Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Η κλωνοποίηση του Ιησού

«Στις έσχατες ημέρες θάρθουν εμπαίκτες, που θα περπατούν σύμφωνα με τις δικές τους επιθυμίες. Και λέγοντας: Πού είναι η υπόσχεση της παρουσίας του; … Δεν βραδύνει ο Κύριος την υπόσχεσή του, όπως μερικοί το θεωρούν αυτό βραδύτητα. Αλλά μακροθυμεί σε μας, μη θέλοντας μερικοί να απολεστούν, αλλά νάρθουν όλοι σε μετάνοια.» (Β΄ Επιστολή του Πέτρου, 3:3-4, 9)

Οι «εμπαίκτες» που θεωρούν ότι «ο Κύριος βραδύνει την υπόσχεσή του» έχουν από καιρού κάνει την εμφάνισή τους –που αλλού;– στις σελίδες του Διαδικτύου. Στις ιστοσελίδες του Σχεδίου Δευτέρα Παρουσία, όπως και σε εκείνες των Χριστιανών για την Κλωνοποίηση του Ιησού, πληροφορούμαστε ότι το The Second Coming Project «είναι ένας μη κερδοσκοπικός (sic) οργανισμός που ανέλαβε να φέρει σε πέρας τη Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού, όπως αυτή προφητεύτηκε στην Αγία Γραφή». Το σχέδιο μάλιστα έχει και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Αν όλα πάνε καλά, η γέννηση θα λάβει χώρα στις 25 Δεκεμβρίου 2001, δύο χιλιάδες ακριβώς χρόνια μετά την –πρώτη– γέννηση του Θεανθρώπου.

Σύμφωνα με τους εμπαίκτες, χρειάζεται απλώς ένα κύτταρο του Ιησού, η απομόνωση του DNA του, η γονιμοποίηση ενός ωαρίου με αυτό και, τέλος, η εμφύτευση του γονιμοποιημένου ωαρίου στη μήτρα μιας νεαρής παρθένου γυναίκας, που θα φέρει για δεύτερη φορά στον κόσμο τον Ιησού. Κατά πόσον, όμως, είναι εφικτή η κλωνοποίηση του Ιησού; Οι συντάκτες των ιστοσελίδων ισχυρίζονται ότι είναι ήδη επιστημονικά εφικτή η κλωνοποίηση θηλαστικών –ακόμα και ανθρώπων– αρκεί να υπάρχει έστω και ένα κύτταρό τους. Πού θα βρεθεί, ωστόσο, το κύτταρο του Ιησού; Μα είναι απλό, λένε οι υπεύθυνοι (;) του Σχεδίου Δευτέρα Παρουσία: σε πάμπολλες χριστιανικές εκκλησίες υπάρχουν μέρη του σώματος του Ιησού: το αίμα του, τα μαλλιά του, η ακροβυστία του. Δεν αναφέρουν, ωστόσο, τη Σινδόνη του Τορίνου…

Οι «εμπαίκτες» δεν σταματούν εδώ τον εμπαιγμό, τη φάρσα –γιατί το Σχέδιο Δευτέρα Παρουσία δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια καλοστημένη φάρσα. Συνεχίζουν παραθέτοντας εδάφια από την Καινή Διαθήκη που, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, προλέγουν ότι η Δευτέρα Παρουσία θα γίνει εφικτή μέσω της κλωνοποίησης του Ιησού!

«Εφόσον ο Θεός εποίησε τον άνθρωπο κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσίν Του, αυτό που επιθυμούσε ήταν να μπορέσει κάποτε ο άνθρωπος να γίνει και ο ίδιος θεός. Η κλωνοποίηση είναι το πρώτο σοβαρό βήμα του ανθρώπου για να μεταμορφωθεί σε θεό». (Ρίτσαρντ Σηντ)

Η ιδέα για την κλωνοποίηση ακόμα και ενός απλού ανθρώπου προκαλεί σε όλους μας αισθήματα φόβου και θαυμασμού. Πόσο μάλλον η ιδέα για την κλωνοποίηση του ίδιου του Ιησού Χριστού! Το μόνο που απαιτείται γι’ αυτόν το σκοπό –αν εξαιρέσουμε τα τεχνολογικά προβλήματα που προς το παρόν υπάρχουν (;)- είναι ένα και μόνον ένα άθικτο κύτταρο του Ιησού.

