Επικοινωνήστε μαζί μας στο εμαιλ: filoumenosgr@ hotmail.gr

Global Government και βενιζελική συμμορία… η απόλυτη Χούντα !!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

 

Οι δωσίλογοι του ’44 έγιναν οι φανατικοί της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης. Ποιοι μας απειλούν με έναν νέο Εμφύλιο; Ποιοι κρύβονται πίσω από τη Χρυσή Αυγή; Το τέλος της ιστορίας πλησιάζει. Το 1944 ήταν η χρονιά που οι Γερμανοί κατακτητές “εγκατέλειπαν” την Ελλάδα. Πίσω τους δεν άφηναν μόνον “συντρίμμια” και πτώματα, αλλά και τρομοκρατημένους συνεργάτες. Οι δωσίλογοι φοβούνταν την ώρα της τιμωρίας και ήταν απελπισμένοι. Είχαν φτάσει στο σημείο μάλιστα να βρίζουν τους Γερμανούς και να τους αποκαλούν προδότες, επειδή ακριβώς εγκατέλειπαν την Ελλάδα. Ήταν βέβαιοι για την τιμωρία τους. Ήταν γνωστοί από τους πολίτες για τα έργα τους και όλοι τούς ήθελαν κρεμασμένους. Έλεγχαν το κράτος και τους μηχανισμούς του, αλλά αυτό δεν τους εξασφάλιζε και πολλά πράγματα, εφόσον δεν έλεγχαν τον λαό. Ο λαός είχε αρχίσει να αναθαρρεύει και όλο και πιο συχνά έδειχνε τις άγριες διαθέσεις του απέναντι σ’ αυτούς. Ο Μελιγαλάς είχε αποκαλύψει εκείνες τις διαθέσεις και οι δωσίλογοι είχαν πάρει το “μήνυμα”. 

Ποιοι όμως ήταν οι συνεργάτες των Ναζί; Ποιος πολιτικός σχηματισμός ήταν αυτός, ο οποίος συνεργάστηκε μαζί τους μαζικά και απόλυτα οργανωμένα; …Αυτοί, οι οποίοι είχαν τα κεντρικά πολιτικά τους γραφεία στη Λαδά και συστεγάζονταν με τους Ναζί …Οι λεγόμενοι “προοδευτικοί” …Οι φιλελεύθεροι …Οι βενιζελικοί …Τα “παιδιά” του Βενιζέλου και του Μπενάκη …Αυτοί, οι οποίοι δεν έβλεπαν τη γερμανική κατοχή ως εθνική καταστροφή αλλά σαν ευκαιρία …Τη μεγάλη τους ευκαιρία να μονοπωλήσουν έστω και “εργολαβικά” την εξουσία εις βάρος της αγγλόφιλης Δεξιάς και ταυτόχρονα να γίνουν πλούσιοι …Πολύ πλούσιοι, εφόσον μπορούσαν —ως μαυραγορίτες— να ληστεύουν έναν λαό, τον οποίο οι ξένοι κατακτητές είχαν στήσει στον “τοίχο”.
Γνωστοί και μη εξαιρετέοι ήταν όλοι οι δωσίλογοι: …Ο γέρος Λαμπράκης, ο οποίος ήταν επικεφαλής του κόμματος των βενιζελικών και συνέταιρος του Γκαίμπελς …Ο γέρος Παπανδρέου, ο οποίος ήταν σύμβουλος του Τσολάκογλου …Ο γέρος Ράλλης, ο οποίος ήταν “έμπιστος” των Γερμανών …Ο γέρος Πάγκαλος, ο οποίος ήταν “ορκισμένος” φιλοναζί …Ο γέρος Πικραμένος, ο οποίος έκανε μπίζνες με τους Γκεσταπίτες …Ο γέρος Μερκούρης, ως φανατικός ομοϊδεάτης των Ναζί …και γύρω από όλους αυτούς ο “διαπλεκόμενος” επιχειρηματικός κόσμος της “παράταξής” τους: Ο γέρος Λάτσης, ο γέρος Αγγελόπουλος, ο γέρος Κωστόπουλος, ο γέρος Παπακωνσταντίνου, ο γέρος Χριστοφοράκος κλπ..
Στα μέσα του 1944 όλοι αυτοί ήταν τρομοκρατημένοι, εφόσον έβλεπαν τους Ναζί κατακτητές να εγκαταλείπουν τη χώρα και να τους αφήνουν στο έλεος της τύχης τους. Μερικοί από αυτούς, όπως ο εκδότης του Βήματος, πήγαν να την κοπανήσουν, αλλά τους συνέλαβαν οι συμμαχικές δυνάμεις. Οι περισσότεροι ήταν καθηλωμένοι στην Αθήνα και περίμεναν το τέλος τους. Εξακολουθούσαν να διατηρούν τον έλεγχο του κράτους, αλλά αυτό —όπως είπαμε— δεν είχε μεγάλη σημασία, εφόσον ο λαός είχε αρχίσει ήδη να “ακονίζει” τα “νύχια” του, για να τους αρπάξει.
Όλοι αυτοί αναζητούσαν τρόπο να εκμεταλλευτούν αυτό τους το “όπλο”, αλλά η λύση δεν φαινόταν εύκολη. Έβλεπαν τους μόνιμους ανταγωνιστές τους, που ήταν η βασιλική Δεξιά, να επανέρχεται στην εξουσία και έτρεμαν. Έτρεμαν, γιατί γνώριζαν ότι η Δεξιά, προκειμένου να ικανοποιήσει τον λαό και να του κάνει ένα μεγάλο “δώρο” για την απελευθέρωσή του, δεν θα δίσταζε να τους εκτελέσει όλους …Να εκτελέσει πολλούς από αυτούς, όπως έκαναν σε όλα τα δημοκρατικά κράτη οι ηγεσίες εναντίον των προδοτών, οι οποίοι συνεργάστηκαν με τους Ναζί.
Τι έκαναν οι δωσίλογοι για να γλιτώσουν; …Ό,τι κάνουν πάντα οι προδότες, όταν χάνουν τα αφεντικά τους …Αναζητούν απεγνωσμένα και άνευ όρων τα επόμενα αφεντικά …Τα νέα αφεντικά, που θα τους σώσουν από την οργή των θυμάτων τους. Αυτό έκαναν οι δωσίλογοι. Οι γερμανόφιλοι, πάνω στην αγωνία τους για επιβίωση, “επένδυσαν” στους Αμερικανούς. Βλέποντας την αγγλόφιλη Δεξιά να είναι έτοιμη να τους θυσιάσει, προκειμένου να κατευνάσει τον λαό, επένδυσαν στους ανταγωνιστές των Άγγλων. Επένδυσαν στους Αμερικανούς. Αν καταλάβει ο αναγνώστης αυτήν την “επένδυση” των δωσίλογων, θα “ανοίξουν” μπροστά του ως δια μαγείας όλα τα “μυστήρια” του ελληνικού Εμφυλίου …Του κατά τη γνώμη μας πιο “μυστήριου” Εμφυλίου στη σύγχρονη παγκόσμια ιστορία.
Γιατί το λέμε αυτό; Γιατί, σε αυτόν τον Εμφύλιο τίποτε δεν είναι όπως φαίνεται ή τουλάχιστον όπως μας τα έδειξαν. Σε αυτόν τον Εμφύλιο άλλοι είναι οι πρωταγωνιστές και άλλοι είναι αυτοί οι οποίοι πραγματικά πρωταγωνιστούν. Σε αυτόν τον Εμφύλιο οι “κομπάρσοι” παίρνουν τους μεγάλους “ρόλους” και οι πρωταγωνιστές μερικά βοηθητικά “ρολάκια”, απλά και μόνον για να διευκολύνουν τη “ροή” του “έργου”. Εξαιτίας όλων αυτών των περίεργων δεδομένων, που τον αφορούν ακόμα και σήμερα —και μετά από πάνω από μισό αιώνα από την εκδήλωση του Εμφυλίου— οι Έλληνες πραγματικά αγνοούν την “ουσία” του …Δεν γνωρίζουν καν τους πραγματικούς πρωταγωνιστές.
Ο καθένας δίνει τη δική του “εξήγηση” και —όπως συμβαίνει πάντα, όταν φτάνουμε σε αυτές τις καταστάσεις— κανένας δεν έχει τη σωστή “εξήγηση”. Αν ρωτήσεις κάποιον Δεξιό, θα σου πει ότι τον Εμφύλιο τον ξεκίνησαν οι ΚΚΕδες, γιατί ήθελαν να καταλάβουν την εξουσία και το κράτος . Αν ρωτήσεις κάποιον ΚΚΕ, θα σου πει ότι τον Εμφύλιο τον προκάλεσαν με τις πράξεις τους οι Δεξιοί, γιατί ήθελαν να επιβάλουν στον λαό το Παλάτι. Κάποιος πιο “προχωρημένος” και πιο “μέσα” στα πράγματα θα τα “συνδυάσει” όλα αυτά και θα σου πει ότι τον Εμφύλιο τον έκαναν αναπόφευκτο οι Εγγλέζοι, γιατί ήθελαν να επιβάλουν το Παλάτι και ταυτόχρονα να εμποδίσουν το ΚΚΕ να εντάξει την πολύτιμη Ελλάδα στο “άρμα” του Στάλιν και άρα στο Ανατολικό Μπλοκ.
Όλα αυτά είναι λάθος. Ένα λάθος όμως πολύ περίπλοκο, γιατί καταφέρνει και συντίθεται από “ψήγματα” αλήθειας …Πράγματι οι ΚΚΕδες πήραν τα όπλα με επίσημο στόχο την κατάληψη της εξουσίας …Πράγματι κάποιοι δεξιοί πίεσαν τα πράγματα σε βαθμό τέτοιον, ώστε να δώσουν τη δικαιολογία στους ΚΚΕδες να αντιδράσουν βίαια …Πράγματι οι Βρετανοί κρατούσαν στα χέρια τους τόσο τη Δεξιά όσο και το ΚΚΕ και άρα έλεγχαν τις δράσεις τους, ώστε να προκαλούν τις επιθυμητές αντιδράσεις. Έλεγχαν οι Βρετανοί αυτές τις δυνάμεις όπως ένας καραγκιοζοπαίχτης παίζει στα χέρια του τις φιγούρες του θεάτρου σκιών.
