Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

H φαρέτρα

Η ΦΑΡΕΤΡΑ

Ξέρετε υπάρχουν πράγματα στον τομέα της γνώσης, όπου οι γνώστες των ψυχολογικών τρικ, μπορούν να τα έχουν ως όπλα στην φαρέτρα τους. Πράγματα και καταστάσεις που για εμας είναι απλά, αλλά για τα μάτια ενός γνώστη να είναι η ακτινογραφία του πως κινείται και σκέπτεται ένα άτομο.

Για παράδειγμα έχετε απέναντι σας έναν μοναχικό ή και μονόχνωτο τύπο. Για εσάς είναι απλώς ένας μοναχικός ή μονόχνωτος τύπος, για τον γνώστη της πολεμικής μηχανικής –κοινωνικής αυτός ο τύπος είναι πιο χρήσιμος, αφού χάριν των παραπάνω χαρακτηριστικών μπορεί να επιβιώσει πιο εύκολα. Ένα άλλο παράδειγμα πιο καθημερινό είναι ο τρόπος που αγοράζει κάποιος! Συμφώνα πάντα με την ψυχολογία εκείνος που αγοράζει περισσότερα, τόσο περισσότερο αδύναμος είναι. (Κάτι σαν εκείνο το παλιό καλό ρητό που λέει ότι όποιος δεν έχει κυβικά πάει και τα αγοράζει!) Η κουλτούρα του από την άλλη μπορεί να αναγνωριστεί από τον τρόπο που ντύνεται!

Εντάξει θα μπορούσα να σας αναφέρω άπειρες τεχνικές που σας ξεγυμνώνουν κυριολεκτικά απέναντι στα μάτια ενός γνώστη. Αλλά ο σκοπός μου δεν είναι να σας αραδιάσω τεχνικές αλλά να σας δείξω ότι ο πόλεμος της πραγματικότητας έχει πολλά όπλα και πολλές ιδέες. Αλλά η ιδέα όπως υποστηρίζει η ψυχολογία είναι κινητήριος δύναμη. Μια δύναμη που μπορεί να οδήγησει τον παίκτη στην καταστροφή ή την απόλυτη επικράτηση.

http://photos.imageevent.com/paleoaleo/bowsarrows/websize/New%20quiver%20sized%201.jpg

Βεβαία οι ιδέες χωρίς υποστήριξη είναι άχρηστες γι αυτό και χρειάζονται υποστηρικτές που αφού φάνε το χορταράκι της κοινωνικής μηχανικής θα γίνουν τα πιστά όργανά τους. Τι πως είπατε, εσείς δεν μασάτε χορταράκι; Όλοι μας ακόμα και ο γραφών έχουμε παίξει το ρόλο του πρόβατου σε πάμπολλες περιπτώσεις!

Ένα καλό παράδειγμα είναι η μόδα που σύμφωνα με τους μελετητές της προπαγάνδας αποτελεί έναν από τους τρόπους της. Ναι ξέρω τι δουλειά έχει η αγορά ενός παντελονιού ή μια μπλούζας με την προπαγάνδα; Θυμηθείτε η μόδα είναι κουλτούρα όπως είπαμε και πιο πάνω αλλά και στυλ και ανάλογα με το ντύσιμο σου δείχνεις την κουλτούρα σου, αλλά και τις ιδέες σου. Ναι, τόσο απλά πράγματα, τόσο συνηθισμένα αλλά τόσο σημαντικά σε αυτόν τον πόλεμο της πραγματικότητας για το ποιος θα έχει τον έλεγχό της.

Όπλο σε αυτόν τον πόλεμο, μπορεί να γίνει μια ιδέα, μια μόδα, ένα στυλ. Η φαρέτρα είναι γεμάτη από όπλα, αρκεί να έχεις την κατάλληλη γνώση για να τα δεις, ή τον κατάλληλο τρόπο να μετατρέψεις την ιδέα σου σε κινητήριο δύναμη. Σκέψου τα κόμματα για παράδειγμα, δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια, ή και περισσότερες ιδέες που μετατράπηκαν σε κινητήριο δύναμη χάριν στα κατάλληλα όπλα της φαρέτρας!

Αλλά όπως είπαμε πιο πάνω, οι ιδέες χωρίς υποστήριξη, είναι άχρηστες! Και εδώ είναι το κλειδί για τα όπλα της φαρέτρας, που θα κάνουν την ιδέα, το στυλ, την κουλτούρα μέσω των ατόμων που θα την ακολουθούν, οντότητα.

 

asterias

Related Posts
0 Comments

No Comment.