Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Η Εκκλησία και η περιουσία της σώζουν αυτή τι στιγμή την Ελλάδα!!! Φυσικά όχι από αυτούς τους πολιτι

22 Η Εκκλησία και η περιουσία της σώζουν αυτή τι στιγμή την Ελλάδα!!! Φυσικά όχι από αυτούς τους πολιτικούς.;;;;;;;;gap patriarxhs jerousalem 200x136 Η Εκκλησία και η περιουσία της σώζουν αυτή τι στιγμή την Ελλάδα!!! Φυσικά όχι από αυτούς τους πολιτικούς.;;;;;;;;

 

 

 

 

 

To θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας είναι τεράστιο από κάθε πλευρά.Κυρίως είναι ηθικό, και φυσικά ότι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό, για να θυμηθούμε τα πεπραγμένα του Βουλγαράκη.
Η θρησκευτική προσήλωση στο χριστιανικό δόγμα δημιούργησε όπως είναι φυσικό και οικονομικές δοσοληψίες. Ας μη ξεχνάμε τον φόβο που σπέρνουν οι ηγεσίες στο ποίμνιο τους που οι περισσότεροι είναι αγράμματοι και θρησκόληπτοι με όποια έννοια και να το ορίσεις.
Εξαίρεση δεν έχουν ούτε οι πολιτικοί που στηρίζουν την εκλογή τους σ΄αυτές τις σχέσεις με αντίτιμο πολλές χαριστικές διατάξεις.
Τελευταίο κατόρθωμα το Βατοπέδιο με απίστευτα αδιαφανείς διαδικασίες ενεπλάκησαν αγιορείτες και ανώτατα στελέχη της πολιτείας. Μια πολιτεία δέσμια άνομων και πολλαπλών συμφερόντων που περιθωριοποιεί τον λαό που αναίσχυντα σ΄αυτόν ρίχνουν πάντα τα βάρη, κυρίως τα οικονομικά.
Ούτε ο Ελευθέριος Βενιζέλος τόλμησε να διαχωρίσει τα της εκκλησίας από το κράτος στον καιρό της παντοδυναμίας του.
Προτάσεις υπάρχουν; Βεβαίως και εξηγούμαι, ΑΜΕΣΗ δήμευση της εκκλησιαστικής περιουσίας όχι φυσικά από τους ήδη υπάρχοντες πολιτικούς αλλά από ανώτατους δικαστές και εκλεγμένους από τον λαό για καταγραφή της όποιας περιουσίας και άμεσο διαχωρισμό κράτους – εκκλησίας. Άλλωστε υπηρετώντας το μεταφυσικό δεν έχουν ανάγκη των αγαθών που σκανδαλίζουν.Το αποτέλεσμα θα είναι η απελευθέρωση από τους τοκογλύφους αρχικά καιμε μια εντελώς ελληνοκεντρική αντιμετώπιση των προβλημάτων που διαλύουν την χώρα, να αποχωρήσουμε από τους ανίκανους ηγετίσκους της Ευρώπης αλλά το τιμόνι στον λαό που εκείνος επωμίζεται τα βάρη. Τέλος αφήνω την δήμευση των διεφθαρμένων δημοσίων λειτουργών για να μή νομίσει κανείς ότι αφήνονται στο απυρόβλητο.Αναγέννηση εδώ και τώρα παντού.

Γεώργιος Μάντζαρης

 

 

http://www.arxaiaithomi.gr

Related Posts
0 Comments

No Comment.