Όμως, η κατάσταση στην Ελλάδα ήταν πολύ πιο περίπλοκη. Γιατί; Γιατί σε αυτό το φαινομενικά απλό θέατρο σκιών δεν φαίνονται δύο από τους βασικότερους πρωταγωνιστές τής εποχής …Οι Δωσίλογοι και οι Αμερικανοί …Οι δωσίλογοι, οι οποίοι είχαν σηκώσει σημαία “ευκαιρίας”, προκειμένου να σωθούν και οι Αμερικανοί, οι οποίοι, ως οι νέοι κυρίαρχοι του τότε νέου κόσμου, αναμφίβολα έπαιζαν ρόλο παντού, είτε φαίνονταν είτε όχι.
Πώς είναι δυνατόν στον ελληνικό Εμφύλιο να μην υπάρχουν δικά τους συμφέροντα; Πώς είναι δυνατόν να άφησαν τους Βρετανούς να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα, όταν είναι γνωστό ότι εκείνη την εποχή “ξήλωναν” τα βρετανικά ερείσματα από όλα τα στρατηγικά σημεία του Πλανήτη;
Αυτά τα δεδομένα και μόνον να τα βάλεις στην “εξίσωση” του Εμφυλίου, είναι σε θέση ν’ αλλάξουν όλα τα αποτελέσματα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι, μόνον αν δεις το σύνολο των “παικτών”, μπορείς να καταλάβεις τι έγινε στον ελληνικό Εμφύλιο …Μπορείς να καταλάβεις ότι δεν ήταν μόνον οι Έλληνες “παγιδευμένοι” …Ήταν παγιδευμένοι και οι ίδιοι οι Βρετανοί, οι οποίοι τους “παγίδευσαν” και απλά δεν το γνώριζαν. Αυτοί, οι οποίοι υποτίθεται κινούσαν τις “φιγούρες” του ελληνικού θεάτρου σκιών, δεν γνώριζαν ότι και οι ίδιοι είχαν γίνει “μαριονέτες” κάποιων πιο υψηλά ιστάμενων. Οι Βρετανοί “έπαιζαν” με τους Έλληνες, αλλά οι Αμερικανοί “έπαιζαν” μ’ αυτούς.
Θα ήταν αδύνατον να μην συμβεί κάτι τέτοιο, εφόσον οι Αμερικανοί, για να εδραιώσουν την παγκόσμια παρουσία τους, θα έπρεπε να κυριαρχήσουν σε όλα τα στρατηγικά σημεία του Πλανήτη και άρα και στην ανατολική Μεσόγειο. Η Ελλάδα, λόγω της πολυτιμότητάς της και των πολλών παραγόντων, οι οποίοι αγωνιούσαν για την επιβίωσή τους, ήταν το πιο πολύπλοκο “θέατρο” διπλωματίας που γνώρισε ποτέ ο σύγχρονος κόσμος. Οι ανταγωνιζόμενοι ιμπεριαλιστές ήθελαν να την συμπεριλάβουν ο καθένας στο “οπλοστάσιό” του, χωρίς να έρθουν σε απευθείας ρήξη μεταξύ τους …Επιδίωξαν να αποφύγουν την μεταξύ τους σύγκρουση και να “ρίξουν” την ευθύνη στους Έλληνες.
Από την άλλη πλευρά συνέβαινε κάτι περίπου ανάλογο. Ανάλογος ανταγωνισμός υπήρχε και στο εσωτερικό της Ελλάδας. Οι ανταγωνιζόμενοι Έλληνες εξουσιαστές ήθελαν κι αυτοί να επιτύχουν τους δικούς τους στόχους, χωρίς να συγκρουστούν κι αυτοί μεταξύ τους. Ο καθένας από την πλευρά του ήθελε να “επικρατήσει” το δικό του “αφεντικό” έναντι του αφεντικού των άλλων, αλλά δεν ρίσκαρε τη σύγκρουση …Επέλεξαν κι αυτοί να αποφύγουν τη μεταξύ τους σύγκρουση και να “ρίξουν” την ευθύνη στους ΚΚΕδες. Όλοι ήθελαν την “ομελέτα” τους, αλλά κανένας δεν ήθελε να φαίνεται ότι σπάει το “αυγό”, που και ο απέναντι νόμιζε ότι ήταν δικό του.
Αν ήθελε λοιπόν κάποιος να περιγράψει την απόλυτη αλήθεια για τον ελληνικό Εμφύλιο, αυτή θα μπορούσε να χωρέσει σε μια φράση: Το ελληνικό Εμφύλιο τον προκάλεσαν οι Άγγλοι μέσω του ΚΚΕ και σε συνεργασία με τους σταλινικούς της Μόσχας, γιατί αυτό βόλευε τους Αμερικανούς. Οι Αμερικανοί και οι δωσίλογοι —και όχι οι Άγγλοι ή οι κομμουνιστές— βρίσκονται πίσω από το μεγαλύτερο έγκλημα εις βάρος του ελληνικού λαού στη σύγχρονη ιστορία. ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΑΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, προκειμένου να “αποσπάσουν” την Ελλάδα από τη βρετανική “σφαίρα” επιρροής.
Πώς παγιδεύτηκαν οι Άγγλοι από τους ανταγωνιστές και δήθεν συνεταίρους τους; Κατ’ αρχήν οι Άγγλοι δεν κατάλαβαν ότι οι Αμερικανοί και οι Ρώσοι τα είχαν “βρει” μεταξύ τους στο μοίρασμα του μεταπολεμικού κόσμου και ότι δεν προέβλεπαν και για τους ίδιους μερίδιο στη μοιρασιά. Οι Άγγλοι δεν κατάλαβαν ότι στη Γιάλτα ίσχυε το γνωστό …”ο ρίξας, του ρίξαντος”. Δεν κατάλαβαν ότι στη Γιάλτα δεν ήταν οι δήθεν “The big three” αυτοί, οι οποίοι καλούνταν να συμφωνήσουν, αλλά ότι ήταν οι “The big two”. Δεν κατάλαβε ο μεθύστακας ο Τσόρτσιλ ότι Αμερικανοί και Ρώσοι μιλάνε κρυφά μεταξύ τους, για να διευθετήσουν τα πράγματα υπέρ των συμφερόντων τους. Άρα; Άρα οι Αμερικανοί δεν έλεγχαν μόνον τους δωσίλογους “ικέτες” της Ελλάδας, αλλά και τα δουλικά του Στάλιν στην Ελλάδα. Εξαιτίας δηλαδή της Γιάλτας δωσίλογοι και ΚΚΕδες πήγαιναν “πακέτο”, εφόσον αποτελούσαν “ιδιοκτησίες” των νέων αφεντικών του κόσμου. Αυτό το αγνοούσαν οι Βρετανοί και από αυτήν την άγνοια την “πάτησαν”.
Από αυτό το σημείο αρχίζει το διπλό παιχνίδι του ΚΚΕ. Το ΚΚΕ εξακολουθούσε να “μιλάει” με τους Εγγλέζους —όπως έκανε πάντα—, αλλά είχε κρυφή “ατζέντα”, που του επέβαλε η Μόσχα. Αυτό ήταν που δεν κατάλαβαν οι Άγγλοι. Τι έλεγε αυτή η ατζέντα; …Να κάνουν οι ΚΚΕδες ό,τι συνέφερε τους Άγγλους, αλλά αφού διαμόρφωναν το περιβάλλον με τρόπο τέτοιον, που να οδηγούνται οι Άγγλοι αναγκαστικά σε λάθη. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Οι Αμερικανορώσοι, για να προστατεύσουν τους δωσίλογους και να “φάνε” την Ελλάδα από τους Άγγλους, ΗΘΕΛΑΝ υποχρεωτικά να γίνει Εμφύλιος.
Με τον Εμφύλιο θα γλίτωναν οι συνεργάτες των Ναζί και η αγγλόφιλη βασιλική Δεξιά θα τον χρεωνόταν στα μάτια του λαού. Γι’ αυτόν τον λόγο θα γινόταν εύκολος “στόχος” αρνητικής προπαγάνδας. Όταν ο καιρός θα ήταν ο κατάλληλος και τα πράγματα θα “ωρίμαζαν”, οι Αμερικανοί θα ανέτρεπαν το “φασιστικό” Παλάτι. Θα αφαιρούσαν την εξουσία από τους αγγλόφιλους και θα την ξανάδιναν στους παλιούς δωσίλογους. Αυτό ήταν το σχέδιό τους και για να το δρομολογήσουν είχαν ανάγκη τους δωσίλογους. Χωρίς αυτούς δεν θα είχαν ανθρώπινο δυναμικό να το δρομολογήσουν. Οι Αμερικανοί, “χτίζοντας” τη μεταπολεμική “αυτοκρατορία” τους, αναζητούσαν εναγωνίως συνεργάτες στην Ελλάδα και οι δωσίλογοι ήταν οι ιδανικοί. Αυτοί οι “ιδανικοί” συνεργάτες όμως, για να είναι χρήσιμοι, θα έπρεπε να επιβιώσουν από την μήνη των θυμάτων τους και αυτό ήταν δυνατόν να γίνει μόνον με τον Εμφύλιο.
Όμως, επειδή η Ελλάδα ήταν “χωράφι” των Εγγλέζων, δεν μπορούσαν να το κάνουν αυτό απευθείας. Δεν μπορούσαν οι Αμερικανοί να στηρίξουν φανερά τους δωσίλογους και να δρομολογήσουν Εμφύλιο. Ούτε οι ίδιοι είχαν αυτήν τη δυνατότητα ούτε οι δωσίλογοι είχαν τις απαιτούμενες δυνάμεις. Τι έκαναν; Έβαλαν τους Άγγλους με δική τους ευθύνη να δρομολογήσουν τον Εμφύλιο αυτόν, εφόσον μόνον αυτοί μπορούσαν. Αυτό ήταν το κόλπο. Με εντολές της Μόσχας το ΚΚΕ και οι δωσίλογοι “οδηγούσαν” τους Άγγλους στο να πραγματοποιήσουν τον Εμφύλιο. Αν ο Εμφύλιος ήταν για τους Έλληνες η απόλυτη καταστροφή, για τους Άγγλους ήταν η απόλυτη διπλωματική ήττα.
