπράξει σαν προκαταβολή κάτι “ψιλές”, από αγανακτισμένους διαδηλωτές, που του τις είχαν έτοιμες

Ούτε ο Γερμανός διοικητής των δυνάμεων Κατοχής δεν είπε στον ελληνικό λαό to 1941 αυτό που είπε σήμερα κλείνοντας την συνέντευξή του ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικής και Νομισματικής πολιτικής Ολι Ρεν, μιλώντας μάλιστα στα ελληνικά: «Καλό κουράγιο»! Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στην Ελλάδα από τις 4 Οκτωβρίου 2009…
Ο Όλι Ρεν προϊδεάσε, για τι; Για καταστροφή, για σεισμό, για πείνα, κανείς δεν μας έχει εξηγήσει και ούτε πρόκειται. Απλώς την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα ανακοινώσει πρόσθετα μέτρα με τα οποία οι δημόσιοι υπάλληλοι θα αποχαιρετήσουν τον 14ο μισθό και όχι μόνο.
Aναφερόμενος ο Όλι Ρεν στα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί, επισήμανε πως βαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση, συμπλήρωσε όμως πως «επειδή ελλοχεύουν κίνδυνοι θα χρειαστούν επιπρόσθετα μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος κατά 4%». Μάλιστα, κάλεσε την κυβέρνηση να τα ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση πως τα προτεινόμενα επιπλέον μέτρα θα πετύχουν το στόχο της μείωσης του ελλείμματος κατά 4%.
«Πρέπει να ελέγξετε το χρέος σας, πριν αυτό αρχίσει να ελέγχει εσάς», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Το απίστευτο είναι η στάση που κρατάει η κυβέρνηση απέναντι σε όλα αυτά: Δεν δίνει ούτε μία ακτίνα φωτός στο σκοτάδι της απαισιοδοξίας που έχει καταλάβει όλους τους Έλληνες, δεν δίνει ούτε μία νότα ελπίδας για το μέλλον.
Δεχόμαστε καρπαζιές από τους πάντες και κανένας από την κυβέρνηση δεν τολμάει να πει: «Θα κάνουμε ότι πρέπει για να σώσουμε την χώρα, αλλά σε τέσσερα χρόνια θα έχουμε μια νέα Ελλάδα». Γιατί; Μήπως γιατί δεν είναι απλά θέμα οικονομίας, αλλά ποδηγέτησης ενός ολόκληρου λαού;
Επεισόδια κατά του Όλι Ρεν
Γλύτωσε το ξύλο με παρέμβαση της αστυνομίας

Επεισόδια μικρής έκτασης σημειώθηκαν στις 5.10 το απόγευμα έξω από τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων, όπου μετέβη ο Ευρωπαίος Επίτροπος για οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις, Όλι Ρεν, προκειμένου να συναντηθεί με τον υπουργό Εργασίας, Ανδρέα Λοβέρδο.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, περισσότεροι από 100 άνθρωποι του Δικτύου Συνδικαλιστών ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο, με τη συμμετοχή μελών και στελεχών του κόμματος, άρχισαν να τραντάζουν τα κάγκελα.
Οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν και τους απώθησαν, κάνοντας πολύ περιορισμένη χρήση χημικών, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μικρή ένταση, χωρίς τα επεισόδια να πάρουν έκταση.
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος μπήκε στο Υπουργείο από πλαϊνή πόρτα, ενώ οι συγκεντρωθέντες διαλύθηκαν μία ώρα μετά.


 

Related Posts
0 Comments

No Comment.