Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Google και Facebook όπως λέμε CIA


«Το έψαξα στο GOOGLE». Η φράση αυτή υπονοεί εγκυρότητα, όπως κάποτε λέγαμε «Πάπυρος Λαρούς», τελεία.

Διαβάσαμε λοιπόν στα νέα του Yahoo:

Η Consumer Watchdog, μια ομάδα που ασχολείται εδώ και μερικά χρόνια με τις πρακτικές παραβιάσεων προσωπικών δεδομένων από την Google, ζήτησε να γίνει έρευνα από το Κογκρέσο των ΗΠΑ, γύρω από τις «στενές» σχέσεις τη γιγάντιας αυτής εταιρίας του Διαδικτύου και της κυβέρνησης του προέδρου Ομπάμα.

Με επιστολή που έστειλε η Consumer Watchdog ζήτησε από τον βουλευτή Darrell Issa, νέο πρόεδρο της επιτροπής που επιβλέπει τη λειτουργία της Βουλής των Αντιπροσώπων και της μεταρρυθμιστικής πολιτικής της Κυβέρνησης (με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό) να ερευνήσει τη σχέση ανάμεσα στη Google και μερικές κρατικές υπηρεσίες. Ιδιαίτερα να ερευνήσει τα συμβόλαια ανάμεσα στη Google και την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) καθώς και το δικαίωμα η εταιρία να χρησιμοποιεί το αεροδρόμιο που ανήκει στην Υπηρεσία Αεροναυτικής και Διαστήματος στην καλιφόρνια.

Επίσης, οι Ομοσπονδιακοί πράκτορες δεν έκαναν τις δέουσες ενέργειες μετά τις αποκαλύψεις που είχαν γίνει πέρυσι ότι τα αυτοκίνητα του «Δρόμου» της Google, συγκέντρωναν στοιχεία από τις ανοικτές συνδέσεις Wi-Fi συνδέσεις που είχαν με όσους χρησιμοποιούσαν το λογισμικό της στα όργανα πλοήγησης του αυτοκινήτου ή του σκάφους τους.

Αλλά το ότι το Διαδίκτυο καθίσταται ένας τεράστιος «μεγάλος αδελφός», φαίνεται και από μια άλλη υπηρεσία του. Το Facebook, που διαθέτει πλέον των 50 εκατομμυρίων χρηστών και η αξία του φτάνει τα αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια.

 

Έρευνες που έγιναν -και μπορείς να τις βρεις στο Διαδίκτυο- αποδεικνύουν ότι το Facebook το ξεκίνησε η CIA.

Αρχική ιδέα του Facebook που έχει καταστεί πλέον κοινωνικό φαινόμενο, ήταν να βρεθεί ένας πιο στενός τρόπος επικοινωνίας και επαφής μεταξύ των Αμερικανών φοιτητών. Για να καταστεί σήμερα ένας τεράστιος τροφοδότης πάσης φύσης πληροφοριών σε αμερικανικές υπηρεσίες.

Δεν υπάρχουν πια κάποια σκοτεινά σημεία στην ιστορία επιτυχίας του Facebook καθώς εξαπλώνεται στην μπλογκόσφαιρα. Οι ενδείξεις που σύμφωνα με «θεωρίες συνωμοσίας», το Facebook συνδέεται με τη CIA και το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας είναι πέρα από κάθε αμφιβολία επαρκείς. Είναι πλέον γνωστό πως η CIA χρησιμοποιεί τo Facebook ακόμα και για να στρατολογεί στελέχη της ” Εθνικής Μυστικής Υπηρεσίας”.

Ψάχνοντας τις αμερικανικές διαφημίσεις εύρεσης εργασίας διαπιστώνεις ότι όλες πλέον ζητούν τον αν ο ενδιαφερόμενος διαθέτει κωδικό του Facebook…

 

 

Όταν ξεκίνησε την ιδέα του Facebook ο Marck Zuckerberg, πήρε μια πρώτη χρηματοδότηση 500.000 $ από έναν ακροδεξιό συγγραφέα τον Peter Thiel μέλος της υπερσυντηρητικής ομάδας «VanguardPAC».

Η δεύτερη χρηματοδότηση στο Facebook ήταν 12,7 εκατομμύρια δολάρια και ήρθε από την χρηματοπιστωτική εταιρία Accel Partners, της οποίας γενικός διευθυντής ήταν ο James Breyer, πρώην διευθυντής εταιριών που είχαν ιδρυθεί από την CIA to 1999. Σκοπός μιας από τις εταιρείες του ήταν «data mining technology». Με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό. Ο Bryer είχε διατελέσει μέλος του ΔΣ της εταιρίας R&D BBN Tecchnologiew, μια από εκείνες που είχαν πρωτοστατήσεις τη δημιουργία του «Παγκόσμιου Ιστού», πιο γνωστού ως www.

Εκείνη την εποχή έρχεται στην εταιρία και η δρ Ανίτα Τζόουνς που είχε διατελέσει διευθύνων σύμβουλος στην υπηρεσία Έρευνας και Μηχανικής του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας. Είχε διατελέσει μάλιστα σύμβουλος του υπουργού Άμυνας.

Με αφορμή όλες αυτές τις συμπτώσεις ξεκίνησε και η δημοσιογραφική έρευνα που μόλις σήκωσε το καπάκι ανακάλυψε όλους αυτούς τους λόγους που θα πρέπει να δημιουργήσει κάποια ανησυχία στο κοινό αίσθημα γύρω από το που πηγαίνουν όλες αυτές οι πληροφορίες που συγκεντρώνονται στο Facebook. Πληροφορίες που ο χρήστης βάσει της αρχικής συμφωνίας που κάνει, παραχωρεί στην εταιρία. Το Facebook επίσης έχει το δικαίωμα να συγκεντρώνει πληροφορίες για τους χρήστες του και από άλλες πηγές, όπως εφημερίδες, μπλογκς και εταιρίες μηνυμάτων.

Χρησιμοποιώντας το Facebook, έχεις παραχωρήσει το δικαίωμα να μεταφερθούν όλα τα προσωπικά σου δεδομένα και να επεξεργαστούν στις ΗΠΑ…

—-

Ίδε και στυξ: “Το ενοχλητικό facebook” – “Οι κίνδυνοι του Διαδικτύου”

 

Πηγή: Κώστας Δ. Καββαθάς

 

Απο Κόκκινο ουρανό

Related Posts
0 Comments

No Comment.