Μιλάμε καθαρά για δική τους ήττα, γιατί ο Εμφύλιος αυτός δεν ήταν αναπόφευκτος. Μέχρι την τελευταία στιγμή μπορούσε να ματαιωθεί. Τα πάντα εξαρτώνταν από το πώς αντιλαμβάνονταν οι Άγγλοι τις αντιδράσεις των Ελλήνων. Τα πάντα εξαρτώνταν από το πόσο επιτυχώς οι Αμερικανοί “περνούσαν” —μέσω του ΚΚΕ— την άποψη που τους βόλευε …Από το πόσο οι ΚΚΕδες θα ήταν πειστικοί “ηθοποιοί”, για να παραπλανήσουν τους Εγγλέζους σ’ αυτά που αφορούσαν τις διαθέσεις των Ελλήνων. Αν, για παράδειγμα, δεν τους “έπειθαν” για τα αντιβασιλικά αισθήματα του ελληνικού λαού και ο λαός υποδεχόταν τους Άγγλους και το Παλάτι σαν “απελευθερωτές”, δεν θα γινόταν Εμφύλιος. Πιθανότατα να έπαιρνε η Ελλάδα και κάποιο “δωράκι”, εξαιτίας της ταύτισής της με τους νικητές. Όμως, σε αυτήν την περίπτωση τα πράγματα για κάποιους θα ήταν τραγικά. Οι δωσίλογοι θα εκτελούνταν και η Ελλάδα θα παρέμενε στα “χέρια” των Εγγλέζων. Οι Αμερικανοί θα παρέμεναν “θεατές”, εφόσον δεν θα υπήρχε ανθρώπινο δυναμικό να συνεργαστεί μαζί τους.
Η μεταπολεμική Ελλάδα θα έμπαινε γρήγορα στους προπολεμικούς ρυθμούς της. Με αρκετές διαφορές όμως. Δεν θα είχε καταστραφεί ολοκληρωτικά ως κράτος και επιπλέον θα εξαφανίζονταν οι βενιζελικοί ανταγωνιστές της θριαμβεύτριας βασιλικής Δεξιάς. Η άπληστη και αδίστακτη συμμορία του Βενιζέλου και του Μπενάκη θα είχε “τελειώσει” οριστικά. Της “αμύνης τα παιδιά” θα έπαιρναν τα αχαμνά του βασιλιά. Όλα τα άλλα θα παρέμεναν ίδια. Οι ΚΚΕδες θα ξαναγύριζαν στην “επαναστατική” ρουτίνα τους …Λίγο φυλακή, λίγο κρατητήρια και πάντα σταυροπόδι, εφόσον η βασική τους ιδεολογική “αλλεργία” είχε να κάνει με την απέχθειά τους προς την εργασία …Ως χαφιεδοπράκτορες θα πηγαινοέρχονταν και πάλι στην Ασφάλεια, όπως έκαναν πάντα …Τίποτε δεν θα άλλαζε …Πάλι ο Ζαχαριάδης θα παρέμενε “ασύλληπτος” μέχρι να τον έπιανε πονόδοντος, που θα τον οδηγούσε στα ιατρεία της Ασφάλειας.
Τι έκαναν οι Αμερικανορώσοι, για να πραγματοποιηθεί ο Εμφύλιος και οι “καταδικασμένοι” δωσίλογοι να γίνουν οι μελλοντικοί κυρίαρχοι της πολιτικής σκηνής; Συνωμότησαν εναντίον του ΕΑΜ …Συνωμότησαν εναντίον της πιο μεγαλειώδους αντιστασιακής ομάδας της Ευρώπης. Με ποιους συνωμότησαν; Με τους πιο μεγάλους χαφιέδες, που υπήρξαν ποτέ στην Ελλάδα …Με τους ανθέλληνες χαφιέδες της Μόσχας. Έβαλαν το ΚΚΕ να μιλάει σαν ΕΑΜ εναντίον του Θρόνου και ταυτόχρονα έβαλαν το ίδιο το ΚΚΕ να κάνει τον κρυφό συνομιλητή των Άγγλων, που τους υποσχόταν ότι θα “παγιδεύσει” το ΕΑΜ υπέρ των συμφερόντων του Θρόνου. Στόχος τους ήταν να φαίνεται στους Άγγλους ότι το ΕΑΜ —και άρα ο λαός— δεν θέλει τον βασιλιά, αλλά το “κόμμα” να εμφανίζεται ότι μπορεί να τους εξυπηρετήσει, προδίδοντας τόσο το ΕΑΜ όσο και τον λαό.
Αυτό ήταν ψέμα, γιατί το πολυπληθές και πολυσυλλεκτικό ΕΑΜ με τους πάμπολλους βασιλόφρονες στις τάξεις του ποτέ δεν στράφηκε εναντίον του Παλατιού …Ποτέ δεν στράφηκε εναντίον κανενός πέραν των Γερμανών, όπως προέβλεπε το καταστατικό του …Ένα καταστατικό, το οποίο προστατευόταν ως ιερό, εφόσον χάρη σ’ αυτό συνυπήρχαν στην ίδια οργάνωση οι πάντες …Από άθεους σταλινικούς μέχρι θρησκόληπτους παπάδες και από βασιλόφρονες μέχρι δημοκράτες. Για την ανάγκη διεξαγωγής δημοψηφίσματος στο θέμα του πολιτεύματος είχε πάρει θέση —αν και εφόσον κάποτε θα απελευθερωνόταν η πατρίδα— …Απλό δημοψήφισμα για το πολίτευμα, χωρίς το ίδιο να επιτρέπει στον εαυτό του να πάρει επίσημη θέση. Στον λαό θα έδινε τον λόγο ν’ αποφασίσει και αυτό ως οργάνωση θα αναλάμβανε μόνον να εξασφαλίσει το δικαίωμα αυτό. Δεν είχε κανέναν λόγο το ΕΑΜ να στραφεί εναντίον του Θρόνου και να δυσαρεστήσει πολλά από τα μέλη του για κάτι το οποίο εκείνη την εποχή δεν ήταν επείγον.
Την αντιβασιλική ρητορεία, η οποία ενεργοποιούσε τα βρετανικά ένστικτα, την ανέπτυσσε μόνον το ΚΚΕ με τους χαφιεδοπράκτορές του και την εμφάνιζε σαν άποψη του ΕΑΜ, για να την “πασάρει” σ’ εκείνους, οι οποίοι θίγονταν από αυτήν και ήταν οι Άγγλοι. Αυτό ήταν το κόλπο και αυτό έκανε τον Εμφύλιο αναπόφευκτο. Από τη στιγμή που ο Στάλιν τα είχε “βρει” με τους Αμερικανούς, οι ΚΚΕδες θα φώναζαν εναντίον του Θρόνου, επειδή αυτό θα οδηγούσε τους Άγγλους στην απόφαση για Εμφύλιο, πράγμα που βόλευε τους Αμερικανούς. Αναπόφευκτα, εφόσον ο Θρόνος για τους Εγγλέζους ήταν αδιαπραγμάτευτος …Στην κυριολεξία ήταν Casus Belli εναντίον όποιου το επεδίωκε. Η ΚΚΕδικη αντιβασιλική ρητορεία, η οποία αποδιδόταν στο ΕΑΜ, ήταν αυτή, η οποία έκανε τον Εμφύλιο αναπόφευκτο και άρα και την παγίδευση των Άγγλων.
Εχθρός λοιπόν των Άγγλων έγινε το ΕΑΜ και μυστικός “φίλος” και “σύμμαχος” το ΚΚΕ, που θα το “πρόδιδε”. Οι Άγγλοι ήταν πλέον παγιδευμένοι και οι Έλληνες καταδικασμένοι. Θα μεθόδευαν μόνοι τους τον Εμφύλιο, που βόλευε τους Αμερικανούς, επειδή έπεσαν θύματα της συνομωσία των χαφιέδων του “πατερούλη”. Θα άνοιγαν μόνοι τους τον “τάφο” τους, εφόσον θα έδιναν “δώρο” στους Αμερικανούς την Ελλάδα. Θα τους επέτρεπαν να σώσουν και να “υιοθετήσουν” τους αδίστακτους δωσίλογους και άρα ν’ αποκτήσουν στη χώρα μόνιμη πρόσβαση στην εξουσία. Από εκεί και πέρα τα πράγματα ήταν εύκολα στην παγίδευση των Άγγλων.
Έχοντας οι Άγγλοι ανάγκη συμμάχων, για να επιβάλουν το Παλάτι στον λαό, άρχισαν να βλέπουν με “συμπάθεια” τους πρώην εχθρούς τους, που ήταν οι δωσίλογοι. Τότε τη “γλίτωσε” και ο πατέρας του Λαμπράκη και ιδρυτής του ΔΟΛ, ο οποίος είχε συλληφθεί στο εξωτερικό από τους Άγγλους ως δωσίλογος. Είναι βέβαιον ότι, για να σωθεί, τους υποσχέθηκε υποστήριξη του Παλατιού. Οι Άγγλοι, αντιλαμβανόμενοι —εξαιτίας του ΚΚΕ— την αναπόφευκτη σύγκρουση με τον λαό, άρχισαν να “μετράνε” στις δυνάμεις των συμμάχων τους και τα τάγματα ασφαλείας
…Τους διαβόητους και λαομίσητους γερμανοτσολιάδες των Ταγμάτων Ασφαλείας, οι οποίοι μέχρι τότε ήταν εχθροί τους, εφόσον ήταν συνεργάτες των Ναζί και ως “σώματα” ανήκαν στη Βέρμαχτ …Τους ένοπλους και ένστολους δωσίλογους, οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν βενιζελικοί, που είχαν αποστρατευτεί από το καθεστώς Μεταξά. Όμως, δεν ήταν μόνον αυτό το λάθος των Βρετανών. Οι Βρετανοί, εξαιτίας της άγνοιάς τους και κινούμενοι από την ανάγκη της “γνώσης” των συμβαινόντων στην κατακτημένη Αθήνα ―και βέβαια θέλοντας να “φορτώσουν” τον Εμφύλιο στους “άλλους”―, έβαλαν ένα πραγματικό σκουπίδι να παριστάνει τον Πρωθυπουργό …Έναν Πρωθυπουργό, ο οποίος είχε ως αποστολή του να οδηγεί τα πράγματα προς τον Εμφύλιο.
