Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Η αποχή στις εκλογές είναι ή δεν είναι λύση;

Πάρα πολλοί συμπολίτες μας και αυτό φαίνεται ήδη μέσα από σχόλια και άρθρα που γίνονται και στην μπλογκόσφαιρα, φέρονται αποφασισμένοι να απέχουν από τις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, δηλαδή να μην πάνε να ψηφίσουν. Η απογοήτευση από τα κόμματα και η ανικανότητα της πολιτικής ελίτ του τόπου, που από τη δική της διακυβέρνηση φτάσαμε σ’ αυτό το σημείο που έχουμε φτάσει, έχει απογοητεύσει τον κόσμο τόσο πολύ που βρίσκει σαν διέξοδο διαμαρτυρίας την αποχή από τις εκλογές. Αν μάλιστα στα πιο πάνω προστεθεί και η κακοδιαχείριση πάρα πολλών δήμων, οι οποίοι έχουν καταχρεώσει το κοινωνικό σύνολο για εξυπηρέτηση ημετέρων, τότε η φυγή φαντάζει ως ιδανική λύση.

Είναι όμως η φυγή λύση;

Αυτό εδώ το blog, μαζί με άλλα blogs, έδωσε μάχη στις προηγούμενες ευρωεκλογές υπέρ της αποχής και πραγματικά εκεί υπήρξε σημαντική αποχή. Όμως ήταν άλλα εκείνα τα δεδομένα και άλλα τα σημερινά. Ούτε κρίση είχε ξεσπάσει, ούτε ΔΝΤ και ξένη κατοχή στη χώρα μας δεν υπήρχαν. Ήταν απλά μια διαμαρτυρία κατά της τότε κακοδιαχείρισης από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Μετά από αυτό όμως, πολλοί πολίτες και ιδιαίτερα Νεοδημοκράτες συνέχισαν την αποχή και στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, με συνέπεια να εκλεγεί μια πανίσχυρη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με ταυτόχρονη σημαντική υποχώρηση των δυνάμεων της Νέας Δημοκρατίας. Το αποτέλεσμα ήταν ο κ. Παπανδρέου, ενώ είχε εξαπατήσει πολιτικά το λαό προεκλογικά, να έχει τελικά μια άνετη πλειοψηφία των 160 βουλευτών και να μην φοβάται διαρροές, τσακίζοντας κυριολεκτικά σήμερα τα μεσαία και κατώτερα λαϊκά στρώματα.
Τώρα όμως πρέπει να περάσουμε μήνυμα τόσο προς τους ξένους νεοαποικιοκράτες όσο και προς τους εδώ υποτακτικούς τους. Αυτές οι εκλογές, αν και φαινομενικά αθώες αυτοδιοικητικές εκλογές, θα πρέπει να τους εκπλήξουν, να τους σοκάρουν και να τους κόψουν τη φόρα για την πλήρη διάλυση του κοινωνικού κράτους. Θα πρέπει να ψηφίσουμε οτιδήποτε άλλο εκτός από τους υποτακτικούς του ΔΝΤ και τα εξαπτέρυγά τους.

Τι αποτελέσματα θα έχει ενδεχόμενη αποχή;

Κατ’ αρχήν κανένα αποτέλεσμα σε ότι αφορά την εκλογή των υποψηφίων. Το πολιτικό μας σύστημα είναι έτσι φτιαγμένο που δεν το επηρεάζει η αποχή, τα λευκά ή τα άκυρα ψηφοδέλτια. Ακόμα και ένας πολίτης να ψηφίσει έγκυρα, το κόμμα που θα πάρει την ψήφο θα εκλέξει 300 βουλευτές. Ακόμα και ένας δημότης να ψηφίσει, ο συνδυασμός που θα πάρει την ψήφο θα εκλέξει δήμαρχο. Επομένως η αποχή δεν προκαλεί άμεση ζημιά στο πολιτικό σύστημα.
Η αποχή θα αυξήσει τεχνικά τα ποσοστά εκείνου του κόμματος του οποίου οι ψηφοφόροι του θα πάνε στρατευμένα στις κάλπες. Επομένως, ενδεχόμενη αποχή θα ευνοήσει κυρίως το ΠΑΣΟΚ, του οποίου ο σκληρός πυρήνας θα ψηφίσει στρατευμένα.
Η αποχή δεν είναι πολιτική στάση. Είναι φυγομαχία. Είναι παράδοση άνευ όρων στις επιλογές στρατευμένων μειοψηφιών. Είναι παράδοση στο ΔΝΤ και στις ορέξεις των ντόπιων εκμεταλλευτών.
Ενδεχόμενη επικράτηση των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ θα σημάνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπανδρέου για πλήρη άλωση των πάντων, κοινωνικών και εθνικών θεμάτων.
Η αποχή των γηγενών ψηφοφόρων θα δώσει πολλαπλασιαστική δύναμη στην ψήφο των αλλοδαπών ψηφοφόρων, η οποία εκτός των άλλων μπορεί να προκαλέσει προβλήματα και σε ζωτικά εθνικά θέματα.
Επομένως αυτή τη φορά δεν έχουμε την πολυτέλεια της αποχής.
Αυτή τη φορά ψηφίζουμε τον ίδιο το διάβολο, αλλά όχι υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ. Εξάλλου δεν χάνουμε και τίποτα. Όλοι ανεξαρτήτως κομμάτων και χρωμάτων διέλυσαν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Επομένως προέχει το σαφές μήνυμα προς ΔΝΤ και ντόπιους εντολοδόχους.

