Κανονίστηκαν όλα: Το Ισραήλ απέκτησε στρατηγικό βάθος μέχρι την Κρήτη (Σούδα), την Αττική (Ναύσταθμος Σαλαμίνος), τη δυτική Πελοπόννησο (Άραξος), την Ήπειρο (Άκτιο) και τη Θεσσαλία (Λάρισα – Τύρναβος) και μπορεί να αποσυρθεί εκεί με τα πυρηνικά του, τα μαχητικά αεροσκάφη του, τα επιθετικά ελικόπτερά του, τις «στελθ» κορβέττες του και τα υποβρύχιά του μέχρι να καταφθάσει η Κίνα (μαζί και με την Ινδία αν χρειασθεί) για να σαρρώσουν το Ιράν και τους Άραβες …
Το Ισραήλ χαρακτήρισε την επίσκεψη του Κινέζου Στρατηγού ως “ιστορικό” γεγονός, ενώ πριν από τη συγκεκριμένη συνάντηση προηγήθηκε η επίσκεψη του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας, Ehud Barak, στη Κίνα. Οι δύο αυτές χώρες που σήμερα βελτιώνουν τις σχέσεις τους, έχουν το ιδίωμα η μεν Κίνα να θεωρείται ως η πλέον ανταγωνίστρια χώρα των ΗΠΑ και το δε Ισραήλ ο παραδοσιακά πιο πιστός σύμμαχος των ΗΠΑ.
Οι ΗΠΑ λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν ως χώρα, σταδιακά δείχνουν να χάνουν το κυρίαρχο ρόλο που μέχρι τώρα είχαν σε διάφορες περιοχές του πλανήτη, έτσι ώστε νέες ευκαιρίες να ξεπροβάλλουν για τις χώρες “μνηστήρες”. Η Κίνα μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στις σχέσεις Ισραηλινών – Παλαιστινίων, όπως επίσης μπορεί να επηρεάσει σε ένα βαθμό το Ιράν να αλλάξει τη στάση του. Παράλληλα, οι δύο χώρες έχουν πολλά να συζητήσουν μεταξύ τους στον οικονομικό τομέα όπως επίσης και στα εξοπλιστικά προγράμματα.
Ενδιαφέρον έχει να δούμε την αντίδραση των ΗΠΑ, που μέχρι τώρα δείχνουν να αποδέχονται τη συγκεκριμένη εξέλιξη.
http://esxatianasxesi.blogspot.com/