Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Η ειδωλολατρία των συναισθηματικών εξαρτήσεων
«…Ιδιαζόντως επικίνδυνη για τους Χριστιανούς είναι η συναισθηματική προσκόλλησή τους σε πρόσωπα, οφειλομένη σε έλλειψη ορθοδόξων κριτηρίων, η τυφλή εμπιστοσύνη σε ό,τι λέγουν και πράττουν αυτά τα πρόσωπα…»
«Συναισθηματικές εξαρτήσεις, εντέχνως καλλιεργούμενες, προς επίσημα πρόσωπα με την προβολή ενός θελκτικού image τους δεν πρέπει να αγγίζουν την καρδιά των ορθοδόξων»

Από το βιβλίο του π. Ιωάννη Φωτοπούλου: «Θεανθρώπινη Καθολικότητα ή Πανθρησκειακή Παγκοσμιότητα».


Αρχίζουμε αυτό το άρθρο «ανορθόδοξα», δηλαδή όχι σύμφωνα με το σοσιαλιστικό μας «δόγμα», αλλά σύμφωνα με το Ορθόδοξο «δόγμα». Ο σοσιαλισμός μας ταυτίζεται εδώ, όπως και σε πάρα πολλά άλλα ζητήματα, με την Ορθοδοξία…

Έχουμε αναλύσει, πολλές φορές και διεξοδικά το ναρκωτικό της ειδωλολατρίας και τη μεγάλη καθεστωτική απάτη των ειδώλων.

Η προσωπολατρία αποτελεί το φιλοσοφικό βάθρο του κοινωνικού, πολιτικού και πνευματικού ολοκληρωτισμού, την «ψυχή» κάθε εξουσιαστικής κακουργίας.

Σήμερα, στην εποχή του ολοκληρωτισμού της αγοράς και του χρήματος, αυτό το φαιό βάθρο εμφανίζεται με πολλές πλευρές και γωνίες, με πολλά χρώματα και ήχους, με μια μεγάλη ποικιλία κατασκευασμένων ειδώλων, μέσω της διαφήμισης και των ΜΜΕ.

Η ειδωλολατρία σήμερα έχει πάρει θηριώδεις και μοχθηρές διαστάσεις: πρόσωπα-είδωλα, λέξεις-είδωλα, πράγματα είδωλα. Το χρήμα είναι το υπερ-είδωλο…

Όλο αυτό το οικοδόμημα θεμελιώνεται πάνω στην πρωτοφανή και τεράστια ιδεολογική, πολιτική και ηθική σύγχυση και πτώση, στη δραματική πολιτική άγνοια και αφέλεια, στην αδιέξοδη απελπισία και οργή του λαού και στη μέθη από τα «ωραία λόγια» και τις δημοκοπικές, καταναλωτικές καταγγελίες…

Πολλοί μεθάνε σήμερα από τα ποικίλα και πολύχρωμα είδωλα, που το ίδιο το καθεστώς και οι λειτουργίες του τα έχουν κατασκευάσει: λειτουργίες της οικονομικής, πολιτικής, πνευματικής και δημοσιογραφικής αγοράς.

Μεθάνε από τα είδωλα που έχουν κατασκευαστεί από τα ΜΜΕ και το εκλογικό παζάρι…

Μεθάνε από κάθε ουρλιαχτό και κάθε ηχηρή καταγγελία των πολιτικών ή άλλων φρασεοκόπων, δίχως ΠΟΤΕ να εξετάζουν τις ιδεολογικές και πολιτικές θέσεις των προσώπων-ειδώλων, την ιστορία τους, το βαθύτερο νόημα των «ωραίων» λέξεων που καταναλώνουν, τη ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ πολιτική και οργανωτική τους ΠΡΑΚΤΙΚΗ, το πλαίσιο του θεάτρου μέσα στο οποίο τα πρόσωπα-είδωλα υποδύονται συγκεκριμένους ρόλους…

Εξετάζουν τα πρόσωπα-είδωλα σαν να είναι αυθύπαρκτες οντότητες και σαν να μην λειτουργούν μέσα στην κοινωνική, πολιτική και οργανωτική δομή ιδεών και πρακτικών.