Πηγή

“Είναι όμως η φυγή λύση;”

H αποχή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΓΗ. Είναι ΥΠΕΥΘΥΝΗ πολιτική στάση καταδίκης αυτού του διεφθαρμένου συστήματος. Που δεν δίνει ΚΑΜΜΙΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ στον πολίτη να ελέγξει απολύτως τίποτε.
Αποχή = ΚΑΤΑΔΙΚΗ πολιτική αυτού του συστήματος. Που αρνείται να μας υπηρετήσει να υπηρετήσει την κοινωνία. Και υπηρετεί τα δικά του συμφέροντα και των χρηματοδοτών του.
“Τι αποτελέσματα θα έχει ενδεχόμενη αποχή;”
1) Απάντηση: το κείμενο ανενδοίαστα ομολογεί ότι οι εκλογές ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΗΡΡΕΑΣΟΥΝ την κατάσταση. Η ψήφος σου δηλαδή ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΞΙΑ δημοκρατικά. Απλώς νομιμοποιεί αυτό το “σύστημα” και την ύπαρξή του. Οποιος ψηφίσει σημαίνει πως ΣΥΜΦΩΝΕΙ σε όσα κάνουν τα κόμματα.
2) Απάντηση: από που συνάγεται ότι θα πάνε οι ψηφοφόροι του ΠαΣοΚ να ψηφίσουν “στρατευμένα”; Από πουθενά. Αν έχετε κάποιο στοιχείο δώστε το και σε μας.
3) Απάντηση: η αποχή είναι ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ της διαφθοράς και της σήψης. Η συμμετοχή νομιμοποιεί το πολιτικό σύστημα να συνεχίσει κάνοντας τα ίδια. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαφωνεί μεν με τον Μνημόνιο αλλά δεν υποσχέθηκε πως δεν θα το αναγνωρίσει. Μεταξύ μας τώρα η αξιωματική αντιπολίτευση είναι η “χρυσή εφεδρεία” του συστήματος. Η αποχή κιαν είναι πολιτική στάση. Και μάλιστα στάση ΕΥΘΥΝΗΣ.
4) Απάντηση: Ψήφο εμπιστοσύνης δεν έχουμε στις δημοτικές εκλογές. Αυτά είναι για απληροφόρητους πολίτες.
5) Απάντηση: Χτύπημα κάτω από την ζώνη αυτό το επιχείρημα. Το πολιτικό σύστημα το υπεύθυνο για την εισροή όλων αυτών των αλλοδαπών νόμιμων και παράνομων, που έφεραν την εγκληματικότητα και έρριξαν τις αμοιβές, μας ζητάει τώρα να “πολεμήσουμε” δίπλα του, ενταντίον των αθλίων που μας κουβάλησε μέσα στο σπίτι μας. Αστεία πράματα.
Οσοι πιστεύουν ότι ο λαός είναι “κυρίαρχος” του δίνουν πίσω τα κλεμμένα του δικαιώματα. Δημοψηφίσματα, κληρωτές επιτροπές πολιτών που θα κάνουν έλεγχο, ΚΟΝΤΕΣ θητείες των αρχόντων, ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ κλπ κλπ.
Οποιος συνεχίζει να νομίζει πως ασκεί κάποιο δημοκρατικό του δικαίωμα ψηφίζοντας, γίνεται συνένοχος στον αφανισμό της πατρίδας.

Θραξ Αναρμόδιος

http://kostasxan.blogspot.com/2010/08/blog-post_10.html

Related Posts
0 Comments

No Comment.