Γιατί ο Παπανδρέου ήταν αποφασισμένος να μας οδηγήσει στον Εμφύλιο; Γιατί ήταν κολλητός του συλληφθέντα από τους Βρετανούς δωσίλογου Λαμπράκη. Γιατί ήταν βενιζελικός και ολόκληρο το κύκλωμα των δωσίλογων, που ήταν προς εκτέλεση, ήταν βενιζελικοί. Όλοι οι φίλοι και ομοϊδεάτες του Παπανδρέου ήταν συνεργάτες των Ναζί. Τα παλιά γραφεία του ΔΟΛ στη Λαδά όχι απλά δεν έπρεπε να υπάρχουν σήμερα και να λειτουργούν ως δημοσιογραφικά γραφεία, αλλά στην κυριολεξία θα έπρεπε να είναι “μουσείο δωσιλογισμού”. Κουκούλες δωσίλογων, λίρες Αγγλίας, τενεκέδες με λάδι και σφαίρες εκτελέσεων έπρεπε να το “κοσμούν” ως μουσείο. Όλοι εκείνοι οι βενιζελικοί δωσίλογοι ήταν στο “κόλπο” του Εμφυλίου.  Μόνον ο Εμφύλιος θα τους έσωζε από το εκτελεστικό απόσπασμα.
…Όλοι οι “διορισμένοι” δωσίλογοι από τους Γερμανούς στον κρατικό μηχανισμό “ευθυγραμμισμένοι”, για να μας βάλουν στον Εμφύλιο. Γνώριζε ο δωσίλογος Βαυαρός Έβερτ ότι έπρεπε να πιέσει τις καταστάσεις και τον λαό στα άκρα, για να οδηγήσουν τα πράγματα εκεί όπου βόλευε τους Αμερικανούς και θα “κλείδωναν” τις αποφάσεις των Άγγλων. Ο ελεεινός γέρος Παπανδρέου ήταν το κλειδί αυτής της μεθόδευσης. Οι Άγγλοι “τσίμπησαν” εύκολα, γιατί νόμιζαν ότι τους συνέφερε ως πρόσωπο. Νόμιζαν πως ήταν “πονηροί” και ότι, εξαιτίας της παρουσίας ενός βενιζελικού στην πρωθυπουργία, στη χειρότερη των περιπτώσεων θα “φόρτωναν” τον Εμφύλιο στους δωσίλογους και όχι στους δικούς τους αγαπημένους, που ήταν οι φιλοβασιλικοί.
Ο Παπανδρέου “έχτιζε” τον Εμφύλιο με εντολές των Αμερικανών και οι Εγγλέζοι νόμιζαν ότι αυτοί ήταν που δρομολογούσαν τα πράγματα και τον “έσπρωχναν” στον Εμφύλιο. Οι Άγγλοι εκεί ήταν που την “πάτησαν” με τον Παπανδρέου. Νόμιζαν ότι τον είχαν του χεριού τους, γιατί ήταν εκβιάσιμος …Εύκολα εκβιάσιμος, εφόσον δεν ήταν τίποτε περισσότερο από ένα θλιβερό ανθρωποειδές της πρωτεύουσας …Ένας άχρηστος άνθρωπος, ο οποίος λαθροβιούσε ως παράσιτο και “θεσηθήρας” του δημοσίου …Ένας γλείφτης, ο οποίος προσπαθούσε να “πουλήσει” συμβουλές και υπηρεσίες σε κάθε εξουσιαστή της εποχής …Ένας ανήθικος άνθρωπος με φάκελο στην ασφάλεια, που είχε κατηγορίες ακόμα και για παιδεραστία. Μιλάμε για πραγματικό καραγκιόζη. Μιλάμε για DNA φοβερό, που σε διαφορετική περίπτωση θα μας έκανε συμπαθή τον Γιωργάκη ως θύμα μιας ατυχούς “κληρονομιάς”. Μιλάμε για ύπαρξη, που “κόσμησε” τον “πάτο” της κοινωνίας. Αυτόν τον γελοίο άνθρωπο έβαλαν οι Εγγλέζοι επικεφαλής του κράτους και την “πάτησαν”.
Αυτό το κράτος των δωσίλογων —σε απόλυτη συνεργασία με το “δίγλωσσο” και πολυπροδοτικό ΚΚΕ— μεθόδευσε τα πράγματα με τέτοιον τρόπο, ώστε να ενεργοποιήσει τα ένστικτα επιβίωσης της κοινωνίας και να προκαλέσει εσωτερική σύγκρουση. Να “χρεώσει” τη σύγκρουση σε τρίτους, ώστε να μπορέσουν οι δωσίλογοι να κάνουν μια επιλογή και να “κρυφτούν” πίσω από τους φανερούς πρωταγωνιστές. Η απόδειξη ότι ο ελληνικός Εμφύλιος ήταν ένα έγκλημα, το οποίο πραγματοποιήθηκε για λόγους ιμπεριαλισμού, είναι ό,τι πιο εύκολο. Δεν είναι δυνατόν οι ΚΚΕδες να πήραν τα όπλα, για να κατακτήσουν την εξουσία το ’46, όταν ο Στάλιν ήταν ευτυχής με την παγκόσμια μοιρασιά του ’45.
Στον Στάλιν οι Αμερικανοί χάρισαν μια ολόκληρη αυτοκρατορία. Στον “ποντικό” της Μόσχας, ο οποίος λίγους μήνες πριν δεν γνώριζε αν θα επιβιώσει, οι Αμερικανοί χάρισαν τα κράτη και τους λαούς της μισής Ευρώπης. Γιατί του τα χάρισαν; Επειδή ήταν “γενναιόδωροι”; Όχι βέβαια. Του χάρισαν τη μισή Ευρώπη, γιατί αυτός ήταν ο μοναδικός τρόπος να πάρουν για τους εαυτούς τους την άλλη μισή. Δημιούργησαν μόνοι τους ένα “φόβητρο” της Δημοκρατίας, για να “εγκατασταθούν” στην Ευρώπη σαν “προστάτες” της Δημοκρατίας …Είναι δυνατόν ο ευτυχής Στάλιν να γιορτάζει μια τζάμπα αυτοκρατορία και οι ΚΚΕδες να του χαλούσαν τη “γιορτή”; …Είναι δυνατόν να έδινε αυτός “αντιπαροχή” την Ελλάδα στους Αμερικανούς και οι ΚΚΕδες να την έπαιρναν πίσω; …Να γίνονταν οι ίδιοι ο σοβαρός λόγος να του αφαιρέσουν οι Αμερικανοί την αυτοκρατορία του Ανατολικού Μπλοκ; …Ούτε μία στο τρισεκατομμύριο.  
Ό,τι έκαναν οι ΚΚΕδες, το έκαναν για να εξυπηρετήσουν τον Στάλιν …και άρα και τους Αμερικανούς. Εφόσον οι Αμερικανοί “καίγονταν” να σώσουν τους δωσίλογους από τον ελληνικό λαό και να πάρουν την Ελλάδα από τους Άγγλους, οι ΚΚΕδες θα τους εξυπηρετούσαν πάση θυσία. Με αυτόν τον στόχο συνεργάστηκε με τη δοτή κυβέρνηση-Παπανδρέου. Διευκόλυνε τον Παπανδρέου να κάνει το “καθήκον” του υπέρ των δωσίλογων και ομοϊδεατών του …Να τους σώσει …και αυτό γινόταν μόνον αν κατάφερνε ν’ αλλάξει το “κάδρο” των πρωταγωνιστών.
Αυτό ήταν που κατάφερε ο Παπανδρέου. Σε μια περίοδο, όπου τα αντίπαλα μέρη στην απελευθερωμένη Ελλάδα ήταν συγκεκριμένα  και γνωστά, ξαφνικά “θόλωσε” το τοπίο. Ενώ μέχρι τότε φαίνονταν ότι αντίπαλοι μεταξύ τους είναι μια μικρή μειοψηφία προδοτών, δωσίλογων και μαυραγοριτών, οι οποίοι είχαν απέναντί τους έναν εξοργισμένο λαό, έτοιμο να πάρει τα τσεκούρια και τα δικράνια και να τους κάνει κομμάτια για τον θάνατο που τον “πότισαν”, εξαιτίας του Παπανδρέου και του αμερικανικού σχεδιασμού, αυτό το “κάδρο” άλλαξε. “Θόλωσε” το τοπίο και αυτά, τα οποία μέχρι τότε ήταν προφανή και “ορατά”, έπαψαν να είναι τέτοια.
Ξαφνικά αντίπαλοι έγιναν οι βασιλικοί με τους δήθεν αντιβασιλικούς ΚΚΕδες …Οι δημοκράτες με τους κομουνιστές …Οι Δεξιοί με τους Αριστερούς …Οι “νοικοκύρηδες” με τους “σφετεριστές” περιουσιών. Με αυτόν τον τρόπο “χάθηκε” το αντικείμενο της λαϊκής “οργής” και το οποίο ήταν οι δωσίλογοι. Οι δωσίλογοι θα κρύβονταν πίσω από τους βασιλικούς και τους “νοικοκύρηδες” και στο όνομα της Δημοκρατίας θα “πολεμούσαν” τους κομμουνιστές. Θα δίχαζαν τον λαό και η σφαγή θα ξεκινούσε, χωρίς να γνωρίζει κανένας ποιος κάνει τι και ποιος βρίσκεται απέναντί του …Το απόλυτο χάος. Η ψευδοαντιπαλότητα των λίγων χαφιέδων και των προβοκατόρων έγινε διχασμός και μίσους για τους πολλούς.
Όμως, για να συμβεί αυτό, έπρεπε να υπάρξει μεθόδευση. Εκεί έπαιζε ρόλο ο Παπανδρέου. Δουλειά τού Παπανδρέου ήταν να “πιέζει” δήθεν το ΚΚΕ, προκειμένου να του εξασφαλίζει το “άλλοθι” να κάνει τα “λάθη” εκείνα, τα οποία ωθούσαν τους Άγγλους σε λανθασμένα συμπεράσματα και άρα σε λανθασμένες αποφάσεις …Τα “λάθη” εκείνα, τα οποία είχαν προσυμφωνηθεί με τους Αμερικανούς και τους δωσίλογους. Το ενθάρρυνε να σκορπά την αναρχία, την ανομία και την αυτοδικία, ώστε να “τροφοδοτείται” η προπαγάνδα, η οποία θα οδηγούσε στον Εμφύλιο …Θυσίασαν και μερικούς δωσίλογους, προκειμένου η αυτοδικία να σκορπίσει τον φόβο στην κοινωνία …Εκμεταλλεύτηκαν και όλη την παραπληροφόρηση για τον Μελιγαλά και έβαλαν τα θεμέλια για το Εμφύλιο.