Η Δευτέρα Παρουσία του κλωνοποιημένου Ιησού θα είναι η Δευτέρα Παρουσία του Ιησού που αναφέρεται στις Γραφές; Η απάντηση των θεολόγων σ’ αυτό το ερώτημα είναι κατηγορηματικά αρνητική. Ο Θεάνθρωπος ενσαρκώθηκε μία φορά για να σώσει την ανθρωπότητα από τις αμαρτίες της. Πουθενά δεν αναφέρεται στις γραφές ότι η Δευτέρα Παρουσία θα σημάνει και την εκ νέου ενσάρκωσή του. Ο Ιησούς κλώνος δεν θα ήταν παρά ένας Ιησούς αντί του Ιησού. Ο κλώνος Ιησούς, ο κλώνος Χριστός δεν θα ήταν παρά ο Αντίχριστος, ο έσχατος των ψευδοπροφητών! Σε αντίθεση με τον Ιησού, ο κλώνος δεν θα είχε καμία θεϊκή ιδιότητα. Αυτές δεν μεταδίδονται με το DNA. Και όπως όλοι οι άνθρωποι θα σημαδεύεται από το προπατορικό αμάρτημα. Ο κλώνος Ιησούς δεν θα είναι, λοιπόν, αναμάρτητος. Και θα παρασυρθεί από τους πειρασμούς του Σατανά. Θα επιδιώξει την εξουσία επί της Γης, θα θελήσει να κυριαρχήσει σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτές, όμως, δεν είναι οι επιδιώξεις –όπως αναφέρεται στις Γραφές– του Αντίχριστου στις Έσχατες Ημέρες;

Κάποιες ομοιότητες δεν θα πρέπει να διαφύγουν της προσοχής μας:

Ο Σατανάς προσπαθεί πάντα να μιμηθεί τον Θεό, για να ξεγελάσει τους ανθρώπους. Ο κλώνος Αντίχριστος θα ήταν μια εξαιρετικά παραπλανητική μίμηση της ενσάρκωσης του Χριστού.

Ο Χριστός γεννήθηκε με θαυμαστό τρόπο. Το ίδιο δεν θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί και για τον Αντίχριστο κλώνο του Ιησού;

Ο Πατέρας του Ιησού είναι αόρατος και βρίσκεται στον ουρανό. Το ίδιο δεν θα μπορούσε να ισχυριστεί και ο κλώνος Αντίχριστος για τον «πατέρα» του;

Ο Ιησούς ήταν μέγας διδάσκαλος. Το ίδιο δεν θα μπορούσε να ισχυριστεί και ο κλώνος, εφόσον θα διαθέτει παρόμοιες νοητικές ικανότητες λόγω της κλωνοποίησης;

Ο Ιησούς αναστήθηκε εκ νεκρών. Μήπως κάτι τέτοιο δεν θα ισχυριστεί και ο κλώνος Αντίχριστος;

Ο Ιησούς αποτελεί το σπουδαιότερο έργο του Θεού; Ο κλώνος Αντίχριστος θα αποτελεί το σπουδαιότερο έργο του ανθρώπου.

Ο Ιησούς δεχόταν κοντά Του και ελεούσε όλους όσοι τον λάτρευαν. Το ίδιο δεν θα ισχυριστεί και ο κλώνος;

Το χειρότερο όλων θα ήταν το ότι ο κλώνος θα ισχυριστεί ότι είναι ο Ιησούς της Δευτέρας Παρουσίας. Ένας Αντίχριστος που θα έμοιαζε σαν δυο σταγόνες νερό με τον Ιησού δεν θα έβρισκε δυσκολία να πείσει τους πολλούς γι’ αυτό. Και όπως ο Ιησούς ανεστήθη εκ νεκρών, το ίδιο θα ισχυριστεί και ο κλώνος. Αφού θα «αναστηθεί» από τα «νεκρά» κύτταρα του Ιησού!

Και εδώ τίθεται το ζήτημα της εξαπάτησης. Πώς μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι το κύτταρο που θα χρησιμοποιηθεί για την κλωνοποίηση του Ιησού προέρχεται πράγματι από το σώμα Του; Ο «τάφος του Ιησού» που φημολογείται πως ανακαλύφθηκε πρόσφατα στην Ιερουσαλήμ ανήκε πράγματι στον ίδιο; Και αν εκεί βρεθεί κάποια τρίχα από τα μαλλιά του ή μια σταγόνα αποξηραμένου αίματος πώς μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι ανήκαν σε Εκείνον; Η Σινδόνη του Τορίνο που φέρεται ότι κάλυψε το σώμα Του μετά τη σταύρωση, και φέρει ίχνη αποξηραμένου αίματος, είναι αυθεντική;

Απόσπασμα απο το περιοδικό Τρίτο Μάτι, τεύχος 91, Ιανουάριος 2001.

