Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Η βόμβα στην βουλη και …η διαφήμιση των Τούρκων

Στις 19:59  ακριβώς εξερράγη βόμβα που ήταν τοποθετημένη σε κάλαθο αχρήστων, στο μπροστινό μέρος της Βουλής, πάνω από τον Άγνωστο Στρατιώτη.

Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα στις 19:45 στην εφημερίδα « Ελευθεροτυπία». Ο άγνωστος που τηλεφώνησε έδωσε 17 λεπτά διορία για την έκρηξη, ο εκρηκτικός μηχανισμός, όμως, εξερράγη στα 15 λεπτά.

Οι πρώτες πληροφορίες δείχνουν πως η βόμβα πυροδοτήθηκε με ωρολογιακό μηχανισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. θεωρεί ευτύχημα το γεγονός ότι δεν υπάρχουν τραυματίες ή θύματα.

Λίγη ώρα μετά το συμβάν, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη προέβη σε δηλώσεις, στην είσοδο της Βουλής. Ο κ. Χρυσοχοϊδης, μεταξύ άλλων, είπε:

«Κάποιοι επιδιώκουν να σπείρουν τον φόβο και τον πανικό.

Τους λέμε ότι δεν φοβόμαστε και δεν πανικοβαλλόμαστε.
Θέλησαν να σπείρουν το χάος και τον τρόμο σε ένα σημείο με υψηλό συμβολισμό για τους Έλληνες.

Η Αθήνα είναι μία ανοιχτή και ασφαλής πόλη και θα παραμείνει έτσι. Δεν θα μετατρέψουμε την Αθήνα σε στρατοκρατούμενη πόλη.

Οι θρασείς αυτοί δράστες να είστε σίγουροι πως θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».

Ηγετικά στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα πίσω από την έκρηξη να κρύβεται η οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Άνδρες της αντιτρομοκρατικής εξετάζουν, ήδη, το υλικό από τις κάμερες της Βουλής, που, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καταγράψει την έκρηξη.

Η Αστυνομία προειδοποίησε εγκαίρως τη φρουρά από τον Άγνωστο Στρατιώτη, η οποία, όμως, παρέμεινε στη θέση της, ενώ απέκλεισε αμέσως τον χώρο γύρω από τη Βουλή.

Η βόμβα ήταν μικρής ισχύος και, προφανώς, η τοποθέτηση αποτελεί ισχυρό συμβολικό μήνυμα.

Αυτό άλλωστε είπαν στη zougla.gr κύκλοι του υπουργείου, οι οποίοι εκτιμούν πως οι δράστες θέλουν να κάνουν επίδειξη δύναμης απέναντι στο κράτος. 

Από την έκρηξη έσπασαν τζάμια των γραφείων του Κοινοβουλίου, αφού το ωστικό κύμα φαίνεται ότι κατευθύνθηκε προς το κτίριο της Βουλής και όχι προς τον δρόμο.

Σε δήλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής, έκανε λόγο για «επίθεση κατά της δημοκρατίας».

 

Μέσα στο κλίμα των διαρκώς κλιμακούμενων τουρκικών προκλήσεων είχαμε και την δημοσίευση σε τουρκικό site, προφανώς από την εταιρεία ROKETSAN, κατασκευάστριας των βαλλιστικών πυραύλων μικρού και μέσου βεληνεκούς (σύμφωνα με πληροφορίες η έκδοση μέσου βεληνεκούς θα είναι έτοιμη στις αρχές του 2011) εδάφους-εδάφους YILDIRIM, μια “καλλιτεχνική” προσέγγιση της ελληνικής Βουλής μετά από βολή του YILDIRIM, άκρως χαρακτηριστική για το πώς βλέπουν το μέλλον των ελληνοτουρκικών σχέσεων οι γείτονες.


Ιδού η…καλλιτεχνική προσέγγιση των ελληνοτουρκικών σχέσεων!!!!

 

 

ΠΗΓΕΣ

 

zougla.gr

defence.net

Related Posts
0 Comments

No Comment.