Όταν ξεκόβεις, βεβαίως και ανεξαρτητοποιείς το πρόσωπο, όταν το εξατμίζεις από κάθε ιστορικό, κοινωνικό και πολιτικό χυμό τότε δεν μπορείς ούτε να διακρίνεις το ρόλο του ηθοποιού που υποδύεται και το χειρότερο: Αποκόβεις από το ιστορικό, κοινωνικό και πολιτικό πρόσωπο ΚΑΙ τις λέξεις που χρησιμοποιεί και τα εκλογικά, καταναλωτικά του σώου…

Εδώ πλέον κατεβαίνουμε ακόμα ένα σκαλί: κατρακυλάμε και στην ειδωλολατρία των λέξεων και των καταναλωτικών φράσεων…

Τα γράφουμε όλα αυτά ξανά (τα έχουμε αναπτύξει πολλές φορές), διότι είδαμε κάποιοι να μεθάνε από τα ανέξοδα καταγγελτικά λογύδρια της Λιάνας Κανέλλη στη Βουλή, καθώς και αυτά του Πάνου Καμμένου.

Μαγεύτηκαν και μέθυσαν κάποιοι επειδή αυτοί οι κοινοβουλευτικοί ξιφομάχοι έπαιζαν πιο θεαματικά και πιο ηχηρά το ρόλο τους στο θίασο της Βουλής, στο ναό αυτόν της απάτης…

Μέθυσαν επειδή κατάγγειλαν την κυβέρνηση ότι διαπράττει εγκλήματα εθνικής προδοσίας, ξεπουλήματος και διάλυσης της χώρας…

Ωραία λόγια που βελονιάζουν το θυμό μας, αν και σήμερα ακούγονται από πολλά στόματα του καθεστώτος…

Λόγια, όμως, θεατρικής παράστασης και καταναλωτικού θεάματος, λόγια ανέξοδα και κυρίως λόγια για να νανουρίζουν υπνωτικά αυτούς που μεθάνε από τα είδωλα-πρόσωπα και από τις εντυπωσιακές «ατάκες» της καταναλωτικής καταγγελίας…

Λόγια ψεύτικα και υποκριτικά των ηθικολόγων του εκλογικού κρετινισμού οι οποίοι πίσω από αυτά τα πολιτικά σώου επικαλύπτουν και αποκρύπτουν την πολιτική τους διπροσωπία και ψευτιά.

Η σκέψη όλων αυτών των κομματικών φρασεοκόπων είναι διαποτισμένη με διπροσωπία και ψευτιά…

Ας το δούμε συγκεκριμένα:

Ζήτημα 1ον

Γαυγίζουν άγρια εναντίον των εθνικών εγκλημάτων της κυβέρνησης, αλλά ότι βρισκόμαστε κάτω από ένα στυγνό καθεστώς κατοχής της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, και ακόμα ότι η Βουλή είναι κατοχική, αυτά τα κεντρικά ζητήματα της ΕΘΝΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ και ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ δεν τα αγγίζουν.

Φυσικά δεν άγγιξαν και το πελώριο ΠΟΛΙΤΙΚΟ και ΗΘΙΚΟ ζήτημα της ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ τους καθώς και των κομμάτων τους σε μια Βουλή που δίνει το «δημοκρατικό» άλλοθι στη δικτατορική κατοχή, αλλά και στην κυβέρνηση αυτής της κατοχής.

Είναι εύκολο, ανέξοδο και εντυπωσιακό να κατηγορείς την κυβέρνηση της κατοχής και να αθωώνεις το ΣΥΝΟΛΙΚΟ καθεστώς της κατοχής, καθώς και τα κόμματα που αποτελούν το «δημοκρατικό» φύλλο συκής αυτής της κατοχής…

Συμμετέχουμε στο τσίρκο της ΕΘΝΙΚΗΣ μας προδοσίας και φωνασκούμε για τις κυβερνητικές μαριονέτες των δυνάμεων κατοχής.