Όλα αυτά τα χρέωναν στο ΕΑΜ, εφόσον αυτό ήταν εξ’ αρχής το ζητούμενο …Το ΕΑΜ έπρεπε να στοχοποιηθεί, γιατί αυτό ήταν εχθρός των δωσίλογων και εμμέσως και των Αμερικανών, οι οποίοι είχαν “επενδύσει” σ’ αυτούς. Το ΕΑΜ ήταν απειλή γι’ αυτούς, γιατί εκ του καταστατικού του είχε στο “στόχαστρό” του τους Γερμανούς και άρα και τους δωσίλογους. Το ΕΑΜ κατόρθωσαν και το έκαναν μισητό στους Άγγλους, ενώ φυσιολογικά βρισκόταν στο ίδιο “στρατόπεδο” και άρα θα έπρεπε από κοινού να γιορτάζουν την απελευθέρωση. Το ΕΑΜ μίσησαν αφελώς οι παγιδευμένοι Άγγλοι, γιατί υποτίθεται ήταν αντιβασιλικό. Παγιδεύτηκαν από τους δωσίλογους, οι οποίοι γνώριζαν ότι, αν επιβίωνε το ΕΑΜ, θα τους εκτελούσε.
Όπως εύκολα πλέον αντιλαμβάνεται ο αναγνώστης, το μυστικό αυτού του σχεδιασμού είναι το ΚΚΕ. Τίποτε από όλα αυτά τα “έξυπνα” δεν θα είχε γίνει, αν δεν υπήρχε το ΚΚΕ των χαφιέδων. Κανένας σχεδιασμός των Αμερικανών και των δωσίλογων δεν θα “έβγαινε”, αν δεν κατάφερνε το ΚΚΕ να “δουλέψει” τους Άγγλους. Αυτό ήταν το επίτευγμα του ΚΚΕ και έγινε κατ’ εντολήν της Μόσχας. Το ΚΚΕ, φορώντας την “προβιά” του ΕΑΜ, ενεργούσε με τέτοιον τρόπο, ώστε να “ταΐζει” τον φόβο των Άγγλων και να δυσφημεί την ελληνική αντίσταση. Το αποτέλεσμα ήταν αυτό, το οποίο εξ’ αρχής βόλευε τους δωσίλογους. Οι δωσίλογοι είχαν καταφέρει να κάνουν τους δικούς τους εχθρούς κοινούς εχθρούς. Οι δωσίλογοι, οι οποίοι μισούσαν το ΕΑΜ, κατάφεραν και το έκαναν μισητό στους Άγγλους. 
Όλοι λοιπόν εναντίον του ΕΑΜ, χρεώνοντάς του πράγματα, με τα οποία δεν είχε την παραμικρή σχέση. Η βία, που εκδήλωσε στην Αθήνα το υποτιθέμενο αστικό ΕΑΜ, για παράδειγμα, ήταν βία του ΚΚΕ, την οποία εκδήλωσε κατά “παραγγελία” των Αμερικανών και υπό την καθοδήγηση των δωσίλογων. Εύκολο ήταν αυτό, εφόσον το αστικό ΕΑΜ της Αθήνας δεν είχε καμία σχέση με το ΕΑΜ του βουνού. Ήταν οργάνωση, η οποία ελεγχόταν και στελεχωνόταν καθαρά από ΚΚΕδες και ο ρόλος του ήταν κατευθυνόμενος από τη Μόσχα …Ένα “ψευδο-” και “παρα-“ΕΑΜ, το οποίο καθ’ όλη τη διάρκεια της Κατοχής δεν πολέμησε καθόλου και αναλώθηκε σε κομματικές “καμαρίλες”, σε χαφιεδισμούς και πρακτοριλίκια, τα οποία εξυπηρετούσαν τα “αφεντικά” της Μόσχας …Ένας μηχανισμός, ο οποίος “παρήγαγε” κομματικά στελέχη και ούτε έναν πολεμιστή …Ένας μηχανισμός, ο οποίος μπορεί να μην είχε τη γενναιότητα να πολεμήσει εναντίον των Γερμανών, αλλά σκορπούσε τον θάνατο με τις δολοφονίες Ελλήνων από την πλευρά της ΟΠΛΑ.
Στόχος αυτού του ψευδοΕΑΜ ήταν να διαπραγματευτεί υπέρ των συμφερόντων τού ΚΚΕ και των ξένων αφεντικών του την επόμενη ημέρα του πολέμου. Επιδίωξή του ήταν στο τέλος του πολέμου να ρυθμίσει τα πράγματα με τέτοιον τρόπο, που να βολεύει τόσο τον “πατερούλη” της Μόσχας όσο και το ίδιο το κόμμα. Αυτό έκανε στην αρχή και αυτό έκανε και στο τέλος του πολέμου. Γι’ αυτόν τον λόγο και η φυσική ηγεσία του πραγματικού ΕΑΜ ξεκίνησε από την Αθήνα και όχι από την επαρχία. Στην αρχή τον βόλευε τον πανικοβλημένο και πολιορκημένο από τους Ναζί “πατερούλη” να βάλει τον ελληνικό λαό ν’ αντισταθεί στους Ναζί, για να τους “καθυστερήσει” …και όταν είχε κριθεί ο πόλεμος, τον βόλευε η προδοσία, ώστε να πάρει καλό “μερίδιο” στο μοίρασμα του κόσμου.
Στόχος του μηχανισμού αυτού ήταν στο κρίσιμο διάστημα να “λερώσει” το όνομα και τη φήμη τού ΕΑΜ με πληρωμένα “λάθη” του ΚΚΕ …”Λάθη”, όπως αυτά που έκανε με τη δολοφονική οργάνωση ΟΠΛΑ, η οποία —υπό την προστασία του κράτους των δωσίλογων και υπό τις κατευθύνσεις της Μόσχας— δολοφονούσε πολίτες, “τροφοδοτώντας” την αντιεαμική προπαγάνδα. Οι απαγωγές και οι εκτελέσεις πολιτών, την ώρα που “βόλευε” τους δωσίλογους στην προπαγάνδα τους, ήταν κατά “παραγγελία”. Η απευθείας σύγκρουσή του ψευδοΕΑΜ της πρωτεύουσας με τους Άγγλους ήταν επίσης “παραγγελία”. Η πρόκληση αναρχίας —στην Πρωτεύουσα και μόνον—, οι πράξεις αντεκδίκησης και η “επαναστατική” ρητορεία, ήταν όλα κατά παραγγελία.
Όσα εγκληματικά προηγήθηκαν εξαιτίας του ΚΚΕ και “χρεώθηκαν” στο ΕΑΜ, ήταν για να ερεθιστεί ο πληθυσμός …Έγιναν με εντολές του Στάλιν, εξαιτίας των αναγκών των Αμερικανών. Έγιναν, για να πάψουν οι Άγγλοι και οι αγγλόφιλοι Δεξιοί να επιδιώκουν τη δίκη και την εκτέλεση των δωσίλογων …Να ταυτιστούν οι Άγγλοι με τους δωσίλογους και να αγωνιστούν ο καθένας για τους λόγους του και από κοινού υπέρ του Θρόνου και εναντίον του κοινού “εχθρού”.
Έτσι παγιδεύτηκαν οι Άγγλοι από τους Αμερικανούς. Οι Άγγλοι νόμιζαν ότι οι ίδιοι είναι οι ρυθμιστές του παιχνιδιού, αλλά δεν κατάλαβαν ότι οι Αμερικανοί τούς κινούσαν σαν “μαριονένες”. Δεν κατάλαβαν ότι οι ΚΚΕδες έπαιζαν “διπλό” παιχνίδι. Δεν κατάλαβαν τον λόγο που οι Αμερικανοί με δικό τους αεροπλάνο κατέβασαν άρον-άρον τον Ζαχαριάδη στην Ελλάδα. Το ΚΚΕ του δειλού αρχιχαφιέ Ζαχαριάδη “λέρωσε” και “κατέστρεψε” το ΕΑΜ των ηρώων και των πολεμιστών. Το ΚΚΕ του Ζαχαριάδη εξυπηρέτησε τους μοσχοβίτες “συνεταίρους” των Αμερικανών και δρομολόγησε τον εξ’ αρχής “στημένο” και “χαμένο” για τους “κομμουνιστές” Εμφύλιο.
Αυτό ήταν το κατόρθωμα των γερμανόφιλων δωσίλογων, που, αφού προκάλεσαν τον Εμφύλιο, γλίτωσαν τα τομάρια τους και “επανεμφανίστηκαν” μεταπολεμικά σαν αμερικανόφιλοι δημοκράτες …Τόσο δημοκράτες, που, όταν άρχισαν να ανακτούν την αυτοπεποίθησή τους, άρχισαν το γνωστό παλιό βενιζελικό “ρεπερτόριο” …Δήθεν ήταν αυτοί οι δημοκράτες, που κάποτε αγωνίστηκαν με τα όπλα εναντίον του κομμουνισμού και εν καιρώ ειρήνης “τολμούσαν” ν’ αμφισβητήσουν και τον βασιλιά …Τον βασιλιά, που με τη βλακεία του τους έσωσε. Αυτοί οι βενιζελικοί λάτρεψαν τον Τρούμαν, ο οποίος πήρε όλες τις ευνοϊκές γι’ αυτούς αποφάσεις. Τόσο πολύ τον λάτρεψαν, που ο Μητσοτάκης έβαλε το άγαλμά του μπροστά στο σπίτι του, για να το βλέπει κάθε μέρα …Να το φυλάγει ο ίδιος από τους βανδαλισμούς των “αχάριστων” Ελλήνων. Κανένας δεν έπρεπε ν’ αγγίζει τον  “σωτήρα” τους.
