Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

«Η Ελλάδα θα πρέπει να σπάσει το ταμπού της πώλησης γης, εάν θέλει να μειώσει το χρέος της»…

 

Bloomberg: Η Ελλάδα πρέπει να ξεπεράσει το ταμπού πώλησης γης

αναφέρει στο Bloomberg ο Μίλτος Καμπουρίδης του επενδυτικού Οίκου Dolphin Capital Partners, επισημαίνοντας ότι κανένας ξένος επενδυτής δε θα θελήσει να μισθώσει ακίνητο, το οποίο θα αναπτύξει με τον τρόπο που θα του υποδείξουν.

Η εταιρεία του αναπτύσσει επτά πολυτελή θέρετρα στην Ελλάδα και δηλώνει ότι θα χρειαστεί επενδύσεις 2 δισ. ευρώ. Επιπλέον, λέει ο κ. Καμπουρίδης, πολλές εταιρείες θα αποθαρρυνθούν από την ελληνική γραφειοκρατία, αφού η Dolphin Capital χρειάστηκε να συγκεντρώσει 2.200 υπογραφές από το κράτος για τις επενδύσεις της.

Επίσης ο οικονομολόγος της Royal Bank of Scotland, Silvio Peruzzo χαρακτηρίζει ως πολύ φιλόδοξο το στόχο για έσοδα 50 δισ. από τις αποκρατικοποιήσεις. «Οι πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων είναι σημαντικό μέρος της προσπάθειας για τη σταθεροποίηση του χρέους, όμως, δεν είναι πανάκεια», εξηγεί.

Εν τω μεταξύ κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου χθες ο κ. Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα έχει ολοκληρώσει έως τις 15 Απριλίου τις διαρθρωτικές αλλαγές για το 2011, τα προγράμματα αποκρατικοποιήσεων και ανάπτυξης, καθώς και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής σταθερότητας.

Μιλώντας δε στη συνεδρίαση των ευρωπαίων Σοσιαλιστών, επανέλαβε ότι «στόχος είναι η επιστροφή στις αγορές το 2012» και επεσήμανε ότι «μένουν ακόμα πολλά να γίνουν για να θεωρήσουμε πως έχει κλείσει ο κύκλος και ότι έχουν τελειώσει οι προσπάθειές μας»

Πηγή :Επίκαιρα

Related Posts
0 Comments

No Comment.