Τέτοια διπροσωπία και ψευτιά…

Ζήτημα 2ον

Φωνάζει η Κανέλλη για ξεπουλήματα και άλλα τέτοια ηχηρά, αλλά παρακάμπτει και αφανίζει κυριολεκτικά την πολιτική του κόμματός της και της ίδιας: Δηλαδή τις εγκληματικές ευθύνες και προδοσίες του ΚΚΕ που έστρωσαν και παρείχαν άλλοθι στο νεοταξικό οδοστρωτήρα ο οποίος μας οδήγησε εδώ: Στην εθνική μας υποδούλωση και στη δικτατορική επιβολή των δυνάμεων του κεφαλαίου.

Και ακόμα: τι κάνει σήμερα το κόμμα της και η ίδια, έξω από το να καταναλώνει «πατριωτισμούς» και πολεμικά ανακοινωθέντα….

Σημείωση: Τον Πάνο Καμμένο τον αφήνουμε γιατί οι πάντες γνωρίζουν ότι το κόμμα του ήταν και είναι μία από τις κυβερνητικές αιχμές των νεοταξικών σχεδιασμών και συμφορών.

Ας φύγει πρώτα από αυτό το κόμμα και μετά να έρθει να γαυγίζει για εθνικές προδοσίες…

Η Κανέλλη κραυγάζει περί ξεπουλήματος της πατρίδας και επιχειρεί με τα ρητορικά πυροτεχνήματα ενός αφηρημένου πατριωτισμού και με θεατρινισμούς να παρακάμψει το ιστορικό έγκλημα του κόμματός της ΠΑΝΩ στα στρατηγικά και ουσιώδη πολιτικά ζητήματα.

Στρατηγικές του καθεστώτος που η ηγεσία του ΚΚΕ όχι μόνο τις ευλόγησε, αλλά αποτέλεσε και την ιδεολογική και πολιτική τους αιχμή.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ:

α) Ήταν και είναι η ηγεσία του ΚΚΕ που ευλόγησε και προώθησε το κεντρικό στρατήγημα της Νέας Τάξης και του καθεστώτος: Τα «ανοικτά σύνορα», συνακόλουθα την οργανωμένη και μαζική εισαγωγή αλλοδαπών εποίκων.

Με αυτό το «εργαλείο» έχουν αλωθεί τα πάντα, έχουν προωθηθεί όλες οι εθνικές συμφορές, όλες οι πολιτικές της αποδόμησης και ισοπέδωσης της ελληνικής κοινωνίας και με αυτό το «εργαλείο» επιβάλλεται, σήμερα και η φυσική κατοχή της Ελλάδας.

β). Επακόλουθο αυτής της πολιτικής του ΚΚΕ είναι και η επικύρωση των τακτικών, νεοταξικών «οχημάτων»: τα καθεστωτικά νομοθετήματα της Ιθαγένειας και του Καλλικράτη.

γ). Επίσης είναι το ίδιο το ΚΚΕ που ευλογούσε, προωθούσε και επικύρωνε τα τρομοκρατικά, νεοταξικά ιδεολογήματα: του «αντιρατσισμού» και «αντιεθνικισμού».

Δεν μπορεί,
σήμερα να μιλά κανείς για «πατριωτισμό» και «εθνικά ζητήματα» ή ενάντια στο πολιτικό και κομματικό κατεστημένο δίχως ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΑ να ΑΠΟΔΟΜΕΙ και να ΕΞΑΡΘΡΩΝΕΙ τα κυρίαρχα ιδεολογήματά τους, με τα οποία το καθεστώς και οι «μπράβοι» του τρομοκρατούν και συκοφαντούν τον ελληνικό λαό.

Φυσικά όταν αποδέχεσαι και στηρίζεις την κεντρική συνιστώσα του πλανητικού ιμπεριαλισμού («ανοικτά σύνορα», εισαγωγή αλλοδαπών, πολυπολιτισμικότητα κ.λπ), αποδέχεσαι και τα κυρίαρχα ιδεολογήματα του καθεστώτος…

δ).
Ακόμα: Κεντρικός προσανατολισμός της Νέας Τάξης και του εγχώριου υπαλληλικού της κατεστημένου, είναι η αποσάθρωση και αποτέφρωση του εθνικού ιστού της ελληνικής κοινωνίας που είναι η Ορθοδοξία.