Για να δούμε τώρα τι ειναι αυτο το σχέδιο Δευτέρα Παρουσία ;

Ο Michael Park από το Fox News αναφέρει “Τα μέλη της ομάδας αυτής,δηλαδη της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης(έχει γίνει ψωμοτύρι το μη κερδοσκοπικό στις μέρες μας,για να δρούν ελεύθερα) βλέπουν την τεχνολογία κλωνοποίησης ως μία ευκαιρία για να φέρουν κυριολεκτικά τον Χριστό στη σύγχρονη εποχή.” “Ελπίζω ότι θα φέρει την παγκόσμια ειρήνη”, δήλωσε μια πηγή εντός της ομάδας, η οποία αποτελείται απο 13 ή 14 μέλη από ένα ευρύ φάσμα θρησκειών ( Σχόλιο :τωρα πως γίνεται οι διαφορετικές θρησκείες να επιζητούν την κλωνοποίηση του Ιησου είναι κάτι που πρέπει να μας βάλει σε πολλές σκέψεις,για το ποιοι το προετοιμάζουν όλο αυτό) επαγγελμάτων και περιοχών. ” Ο Armageddon δεν είναι κάποια μια τεράστια μάχη, όπου ο καθένας πεθαίνει, όπως πιστεύουν μερικοί.”

Μόλις γεννηθεί, το μωρό Ιησούς,ο κλώνος θα είναι όπως όλα τα άλλα παιδί, είτε Σωτήρας της ανθρωπότητας ή όχι.

«Δεν σχεδιάζουμε να μεγαλώσουμε το παιδι σε ένα εργαστήριο και να του μεταδωσουμε συγκεκριμένες πεποιθήσεις», είπε η πηγή. Φανταστείτε έναν Ιησού που θα αρέσει στον καθένα, εναν που όλοι θα γνωρίζουν και μπορούν να ενωθούν με αυτόν, μπορούμε να τον δημιουργήσουμε και αυτός θα φέρει στην χιλιετία, την χρυσή εποχή της ειρήνης.

«Προκειμένου να σώσουμε τον κόσμο από την αμαρτία, πρέπει να κλωνοποιήσουμε τον Ιησου για να ξεκινήσει ο δεύτερος ερχομός του Χριστού.”

“Αλλά θα πρέπει να περιμένουμε περίπου παθητικά για κάποιο θαύμα να συμβεί; Μήπως ο Θεός δεν μας εδώσε το μυαλό για να το χρησιμοποιήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε; Μήπως ο Ιησούς δεν εδωσε εντολή να πάρουμε το σπαθί; Ναι, η Δευτέρα Παρουσία θα συμβεί, γιατί θα την πραγματοποιήσουμε εμεις. Αυτό είναι το μήνυμα της Βίβλου: ότι ο άνθρωπος είναι υπεύθυνος για τη σωτηρία του. Δεδομένου ότι όλοι οι άνθρωποι είναι από την ίδια τη φύση τους αμαρτωλοί, ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι μέσω του Ιησού Χριστού. Αλλά πού είναι ο Ιησούς; Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με υπεκφυγές, όπως, «ο Ιησούς είναι μέσα στις καρδιές μας», ή «Ο Ιησούς είναι παντού.” Ματαιες δηλώσεις του τύπου που έχουν ως στόχο να καθησυχάσει τα παιδιά και τους αδαείς. Θέλουμε συγκεκριμένη δράση, και την θέλουμε τώρα. Χρειαζόμαστε τον Ιησού με σάρκα, για να σώσει τον κόσμο από την αμαρτία. ‘ Οι Χριστιανοί θα περιμένουν για πάντα τον Ιησού για να επιστρέψει αν δεν πάρουμε το θέμα στα χέρια μας και να τον φέρουμε πίσω! “”

Δεν γνωρίζω στο κατα πόσο τα παραπάνω,αποτελούν σενάρια επιστημονικής φαντασίας ή μια άλλη θεωρία συνομωσίας,ωστόσο αποτελεί εναν έξυπνο τρόπο για να φέρουν εναν ακόμα “Μεσσία”,ειδικά τώρα που δημιούργησαν τις καταλληλες συνθήκες παγκοσμίως και ο κόσμος αποζητά κάποιον που θα τον βγάλει απο αυτό το τέλμα.

Related Posts
0 Comments

No Comment.