…Τον εγκληματία Τρούμαν …Τον Τρούμαν, ο οποίος εκτός από το έγκλημα εις βάρος των Ελλήνων μπορεί να κατηγορηθεί και για άλλα ανάλογα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας …Στην κυριολεξία κατά της ανθρωπότητας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του Πλανήτη …Ο Τρούμαν ήταν αυτός, ο οποίος “έριξε” την ατομική βόμβα στους Ιάπωνες …Ο Τρούμαν ήταν αυτός, ο οποίος “στήριξε” τον Στάλιν, όταν εκείνος έκανε τις μεγάλες “εκκαθαρίσεις”, που βόλευαν τον αμερικανικό σχεδιασμό …Ο Τρούμαν ήταν αυτός, ο οποίος πρωτοστάτησε στην ίδρυση του κράτους του Ισραήλ, βυθίζοντας στο αίμα τη Μέση Ανατολή. Όταν αυτός ο Τρούμαν είναι ο “σωτήρας” σου, ευνόητο είναι ότι θα συμπλέεις μ’ αυτόν απόλυτα. Γι’ αυτόν τον λόγο το κύκλωμα των δωσίλογων είναι μονίμως φιλοσιωνιστικό και φιλοϊσραηλινό …άσχετα με το τι “δείχνει” στην Ελλάδα για λόγους εσωτερικής πολιτικής. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι μεγαλύτεροι “αντιαμερικανοί” στην Ελλάδα από την αμερικανική πρεσβεία “παρήχθησαν”.
Αυτοί οι “δημοκράτες” —με τη συνενοχή του ρωσόδουλου ΚΚΕ και λειτουργώντας ως ενιαία συμμορία— ποτέ δεν έπαψαν να ελέγχουν τα πάντα στην Ελλάδα και να απειλούν όποιους στέκονταν εμπόδιο στα συμφέροντά τους …Να απειλούν ακόμα και τον ίδιο τον λαό με νέο Εμφύλιο αν χρειαζόταν. Ό,τι εξυπηρετούσε τα ξένα αφεντικά και απαιτούσε βία απέναντι στον λαό, αυτοί το εφάρμοσαν και φυσικά στη συνέχεια το “φόρτωναν” στα δεξιά χαϊβάνια. Οι ίδιοι συνεργάστηκαν προπολεμικά με τους Γερμανούς “απέναντι” στους Άγγλους και οι ίδιοι συνεργάστηκαν μεταπολεμικά με τους Αμερικανούς, φέρνοντας τη Χούντα, η οποία γκρέμισε το αγγλόφιλο Παλάτι.
Από τη στιγμή που οι βενιζελικοί δωσίλογοι επιβίωσαν χάρη στην αφέλεια των Δεξιών και το λάθος της Βρετανίας, ήταν θέμα χρόνου να “επιστρέψουν” στην κορυφή της εξουσίας. “Της αμύνης τα παιδιά” τα κονόμισαν στην Κατοχή και την “γλίτωσαν” με τις ελάχιστες απώλειες. Από τη στιγμή που τη γλίτωσαν, έπαιξαν με υπομονή το παιχνίδι της “φθοράς”. Για μερικές δεκαετίες —και για ν’ αποφύγουν την πρόκληση απέναντι στον λαό— παρίσταναν τους ταπεινούς και μετά ανέκτησαν την αυτοπεποίθηση και τις δυνάμεις τους.
Σε όλο αυτό το διάστημα εκτελούσαν τις εντολές των Αμερικανών. Η δουλειά τους ήταν η “φθορά” της Δεξιάς. Με τις “πλάτες” των Αμερικανών διαρκώς επιβάρυναν τη θέση της αγγλόφιλης Δεξιάς και του Παλατιού. Οι πάσης φύσεως “Ανένδοτοι”, που “στρίμωχναν” το Παλάτι, προκειμένου να το εμφανίζουν ως φασιστικό, κατ’ εντολή των Αμερικανών ήταν. Το αποκορύφωμα της δράσης τους ήταν η ανατροπή του Θρόνου με το πραξικόπημα του ’67. Το σύνολο των πρωταγωνιστών της “αποστασίας” ήταν παλιοί βενιζελικοί και δωσίλογοι. Από τον στημένο “Ανένδοτο”, που οδηγούσε τον άσχετο Κωνσταντίνο σε λάθη, μέχρι την “αποστασία”, που οδήγησε στη Χούντα και την Ανατροπή του, όλοι ήταν βενιζελικοί …Παπανδρέου πατέρας και υιός, Μητσοτάκης, Κωστόπουλος, Λαμπράκης κλπ..
Το ΚΚΕ όλα αυτά τα χρόνια συμμετείχε ως ακριβοπληρωμένος “ρολίστας”. Πάντα συνεργάτης και αρωγός σε όλες τις προσπάθειές τους …Ο χαφιές της κοινωνίας …Τα “μάτια” τους και τα “αυτιά” τους στις γειτονιές, στις φυλακές, στα εργοστάσια και στα πεζοδρόμια. Ο “συντονισμός” Ουάσιγκτον και Μόσχας υποχρέωνε μόνιμα το ΚΚΕ να στηρίζει όλες τις προσπάθειες των Αμερικανών να βάλουν στο “χέρι” την Ελλάδα. Αυτό το “δίδυμο” των “προοδευτικών” βενιζελικών και των ΚΚΕδων μπορούσε να κάνει τα πάντα, όχι μόνον για να εξυπηρετήσει τα αφεντικά του, αλλά και για να πλουτίσει σε προσωπικό επίπεδο.
…Αυτοί οι “συνέταιροι” σκότωσαν τον Βελουχιώτη …αλλά και τον Μπελογιάννη …και τον Παναγούλη …Αυτοί στήριξαν τη Χούντα, πρόδωσαν την Κύπρο και αυτοί “κατασκεύασαν” το Πολυτεχνείο, για να βάλουν την Ελλάδα στην καθαρά αμερικανική “εποχή”. Γνωρίζοντας το μίσος του κόσμου απέναντί τους και υπό τον φόβο πράξεων εκδίκησης, “θωράκισαν” και το Κολέγιο Αθηνών, προκειμένου να είναι ασφαλή τα παιδιά τους …Προκειμένου να κοινωνικοποιηθούν μέσα στα πλαίσια των συμφερόντων της φατριάς τους.
Η “σημερινή” Κολεγιοποίηση της πολιτικής σκηνής δεν έγινε τυχαία. Δεν είναι τυχαίο που όλοι οι πρωταγωνιστές τής σημερινής προδοσίας του ΔΝΤ είναι Κολεγιόπαιδες …Κωστάκηδες, Γιωργάκηδες, Ντορούλες, Αντωνάκηδες, αλλά και Παπαδήμοι και Πικραμένοι, οι πάντες αποτελούν παραγωγή των ίδιων “εκκολαπτηρίων”. Όσοι δεν είναι από το Αμερικανικό Κολέγιο, είναι από το λίγο “αποκαλυπτικό” για τους δωσίλογους Γερμανικό Κολέγιο. Αυτός είναι κι ο λόγος που στο ίδιο Κολέγιο Αθηνών πηγαίνουν τόσο οι φυσικοί απόγονοι του διαπλεκόμενου Μπενάκη όσο και η κόρη της “συντρόφισσας” Παπαρήγα.
Το μόνο τους πρόβλημα ήταν πως ο λαός τούς γνώριζε και δεν τους περιέβαλε με την απόλυτη εμπιστοσύνη που θα τους βόλευε για την “κυριαρχία” τους. Μπορεί να τον παραπλανούσαν με την προπαγάνδα τους ή να τον τρομοκρατούσαν με τις απειλές τους, αλλά αυτός συνέχιζε να “βλέπει” μερικά πράγματα. Δεν ξεχνούσε τον καραγκιόζη τον Παπανδρέου. Από ένστικτο καταλάβαινε ότι κάπου υπήρχε “πρόβλημα” με τους Αμερικανούς.
Δεν είναι τυχαίος ο αντιαμερικανισμός των Ελλήνων τη στιγμή που η επίσημη μεταπολεμική προπαγάνδα των “προοδευτικών” ήθελε τους Άγγλους υπεύθυνους για όλα τα δεινά και τους Αμερικανούς τους παρουσίαζε σαν τους αγαθούς σωτήρες με τη μεγάλη “τσέπη”. Αυτή η διαφορά μεταξύ της επίσημης φιλοαμερικανικής προπαγάνδας και της λαϊκής αντιαμερικανικής άποψης ήταν που έπρεπε να “γεφυρωθεί” και αυτό δεν ήταν εύκολο. Το πρόβλημά τους ήταν το πώς αυτήν την τεράστια πολιτική στήριξη των ιμπεριαλιστών θα μπορούσαν να την “ντύσουν” με μια μόνιμη μαζική λαϊκή υποστήριξη.
Το πρόβλημά τους αυτό το έλυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου …Ο γιος του παπατζή …Άλλος μεγάλος κληρονόμος τού τρομερού DNA του γέρου …Ένα πρόσωπο καθαρά “χτισμένο” από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ για την κατάλληλη ώρα. Τον Ανδρέα οι Αμερικανοί τον προστάτευαν από τότε που παρίστανε τον τροτσκιστή στην “αγγλοκρατούμενη” Ελλάδα …Από τότε που “κάρφωνε” τους συντρόφους του και εξασφάλιζε “πράσινη” κάρτα για τις καπιταλιστικές ΗΠΑ. Ο Ανδρέας ήταν η μεγάλη τους “επένδυση”. Γι’ αυτόν τον λόγο τον άφηναν να παριστάνει τον αντιαμερικανό και τον επαναστάτη …Εκ του ασφαλούς όλα …Δειλός και άχρηστος ήταν πάντα …Τρόμαζε ακόμα κι όταν γνώριζε πως όλα ήταν “στημένα”, όπως με τη σύλληψή του από την αμερικανόφιλη Χούντα.
Αυτόν προετοίμαζαν να “βασιλέψει” στην περίοδο που η Ελλάδα θα έμπαινε στην αμερικανική “εποχή”. Ακόμα και η “μεγαλειώδης” κηδεία του Γέρου επί Χούντας ήταν “κατάθεση” στο “βιβλιάριο” του Ανδρέα. Διοργανώθηκε από το βενιζελικό παρακράτος, την CIA και το ΚΚΕ υπό την ευγενική “επίβλεψη” της αμερικανικής πρεσβείας και την άψογη “διοργάνωση” της αμερικανόδουλης Χούντας. Όλοι έδωσαν το παρών σε εκείνη την κωμική κηδεία, για να φαίνονται πολλοί …και ο νεκρός “δημοφιλής”. Μιλάμε για κωμωδία αντάξια της ποιότητας του νεκρού …Του ογδοντάχρονου κατάκοιτου “αντιστασιακού”, που η Χούντα τον είχε σε “κατ’ οίκον περιορισμό”.
