Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΟΙΑ ΘΕΣΗ ΠΑΙΡΝΕΙ;

ΚΑΙΡΟΣ ΠΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΘΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

_______Το πρόβλημα της παραχωρήσεως της ελληνικής ιθαγένειας,παρακαλώ προσέξτε δεν ομιλούμε για την χορήγηση της «υπηκοότητος» αλλά της «ιθαγένειας», σε άτομα μη ελληνικού γένους, δηλ. σε άτομα που ήλθαν στη Χώρα μας ως οικονομικοί μετανάστες αλλά άλλα γένη, φυλές και γλώσσες, οι πλείστοι μάλιστα των οποίων ανήκουν στο Ισλάμ, έχει λάβει ήδη σοβαρές διαστάσεις. Πολλοί έχουν λάβει θέση, οι δε διατυπούμενες απόψεις ενίοτε είναι εκ διαμέτρου αντίθετες. Ακόμη και μεταξύ των Ιεραρχών υπάρχουν αντιγνωμίες.
______Γνωρίζουμε λοιπόν τις απόψεις της Κυβερνήσεως, της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως, του κ. Καρατζαφέρη και άλλων παραγόντων του πολιτικού ή και γενικώτερα του Δημόσιου βίου, αλλά την επίσημη θέση και άποψη της Εκκλησίας της Ελλάδος δεν την άκουσε και γι αυτό και ΔΕΝ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ο ελληνικός Λαός! Όλοι όμως την αποζητάμε! Παρά ταύτα  και όλοι μας την αγνοούμε! Ο καθένας μας μπορεί να έχει μια άποψη. Αλλά στα μεγάλης σπουδαιότητοσ θέματα, όπως είναι τα εθνικά, χρειάζεται να μάθουμε επί τέλους την άποψη της μητρός Εκκλησίας. «Καιρός του σιγάν και καιρός του λαλείν» είχεν είπει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος μετά την εκλογή του στον αρχιεπισκοπικό θρόνο των Αθηνών. Αλλά εάν δεν είναι ο «καιρός του λαλείν» τώρα, που διακυβεύεται η γνησιότης της φυλής μας, πότε θα είναι;
______Επομένως η διά Συνοδικής Συνδιασκέψεως εκφερομένη άποψη της Εκκλησίας, πρός την οποίαν άπαντες οφείλουμε να συνταχθούμε, ακόμη δεν ακούσθηκε!
______Και προβάλλει εύλογο πλέον το ερώτημα: Η Ιερά Σύνοδος, η Εκκλησία γενικώτερα, μπορεί και έχει το ΔΙΚΑΙΩΜΑ είτε να σιωπά, είτε και να φυγομαχεί;
______Εμείς, ταπεινός και ελάχιστος Επίσκοπος της Εκκλησίας της Ελλάδος, εκπληρώνοντας αυτό το χρέος τόσο πρό την συνείδησή μας, όσο και πρός την γλυκειά μας Πατρίδα,εμμέσως πλην σαφώς, δια της παρακάτω δημοσιευόμενης αναφοράς μας εθέσαμε το ζήτημα ενώπιον της Ιεράς Συνόδου. Με αγωνία λοιπόν θα περιμένουμε την έκφραση της Συνοδικής  Γνώμης.
______Το θέμα της απονομής της ελληνικής ιθαγένειας σε μη Έλληνες το Γένος μετανάστες είναι πολύ σοβαρό. Όλοι βεβαίως κάτω από προϋποθέσεις, μπορούν να πάρουν την ελληνική υπηκοότητα, εφ’ όσον έχουν εγκατασταθή νομίμως εδώ, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ!
______Με τον τρόπο αυτό, πολύ φοβούμαι, ότι θα δικαιωθή ο Φαλμεράϋρερ στην γνωστή και απαράδεκτη θεωρία του, έστω και εκ των υστέρων. Θα μετατρέψουμε λοιπόν τον ελληνισμό σε ένα συνονθύλευμα φυλών, σε ένα μωσαϊκό εθνών και εθνικών παραδόσεων; Θα περάσει το σχέδιο και το πείσμα της όποιας κας Δραγώνα σήμερα, ή της κας Ρεπούση χθές ή του διεθνιστή κ. Πρετεντέρη από το χώρο της δημοσιογραφίας και κάποιων άλλων ακόμη; Νά λοιπόν τό πρόβλημα της ιθαγένειας στην πιό βαθειά του θεώρηση.
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Δρέσδη της Γερμανίας, 22 Ιανουαρίου 2010

Related Posts
0 Comments

No Comment.