Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

ΗΠΑ: Ομάδα αθεϊστών ζητάει να γκρεμιστεί ο σταυρός του Ground Zero


Το World Trade Center Memorial φαίνεται σαν ένα λογικό μέρος για να υπάρχει ένα σύμβολο του Χριστιανισμού. Αλλά μια ομάδα άθεων αντιδράει στην ύπαρξη του σταυρού σε αυτή την ιστορική τοποθεσία.

Η οργάνωση ‘American Atheists’ (‘Αμερικάνοι Αθεϊστές’) θέλει να γκρεμιστεί ο σταυρός στο μνημείο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου και του Μουσείο στη Νέα Υόρκη και έχει ξεκινήσει μια δίκη, American Atheists εναντίον της Λιμενικής Αρχής της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϋ, στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης. Αλλά χριστιανοί νομικοί λένε ότι η προσπάθεια είναι εντελώς αστήρικτη με βάση το Σύνταγμα.

«Η ατζέντα ενός γκρουπ άθεων δεν πρέπει να επηρεάσει τη θυσία των ηρώων της 11ης Σεπτεμβρίου», λέει ο νομικός Byron Babione. “Ένας σταυρός σαν κι αυτόν δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση καθιερώνει κάποια θρησκεία, ούτε σύμφωνα με το Σύνταγμα των ΗΠΑ ούτε με το Σύνταγμα της Νέας Υόρκης.

“Ο σταυρός δεν είναι μόνο γνωστός παντού ως θρησκευτικό σύμβολο, αλλά και ως σύμβολο θανάτου, μνήμης και τιμής για τους νεκρούς. Οι Αμερικανοί το έχουν από καιρό αναγνωρίσει αυτό. Τίποτα στο Σύνταγμα δεν εξουσιοδοτεί τους άθεους να καθαρίσουν το τοπίο σε μια αποστολή να αναζητήσουν και να καταστρέψουν τους σταυρούς ως μνημεία”.

Το Αμερικανικό Κέντρο για το Νόμο και τη Δικαιοσύνη (American Center for Law and Justice ή ACLJ) σχεδιάζει να παρέμβει στη δίκη και να υποστηρίξει τη νομιμότητα του σταυρού στο Ground Zero για λογαριασμό ενός πρώην πυροσβέστη της 9/11 και πρώτου ανταποκριτή.

“Αυτή είναι ένα άλλη μια αξιολύπητη προσπάθεια να ξαναγράψουμε το Σύνταγμα και να ξαναγράψουμε την ιστορία αναιρώντας ένα σύμβολο που χρησιμεύει ως μια ισχυρή ανάμνηση για εκείνη την μοιραία επίθεση σχεδόν 10 χρόνια πριν», λέει ο Jay Sekulow, διευθύνων σύμβουλος της ACLJ. «Αυτή η δίκη είναι βαθύτατα εσφαλμένη και χωρίς αξία. Είναι ακριβώς το τελευταίο κεφάλαιο μιας αντίθεης στρατηγικής από οργανώσεις άθεων σε όλη τη χώρα – μιας επιθετικής στρατηγικής εναντίον εκατομμυρίων Αμερικανών, μιας στρατηγικής η οποία είμαστε βέβαιοι, ότι θα αποτύχει τελικά στο δικαστήριο”.

Το ACLJ υποστηρίζει τη νομιμότητα του σταυρού, που σχηματίζεται από δύο τεμνόμενες δοκούς, που άντεξαν στην κατάρρευση των Δίδυμων Πύργων στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001 (σχ. ΚΟ: ο σταυρός δημιουργήθηκε μόνος του!). Ανάμεσα σε αυτούς που εκπροσωπούνται από το ACLJ είναι ο πρώην πυροσβέστης και πρώτος ανταποκριτής Tim Brown, ο οποίος έχασε σχεδόν 100 φίλους στην επίθεση.

“Θα υπερασπιστούμε επιθετικά την τοποθέτηση αυτού του σταυρού,” λέει ο Sekulow. «Το μνημείο, ένα ισχυρό κομμάτι της ιστορίας της 9 / 11, χρησιμεύει ως μία – σύμφωνη με το Σύνταγμα – υπενθύμιση της φρίκης που συνέβη περίπου πριν από μια δεκαετία.”

 

 

 

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Related Posts
0 Comments

No Comment.