Προφανώς η Χούντα φοβόταν μήπως ο κατάκοιτος σηκωθεί και παίξει καμία “ανένδοτη” παρτίδα τένις. Δεν εξηγείται διαφορετικά ο περιορισμός του άχρηστου υπέργηρου. Μιλάμε για εκκωφαντικές “λεπτομέρειες”, τις οποίες η εξοργιστική προπαγάνδα απλά “αγνοεί”, εφόσον ακόμα και σήμερα κάποιοι επιμένουν να λένε το πόσο “σκληρά” τον φρουρούσε η Χούντα τον “δημοκράτη”. Κατά τα άλλα η Χούντα οργάνωσε τη “μεγαλειώδη” κηδεία και αυτοί, οι οποίοι πήγαν εκεί, ένιωθαν “αντιστασιακοί”, που έστελναν “μήνυμα” στη Χούντα. Η Χούντα με απειλές τους μάζευε για να φαίνονται πολλοί και αυτοί κατόπιν διαλαλούσαν τη “γενναιότητά” τους, που “τόλμησαν” να πάνε στην κηδεία.
Τόσοι μαζεμένοι χαφιέδες και πράκτορες δεν πρέπει να έχουν συνυπάρξει σε άλλη εκδήλωση. Τόσοι μαζεμένοι δωσίλογοι στο κέντρο της Αθήνας είχαν να βρεθούν από την ημέρα που έφευγαν οι Γερμανοί και μαζεύονταν για να σωθούν. Τέτοια μάζωξη μελλοντικών μεγιστάνων δεν έχει γίνει ούτε στην Silikon Valley τη δεκαετία του ’80. Τόσοι φτωχοί αφελείς, που να είχαν “φιλική” συμμετοχή βαδίζοντος “προβάτου”, δεν πρέπει να μαζεύτηκαν άλλη φορά, για να πλαισιώσουν τους μεγιστάνες της Μεταπολίτευσης …Η μοναδική εκδήλωση όπου οι σημερινοί μεγιστάνες Λαμπράκηδες, Λάτσηδες, Μπόμπολες, Βαρδινογιάννηδες, Αγγελοπουλαίοι ήταν φτωχοί και δίπλα-δίπλα μ’ αυτούς που σήμερα κλαίνε για τις συντάξεις τους στο Σύνταγμα …Πρέπει να έβλεπαν το φέρετρο και να είχαν βγάλει τα κομπιουτεράκια, για να μετράνε τις μελλοντικές εισπράξεις. Μιλάμε για το υπέρτατο “δούλεμα” της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.
Εκείνη η κηδεία ήταν μια πραγματική “επένδυση”, η οποία θα “έθαβε” την Ελλάδα του μέλλοντος. Την καταδίκαζε στην “αμερικανοδουλεία”, που, μέσω των χρεών, οδηγούσε στο ΔΝΤ. Ήταν η κηδεία-“υποθήκη”, που έβαλαν οι Αμερικανοί για την επόμενη “ημέρα” μετά τη Χούντα. Οι νεκροί στην Ελλάδα δεν “αγγίζονται” και με τον θάνατό του ο “γέρος” σφράγισε τον φάκελό του. Κανένας πια δεν θα ασχολούνταν με την αθλιότητά του. Κανένας δεν θα έψαχνε να βρει την αλήθεια των φημών για τη ζωή του στην Λέσβο. Κανένας δεν θα έψαχνε να βρει τη σχέση του με τον Εμφύλιο. Πέθανε σαν “γέρος της Δημοκρατίας” και τέτοιος θα έμενε. Γιατί; Για να “βασιλεύσει” ο “γιος της Δημοκρατίας”.
Από εκεί και πέρα άνοιγε ο δρόμος του Ανδρέα. Ο Ανδρέας ήταν ο μεγαλύτερος ψεύτης της νεότερης ελληνικής ιστορίας …Μιλάμε για την απόλυτη εξειδίκευση. Ο γιος τού μεγαλύτερου καραγκιόζη της ελληνικής ιστορίας ήταν ο μεγαλύτερος ψεύτης αυτής της ιστορίας …Το “κολλητήρι”-ψεύτης. Αυτός, ο οποίος έλεγε ό,τι ήθελε ν’ ακούσει ο ελληνικός λαός και έκανε ό,τι ήθελαν να κάνει τα αφεντικά του …Ο απόλυτος ηγέτης της συμμορίας. Μιλάμε για μοναδικό φαινόμενο “δουλέματος” στο σύνολο της υπερχιλιετούς ελληνικής ιστορίας. Ο άνθρωπος, ο οποίος έκανε τη συμμορία του “παράταξή” και καθεστώς με το σύνθημα …”ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά”, αναφερόταν καθαρά σε ό,τι η δική του παράταξη έκανε στην Ελλάδα. Μεγαλύτερη ανακρίβεια σε βαθμό ειρωνείας από αυτό το σύνθημα δεν πρέπει να έχει υπάρξει πουθενά αλλού στον κόσμο. Για ό,τι κατηγορούσε τη Δεξιά, στην πραγματικότητα ευθυνόταν η δική του βενιζελική συμμορία.
Αυτός ο άνθρωπος ίδρυσε το “σοσιαλιστικό” ΠΑΣΟΚ και με την άδεια της αμερικανικής πρεσβείας το ισχυροποίησε. Πώς; Με τον τρόπο αυτόν, που πάντα το έκαναν τα εθνικοσοσιαλιστικά κόμματα …Με τον άκρατο λαϊκισμό …Με τη χρήση του κράτους και των δημοσίων πόρων …Με τη χειραγώγηση του “προλεταριάτου”, το οποίο αστυνόμευε το “μαντρόσκυλο” του ΚΚΕ …Με τη “γοητεία” της πλέμπας …Ό,τι έκανε κι ο Χίτλερ, ο οποίος σε μια θεόφτωχη και άνεργη Γερμανία έκανε κρατικές “επενδύσεις”, για να λύσει το πρόβλημα της ανεργίας. Το ίδιο έκανε και ο Ανδρέας. “Ψάρευε” οπαδούς στα θολά “νερά” του κοινωνικού “πάτου”. Εκεί όπου υπάρχουν οι αφελείς και οι καιροσκόποι. Αυτή έγινε η “πελατεία” του και με αυτούς απέκτησε μονοπωλιακή σχέση με την εξουσία.
Για να τους διατηρεί μόνιμους αυτούς τους οπαδούς, “άνοιξε” το κράτος στα “βολέματα”. Κρατικοποίησε ιδιωτικές εταιρείες και γιγάντωσε τις κρατικές, προκειμένου —μέσω του βολέματος— να αποκτήσει μόνιμους και φανατικούς “οπαδούς”. Με όρους αθέμιτου συναγωνισμού έγινε “ακαταμάχητος”. Γιατί αθέμιτου; Γιατί οποιοσδήποτε άλλος πολιτικός να έλεγε αυτά, τα οποία έλεγε ο Παπανδρέου, θα τον σκότωναν οι Αμερικανοί. Γιατί οποιοσδήποτε άλλος πολιτικός να έκανε στην οικονομία τις “σοβιετικού” τύπου παρεμβάσεις, που έκανε ο Παπανδρέου, θα τον ανέτρεπαν.
Μόνον ο Ανδρέας είχε αυτήν την “προίκα” και αυτήν τη διασφάλιζε η αμερικανική πρεσβεία. Αυτή η “προίκα” τον έκανε κυρίαρχο. Σ’ αυτήν την “προίκα” βρίσκονται τα “θεμέλια” της σημερινής εξαθλίωσης. Ο Ανδρέας, με τον γνωστό τρόπο των εθνικοσοσιαλιστών, μετέτρεψε την ελληνική κοινωνία σε μια εύκολα χειραγωγήσημη μάζα. Με μια ακατάσχετη εθνικού τύπου παπαρολογία και ψίχουλα σοβιετικού τύπου “βολέματος” μετέτρεψε τη συνήθως ανυπάκουη ελληνική κοινωνία σε μια εύκολα ελεγχόμενη μάζα …Μια μάζα, όπου “βασίλευαν” οι καιροσκόποι, οι τεμπέληδες και κυρίαρχη ιδεολογία έγινε ο εγωιστικός “ωχαδερφισμός” …”Ζήσε και άσε τους άλλους να πεθάνουν”.
Τότε άρχισε το χρέος να παίρνει την ανοδική “δυναμική”. Όσο αυξανόταν το χρέος μας, τόσο πιο ισχυρός γινόταν ο Ανδρέας. Την ίδια ώρα εκπαιδεύονταν οι κοινωνικές τάξεις όπως βόλευε τον Ανδρέα και τα αφεντικά του. Οι επιχειρηματίες μάθαιναν να “επενδύουν” τα δημόσια χρήματα, για να πολλαπλασιάζουν τα ιδιωτικά τους κέρδη. Οι μέχρι τότε σκληρά εργαζόμενοι Έλληνες εργάτες “μυούνταν” στο “δικαίωμα” της τεμπελιάς. Οι μέχρι τότε σκληρά εργαζόμενοι Έλληνες αγρότες μάθαιναν την εύκολη ζωή των επιδοτήσεων και του παρασιτισμού …Συνταξιούχοι ετών σαράντα …”Θεός” ο Ανδρέας με το δημόσιο χρήμα.
Αυτός ήταν ο τρόπος με τον οποίο κυριάρχησε η βενιζελική συμμορία στη Μεταπολίτευση. Πήρε τα “παιδιά” της και αφού —μέσω της δικής της Χούντας— μπορούσε να τα “ηρωοποιήσει”, τα έκανε κυρίαρχους της περιόδου αυτής …Απόλυτους κυρίαρχους της περιόδου της απόλυτης αμερικανικής κυριαρχίας …Απόλυτους κυρίαρχους στη Μεταπολίτευση του ψεύτη. Οι βενιζελικοί ήταν ευτυχείς. Ό,τι επιθυμούσαν και δεν κατάφεραν επί ναζιστικής κατοχής, το κατάφεραν στη Μεταπολίτευση. Είχαν κυριαρχήσει σε σημείο να μονοπωλούν την εξουσία στον βαθμό που μέχρι τότε το έκανε το Παλάτι …”Βασιλείς” χωρίς “στέμμα” είχαν γίνει οι κυρίαρχες βενιζελικές οικογένειες.
