Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ

ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ

Πολλές φορές σκέπτομαι πόσα πράγματα υπάρχουν γύρω μας και αναρωτιέμαι, μου φτάνει άραγε η ζωή μου, ώστε να ανακαλύψω όσα θέλω; Η απάντηση είναι φυσικά όχι! Ναι κάτι τέτοιες στιγμές αντιλαμβάνομαι την μικρότητα μου απέναντι στο ίδιο το σύμπαν. Αλλά αυτό που με κάνει να νιώθω ακόμα πιο μικρός, είναι όταν διαπιστώνω ότι υπάρχουν πράγματα που συμβαίνουν γύρω μου, ακόμα και στην καθημερινότητά μου π.χ. στην πολιτική, όπου ο κάθε φερόμενος σωτήρας κάνοντας χρήση εκτός των άλλων και της ψυχολογίας του όχλου, παρουσιάζει πάντα την πολιτική των αντίθετων λάθος .Και εγώ αναρωτιέμαι, μας πώς γίνετε να μην συμφωνούν σχεδόν σε τίποτα; Ααα εδώ μπαίνει στην μέση ο Χ σύμβουλος, αφού πριν κάποιος πολιτικός μιλήσει, έχει συμβουλευτεί ένα τσούρμο ειδικούς, που θα τον καθοδηγήσουν από την γλώσσα του σώματος μέχρι και το πώς θα πει, αυτό που έχει στο λόγο του. Αλλά γιατί δεν συμφωνούν πότε; Εδώ έρχεται η ψυχολογία και μας συμβουλεύει λέγοντας μας ΟΤΙ ΑΝ ΑΦΗΣΗΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΣΕ ΔΕΙ ΩΣ ΙΣΟ ΘΑ ΣΕ ΘΕΩΡΗΣΕΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟ.

 http://fit-4-all.gr/blog/blog/wp-content/uploads/2013/12/Knowledge-is-Power-300x158.jpg

 

Γι’ αυτό και οι πολιτικοί φροντίζουν πάντα να φέρονται ως ανώτεροι, όχι μόνο στους αντιπάλους, αλλά ακόμα και απέναντι στους ψηφοφόρους τους. Και αυτό το τέχνασμα φυσικά δεν το βρίσκουμε μόνο στους πολιτικούς άλλα και σε τραγουδιστές, ηθοποιούς κλπ. Είναι και αυτός ένας σκοπός των μάνατζερ, των γραμματέων, κλπ! Βλέπετε όσο πιο δύσκολο είναι να έρθεις σε επαφή με ένα άτομο, τόσο περισσότερο το σέβεσαι. Και αυτό δεν το λέει ο γραφών αλλά η ψυχολογία! Και φυσικά ως τώρα μιλήσαμε μόνο για μικρά μικρά πραγματάκια που γίνονται καθημερινά, αλλά σχεδόν πότε δεν τους δίνουμε σημασία.

Εντάξει υπάρχουν και κάποιοι υποψιασμένοι, αλλά ακόμα και αν είσαι κάπως υποψιασμένος, όπως είπα στην αρχή δεν μπορείς και δεν έχεις το χρόνο να τα μάθεις όλα. Θα μου πει κάποιος, στην ανεπτυγμένη κοινωνία του σήμερα, δεν έχεις χρόνο, δεν μπορείς να είσαι ενημερωμένος; Όταν υπάρχει η τηλεόραση το διαδίκτυο; Και εγώ θα ανατρέξω πάλι στην ψυχολογία και θα σας πώ πως, ΟΣΟ ΠΙΟ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟΣΟ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ.

Βλέπετε ήδη μέσα από αυτό το κείμενο, μιλήσαμε για δυο τουλάχιστον κλειδιά γνώσης που ίσως να μην τα γνωρίζατε. Θα μπορούσε τώρα να αναρωτηθεί κάποιος και γιατί τελικά να χολοσκάω; Για να μάθω περισσότερα; Τι θα μου χρησιμεύσει αυτό; Και πάλι θα ανατρέξω στους ειδικούς που λένε, ότι περισσότερη γνώση σημαίνει περισσότερη επικοινωνία, περισσότερη αντίληψη, περισσότερο κύκλο. Αλλά υπάρχει και κάτι άλλο στην περισσότερη γνώση, ότι διαθέτεις περισσότερη πληροφορία! Και εδώ μπαίνουμε σε ένα ευρύτερο πεδίο! Βλέπετε σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον, σαν την κοινωνία του σήμερα, το να διαθέτης περισσότερη πληροφορία από τον απέναντί σου, σε φέρνει σε πλεονεκτική θέση. Και αν δώσετε λίγη σημασία στο κόσμο, θα αντιληφθήτε πως γύρω μας εξελίσσεται ένας καθημερινός πόλεμος, με σκοπό να εξασφαλιστεί, περισσότερη πληροφόρηση.

Τα διάφορα δελτία ειδήσεων κυριολεκτικά ποδοπατιούνται, για το ποιο θα διαθέτει περισσότερη πληροφορία και πως θα την μεταφέρουν καλύτερα στο κοινό τους. Οι εφημερίδες και τα περιοδικά το ίδιο, οι διάφορες ανταγωνιστικές εταιρίες κλπ. Και εδώ θα πως οι μεγάλες εταιρίες χαλάνε μεγάλα ποσά για την κατασκοπία των αντιπάλων τους. Και φυσικά μην ξεχνάμε ότι τα ίδια τα κράτη, δίνουν άπειρες μάχες, για την απόκτηση πληροφοριών από αντίπαλα κράτη, τόσο σε στρατιωτικό, όσο και πολιτικό επίπεδο. Αλλά και στον ατομικό τομέα ένας εργοδότης, πάντα προτιμά εκείνον που διαθέτει περισσότερη γνώση, περισσότερη πληροφορία.

Βλέπετε ο πόλεμος της γνώσης και της πληροφορίας είναι στον αδαή αόρατος, αλλά ακόμα και ασυνείδητα, συμμετέχουμε όλοι μας καθημερινά. Είτε ως θύτες ή ακόμα και ως θύματα αυτής της μάχης για περισσότερη γνώση, άρα περισσότερη πληροφορία. Τα περισσότερα πράγματα λοιπόν που έχουν να κάνουν με την γνώση έχουν να κάνουν και με την πληροφορία αλλά η περισσότερη πληροφορία έχει να κάνει και με μεγαλύτερη αντίληψη των πραγμάτων. Αυτό βέβαια αυτόματα δεν θα μπορούσε να εκφραστεί και ως ένας τρόπος μεγαλύτερης εξέλιξης, από κάποιον που έχει λιγότερη αντίληψη;

Βλέπετε ο πόλεμος της πληροφορίας, δεν έχει να κάνει μόνο με την καθημερινότητα, αλλά και με την ίδια την εξέλιξη μας! Και ναι εκείνος που στερεί είτε μέσω προπαγάνδας, είτε μέσω άλλων τεχνικών ή ακόμα και τροποποιεί κατά τα συμφέροντα του την πληροφορία κάνει άμεση παρέμβαση και στην εξέλιξη. Αλλά αυτό είναι είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα που ο γραφών ίσως ασχοληθεί στο μέλλον. Ωστόσο παραμένει κυνηγός της γνώσης και της πληροφορίας όσο του το επιτρέπει ο χρόνος.

ASTERIAS

Related Posts
0 Comments

No Comment.