Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ.

Ισραηλινά υποβρύχια που μεταφέρουν πυραύλους ΚΡΟΥΖ(με συμβατική ή και πυρηνική γόμωση) βρίσκονται εδώ και καιρό στον ΚΟΛΠΟ σε απόσταση αναπνοής από τις ακτές του ΙΡΑΝ. Σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα των ΛΟΝΔΡΕΖΙΚΩΝ ΤΑΪΜΣ για λόγους αποτροπής απέναντι σε ΙΡΑΝ-ΣΥΡΙΑ-ΧΕΖΜΠΟΛΛΑΧ τα τρία υποβρύχια(Γερμανικής προέλευσης) έχουν εγκλιματιστεί με τον ΚΟΛΠΟ και πλέον ένα από αυτά έχει μόνιμη παρουσία εκεί. Το ΙΣΡΑΗΛ διαθέτει 3 (προς το παρόν) τέτοια υποβρύχια το DOLPHIN, τo LEVIATHAN και το TEKUMA .Επίσης δεν αποκλείεται να έχουν μεταφέρει πράκτορες της ΜΟΣΑΝΤ οι οποίοι ενεργούν μέσα στο ΙΡΑΝ και στο ΙΡΑΝΙΚΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. Ασφαλώς και συγκεντρώνουν πληροφορίες υδρογραφικές-ακτογραμμών-και πυρηνικές(ιδιαίτερα τις μεταφορές που λαμβάνουν χώρα στα λιμάνια του Ιράν).


Δικές μου πληροφορίες που ακόμα πιο πολύ ενισχύουν το δημοσίευμα φέρουν τους ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ να έχουν δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα τελευταία σε ενδεχόμενο πλήγμα κατά του Ιράν από υποβρύχια και όχι άμεσα μέσω αεροπορικής επιδρομής. Επίσης πολλά κράτη του ΚΟΛΠΟΥ ευνοούν τις Ισραηλινές κινήσεις, αφού η ΤΕΧΕΡΑΝΗ είναι μεγάλη απειλή για τα Αραβικά κράτη(θα έλεγα το σύνολο των κρατών του ΚΟΛΠΟΥ η ΑΙΓΥΠΤΟΣ, και η ΙΟΡΔΑΝΙΑ) Τα τρία υποβρύχια ανήκουν στον 7ο στολίσκο , που μπορεί να δράσει μακριά από το ΙΣΡΑΗΛ, ως στρατηγική αποτροπή .Επιπλέον ένα από τα υποβρύχια ήταν μέσα στον ΚΟΛΠΟ και ενώ ήταν σε εξέλιξη τα μεγάλα ναυτικά γυμνάσια του ΙΡΑΝ (που δεν πήρε είδηση!). Κάθε υποβρύχιο έχει τη δυνατότητα να είναι υπό την επιφάνεια της θάλασσας(εν καταδύσει) για μια εβδομάδα, και επί δίμηνο μακριά από την βάση του στην ΧΑΪΦΑ. Οι πύραυλοι ΚΡΟΥΖ που διαθέτει είναι πολύ υψηλής τεχνολογίας και μπορούν να πλήξουν ολόκληρο το Ιράν. Επιπρόσθετα παρακολουθούν και ανοικτά του ΛΙΒΑΝΟΥ τις κινήσεις ΣΥΡΙΑΣ-ΧΕΖΜΠΟΛΛΑΧ στα πυραυλικά. Το πλήρωμα τους αριθμεί 35-50 άτομα, ενώ επικεφαλής τους είναι πλοίαρχοι που έχουν περατώσει σπουδές και ειδικά σεμινάρια στις Ναυτικές Σχολές πολέμου των ΗΠΑ, και της ΓΑΛΛΙΑΣ.(αποκαλούνται ως ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΕΣ»Ο»). Ισραηλινός Ναύαρχος που συνταξιοδοτήθηκε πρόσφατα και είναι πλέον στρατηγικός αναλυτής σε ΚΕΝΤΡΟ της Ιερουσαλήμ έλεγε ότι «αν κάποιος κινηθεί κατά του ΙΣΡΑΗΛ , η απάντηση που θα λάβει θα είναι συντριπτική». Το ΙΣΡΑΗΛ εκτιμά ότι θα πρέπει να είναι κοντά σε εχθρικές δυνάμεις και να δράσει άμεσα , αφού όπως λένε αναλυτές τους ‘η ευρύτερη βιομηχανική περιοχή του ΤΕΛ ΑΒΙΒ είναι από τις πιο στοχευμένες περιοχές του κόσμου».

Θα ήθελα να προσθέσω ότι προ καιρού και για ελάχιστο διάστημα δημοσιεύτηκε μελέτη δυο Αμερικανών αναλυτών (108 σελ) που είχε επισημάνει ότι σε σενάριο κατά του ΙΡΑΝ τα υποβρύχια του ΙΣΡΑΗΛ θα παίξουν σημαντικότατο ρόλο.(μάλιστα έχει πολύ ενδιαφέροντα διαγράμματα). Γνωρίζω ότι το ΙΣΡΑΗΛ έχει πολύ καλές σχέσεις με κράτη της ευρύτερης περιοχής του ΙΝΔΙΚΟΥ ΩΚΕΑΝΟΥ όπως την ΚΕΝΥΑ, τη ΤΑΝΖΑΝΙΑ, τις ΣΕΥΧΕΛΛΕΣ, το ΜΑΥΡΙΚΙΟ , την ΙΝΔΙΑ και τη ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ, ενώ περιφερειακά της ΑΦΡΙΚΗΣ διατηρεί καλές-συνεργασιακές σχέσεις με περίπου 20 χώρες. Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ προ μηνών έδωσε το «πράσινο φως « για την διέλευση ενός υποβρυχίου με κατεύθυνση τον κόλπο της ΑΚΑΜΠΑ στην ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ και το Ισραηλινό λιμάνι ΕΙΛΑΤ.
http://www.drougos.gr/?p=4815

Related Posts
0 Comments

No Comment.