Ο Λαμπράκης έγινε στην κυριολεξία ένας “βασιλιάς” χωρίς στέμμα. Δεν καταδεχόταν καν να τον προτείνουν για Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Προτιμούσε να διασκεδάζει με τα “ανδρείκελα” που ο ίδιος τοποθετούσε ως Προέδρους της Δημοκρατίας. Του άρεζε να “κυβερνάει” την Ελλάδα από το Μέγαρο, ανεβάζοντας και κατεβάζοντας τους Πρωθυπουργούς της. Του άρεσε να “φτιάχνει” πολιτικούς “άνδρες” και να τους απειλεί μέρα και νύχτα με καταστροφή. Όποιος διαφωνούσε με τον γιο του αρχιδωσίλογου, τον έτρωγε το μαύρο το σκοτάδι. Δεν μπορούσες να κάνεις τίποτε και σε κανέναν “χώρο”, αν δεν σε συμπαθούσε ο Λαμπράκης.
Όποιος ξεπερνούσε τα όρια, απλά “πέθαινε”, είτε μεταφορικά είτε κυριολεκτικά. Όπως για παράδειγμα ο μοναδικός άνθρωπος, ο οποίος πραγματικά αντιστάθηκε σε μια πραγματική Χούντα. Ο Παναγούλης, ο οποίος “γλίτωσε” από τη Χούντα, δεν γλίτωσε από τη Μεταπολίτευση. Είχε την ατυχή έμπνευση να καταγγείλει τον “πατέρα” των συνταγματολόγων της Μεταπολίτευσης για συνεργασία με τη Χούντα και όχι μόνον …και την “πάτησε”. Ο Τσάτσος ήταν “κεφάλαιο” των βενιζελικών και δεν θα τον άφηναν απροστάτευτο. Χάθηκε ο Παναγούλης και μαζί του χάθηκαν και τα στοιχεία που είχε, για να τον καταγγείλει.  
…Γνωστές βενιζελικές πρακτικές …Εξοικειωμένοι με τη βία από τότε που σκότωσαν εν ψυχρώ και στη μέση του δρόμου τον Ίωνα Δραγούμη. Τα ίδια έκαναν και καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης. Κανένας ακόμα δεν γνωρίζει ποιος βρισκόταν πίσω από τη “17 Νοέμβρη”. Μια οργάνωση, η οποία κατά “τύχη” έκανε πάντα ό,τι συνέφερε τους βενιζελικούς …Η οργάνωση αυτή, που έκανε τον Μητσοτάκη Πρωθυπουργό …Η οργάνωση του απόλυτου σχεδιασμού και της απόλυτης “επιτυχίας”, η οποία αποτύγχανε μόνον όταν στόχευε βενιζελικούς στόχους …Με τους δεξιούς ποτέ δεν αποτύγχανε, ενώ με τους βενιζελικούς ποτέ δεν πέτυχε. …Προφανώς δεν γνώριζε την “τύχη” τους. Όλα τα είχαν σχεδιάσει τέλεια. Οι πρώην “αμαρτωλοί” της Κατοχής είχαν κατασκευάσει τη χουντική “κολυμπήθρα” του Σιλωάμ …Εκεί μπήκαν όλοι τους και βγήκαν “καθαροί”.
Μιλάμε για “πλύσιμο”, όχι αστεία. Τέτοιο “πλύσιμο”, που έκανε “πεντακάθαρη” ακόμα και τη Μελίνα …Άλλη μεγάλη μορφή της “Μεταπολίτευσης”. Η Μεσσαλίνα της Κατοχής. Την έχουν κάνει και άγαλμα στην Πρωτεύουσα της Ελλάδας, όπου απουσιάζει για παράδειγμα το άγαλμα του Μεγάλου Αλέξανδρου. Έκαναν άγαλμα την πιο γνωστή “νυμφομανή” της κατοχικής Αθήνας …Έναν αστοιχείωτο τενεκέ ξεγάνωτο, η οποία έγινε διάσημη στον κόσμο με τον ρόλο που της ταίριαζε …Τον ρόλο της αρχαιότερης “εργαζόμενης” άνευ άλλων προσόντων …Η αγράμματη υπουργός, η οποία με μέσον τελείωσε το γυμνάσιο. Πάλι καλά που οι βενιζελικοί βρήκαν λίγο άδειο χώρο για την προτομή της, γιατί, αν ήταν μεγαλύτερος, θα “φύτευαν” ακόμα ένα άγαλμα του Βενιζέλου.
…Η Μελίνα, που, όταν επί Κατοχής ο λαός πέθαινε από την πείνα, αυτήν διασκέδαζε, “κερατώνοντας” τον γηραιό και βεβαίως βενιζελικό μεγιστάνα σύζυγό της …Η Μελίνα, που, όταν ο λαός πεινούσε και πήγαινε τοίχο-τοίχο, για να μην τον σκοτώσουν, αυτή έκανε μεθυσμένη βόλτες με τα γερμανικά καμπριολέ …Η Μελίνα, η οποία ήταν ανιψιά και προστατευόμενη του ιδρυτή του χιτλερικού εθνοσοσιαλιστικού κόμματος της Ελλάδας …Ανιψιά του τοποθετημένου από τους Ναζί διοικητή της Εθνικής Τράπεζας …Ανιψιά του δωσίλογου θείου, τον οποίο όταν πέθανε τον έθαψε μέσα σε θρήνο με λιγοστούς συγγενείς και πάμπολλους Ναζί αξιωματικούς.
…Η Μελίνα, που, όταν η Ελλάδα υπέφερε, ζούσε το “όνειρό” της …Το “όνειρο” της κινηματογραφικής “Μαλένας”. Ένα “όνειρο”, το οποίο περιελάμβανε πολλούς “θαυμαστές” …Έλληνες και Ναζί. Πού το “ζούσε”; …Στην Ακαδημίας 4 …λίγα μέτρα απέναντι από το κολαστήριο της Γκεστάπο στην Μέρλιν …Στην κυριολεξία ένας τοίχος τούς χώριζε. Από τη μια μεριά του τοίχου ούρλιαζαν όσοι πατριώτες συλλαμβάνονταν από την Γκεστάπο για να βασανιστούν και από την άλλη μεριά “ούρλιαζε” η Μελίνα από όσους “συλλάμβανε” στα μπαρ για να την “βασανίσουν” …Δωσίλογους κυρίως, γιατί σ’ εκείνες τις γειτονιές δεν πλησίαζε κανένας άλλος. Όσες φορές πλησίαζαν, τους κατέδιδαν —για να κάνουν την “πλάκα” τους— κάτι τύποι σαν τη Μελίνα …Τη Μελίνα, η οποία πηδιόταν στο μπαλκόνι της, βλέποντας τις προσαγωγές της Γκεστάπο …”Μαλένα” και όχι Μελίνα θα έπρεπε να την λένε.
Αυτή η Μελίνα, αφού “διέπρεψε” επί Κατοχής, κάνοντας παρέα με Ναζί και μαυραγορίτες, μετά την απελευθέρωση έφυγε από την Αθήνα και πήγε στο Παρίσι. Η Αθήνα ήταν πολύ μικρή και πολύ “ηλεκτρισμένη” από τις προκλήσεις της “Μαλένας” της Κατοχής. Η μεταπολεμική αστική τάξη της Αθήνας μπορεί να φοβόταν τους δωσίλογους ή να έκανε δουλειές μαζί τους, αλλά τις πουτάνες των δωσίλογων ούτε τις φοβόταν ούτε τις ήθελε γύρω της. Θέμα χρόνου ήταν ένας προπηλακισμός του άθλιου γύναιου, ο οποίος μπορεί να οδηγούσε σε λιντσάρισμα …Πραγματικό λιντσάρισμα.
Η εγγονή του πρώην δήμαρχου ήταν πολύ γνωστή, για να “ξεχαστεί” ή να περάσει “απαρατήρητη”. Σε μια εποχή πολύ πιο συντηρητική από τη σημερινή, για τη Μελίνα δεν υπήρχε “θέμα” μόνον με την προδοσία, αλλά και με την ηθική της, εφόσον είχε ξεπεράσει όλα τα όρια μαζί. Η υπόθεσή της ήταν πολύ χειρότερη από την κινηματογραφική “Μαλένα”, η οποία έπεσε θύμα της ανάγκης. Η Μελίνα ήταν πραγματικά διεστραμμένη και ακόλαστη. Η Αθήνα δεν την “σήκωνε” και προφανώς υπό τις προτροπές της οικογένειάς της “μετανάστευσε” στο Παρίσι. Εκεί δεν είχε πρόβλημα να εγκλιματισθεί. Μπήκε κατ’ ευθείαν στο “κύκλωμα” των ομοίων της, εφόσον όλοι οι “κολλητοί” της στο Παρίσι είχαν κατηγορηθεί για συνεργασία με τους Ναζί …Άνθρωποι σαν τον Ζαν Κοκτώ, τον Σερζ Λιφάρ και τον Σασά Γκιτρύ.
…”Ναι, αλλά όλα αυτά μέχρι Χούντας”… όπως θα έλεγε ο ανυποψίαστος αναγνώστης. Τότε αντιστάθηκε. Ως εκ θαύματος “αφυπνίστηκε” και “αντιστάθηκε” μπροστά στο δράμα του ελληνικού λαού. Γιατί “αντιστάθηκε”; Γιατί οι εποχές έκαναν την “αντίσταση” πιασάρικη. Το έκανε εκ του ασφαλούς στο εξωτερικό και για να κλέψει λίγο κι απ’ τον “Τσε” …Γιατί εκείνη την εποχή η “αντίσταση” στην ελληνική Χούντα έφερνε παγκόσμια δημοσιότητα και η ατάλαντη Μελίνα ήθελε να γίνει διάσημη ηθοποιός, χωρίς να κρίνεται από το ελεεινό “ταλέντο” της …Η πανάσχετη με κάθε μορφή τέχνης Μελίνα. Με σύγχρονους όρους η Χούντα ήταν μια καλή ευκαιρία για ~promotion~. Όσο η Αντζελίνα Τζολί ενδιαφέρεται για την πείνα στην Αφρική, άλλο τόσο ενδιαφερόταν και η Μελίνα για τη Δημοκρατία στην Ελλάδα …Ενδιαφερόταν όσο ήταν μαζεμένες οι κάμερες.

 

 

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Related Posts
0 Comments

No Comment.