Δεν μπορεί, συνεπώς, να μιλάμε «πατριωτικά» δίχως να θέτουμε προγραμματικά την υπεράσπιση του Ορθόδοξου εθνικού ιστού και δίχως να αποκαλύπτουμε τον άγριο, πολύμορφο και εξοντωτικό πόλεμο που γίνεται από το καθεστώς ενάντια σε αυτόν τον «εθνικό ιστό».

Η ηγεσία του ΚΚΕ πρωτοστατεί στις επιθέσεις εναντίον της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Η «Ορθόδοξη» Κανέλλη εδώ δεν βγάζει άχνα και μάλιστα η υπογραφή της φιγούραρε από τις πρώτες, σε αιτήματα κατά της Ορθόδοξης παράδοσης…

ε). Τέλος, ένας από τους κεντρικούς «μοχλούς» του κεφαλαίου για την ισοπέδωση και διάλυση της εθνικής μας υπόστασης είναι η οργανωμένη κατοχή μας από τους Μουσουλμάνους.

Όταν βεβαίως σιωπάς συνειδητά πάνω στο ζήτημα του Ορθόδοξου εθνικού ιστού, είναι φυσικό να συγκαλύπτεις και τα ειδικά τακτικά παιχνίδια του καθεστώτος: Τα παιχνίδια σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας που παίζονται με τους Μουσουλμάνους.

Και μετά γαυγίζει η Κανέλλη στη Βουλή για ξεπουλήματα της «πατρίδας» μόνο από την κυβέρνηση των ανδρεικέλων.

Η πολιτική της Κανέλλη, πολιτική του κόμματός της, ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΖΕΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ με τις στρατηγικές της Νέας Τάξης, είναι μια πολιτική που έχει ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ και ΕΠΙΒΑΛΕΙ την ολοκληρωτική ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ των ταξικών και πολιτισμικών ιστών της ελληνικής κοινωνίας, μια πολιτική που ΕΝΕΡΓΑ έχει συμβάλει στην υποδούλωση και ΚΑΤΟΧΗ της χώρας μας. Και μετά έρχεται στη Βουλή η Κανέλλη να δώσει παραστάσεις περί ξεπουλήματος της πατρίδας!!!

ΔΙΠΡΟΣΩΠΙΑ ΚΑΙ ΨΕΥΤΙΑ…

Η Λυδία Λίθος των λόγων είναι η πράξη. Η Λυδία Λίθος του αντινεοταξικού λόγου είναι η θέση που παίρνει ο καθένας απέναντι στα ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ της νεοταξικής λαίλαπας και ιδιαίτερα για την Ελλάδα, η θέση που παίρνει απέναντι στην εισβολή των αλλοδαπών και απέναντι στη μουσουλμανική «καταιγίδα».

Ας μη μεθάμε λοιπόν από τα κούφια ρητορικά λόγια που ρίχνονται, σαν ζάρια, στον ορνιθώνα της Βουλής…

Υ.Γ. Θα κλείσουμε πάλι, έστω και αν παρεξηγηθούμε, με δύο λόγια του π. Φωτόπουλου:

«Η κριτική μας δεν έχει χαρακτήρα προσωπικής επιθέσεως αν και πολλοί αντί να τοποθετηθούν κι να απαντήσουν στις εκφερόμενες υπό διαφόρων θέσεις κι αντί-θέσεις αρέσκονται να φορτίζουν συναισθηματικά την «πολιτισμένη» ατμόσφαιρα της διακινήσεως ιδεών και απόψεων κατηγορώντας τους ασκούντας κριτική για έλλειψη ευγένειας και «τακτ», για μισαλλοδοξία και φανατισμό, για άδικες προσωπικές επιθέσεις».

 

http://resaltomag.blogspot.com

Related Posts
0 Comments

No Comment.